A légpuska mennyire ártalmas fegyver?
Nem a hadvezetéshez tartozik, de fegyvernek minősül (asszem)
Mekkora sérülést tud okozni ha eltalál valakit? Például combon, vagyis húsba fúródik.
Illetve egy kissebb állatot megtud ölni? Például egy macskát?
A 16éves fiam szerepne célbalőni légpuskával, de ha tényleg anyira veszélyes dolog, inkább nem engedem meg neki. ( A környéken senki sincs, akitől megkérdezhetném)
valakit szemenlő igen veszélyes közelről igen a bőrbe is belefuródik füg ez persze a lövedéktől is vannak hegyesebb olomgolyók is.
igen macskát is meglehet ölni vele de nem a találatól az ólom mérgezéstől később pusztul el az állat.
Nem különösebben veszélyes. Általában csak felületi sérüléseket tud okozni. Viszont vannak olyan helyek, amit érdemes nem eltalálni vele. Az ütőerek környékét és a szemet például. Volt is egy ilyen eset nem rég:
Ugyan így macskát sem nagyon lehet vele megölni. Amik igazán veszélyesek, azok a tuningolt puskák, de gondolom nem ilyenről van szó.
Igazából csak két alapszabályt kell betartani, még üres állapotban se fogja rá senkire, a cső mindig a föld felé nézzen... kivéve persze, ha épp lő vele, ilyenkor pedig nézzen szét, nincs-e valaki a célpont körül.
Ezek betartása egy 16 éves ép elméjű fiúnál nem jelenthet gondot. Ha ilyen gyerekről van szó, nyugodtan meg lehet neki venni.
meg lehet vakulni tőle, de embert közelről talál el nem hal bele. a macska igen, ha olyan helyen közelről eltalálja.
szerintem ne engedd a fiadnak, mert veszélyes.
"Nem a hadvezetéshez tartozik, de fegyvernek minősül (asszem) "
Rosszul hiszed. Közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül, de fegyvernek nem.
"A 16éves fiam szerepne célbalőni légpuskával, de ha tényleg anyira veszélyes dolog, inkább nem engedem meg neki."
Annyira nem veszélyes és jobb ha fiatalon megtanulja, hogy az ilyesmi nem játék. Én már 12évesen jártam lövészklubba ahol még .22 -es lőporos lőfegyverek is voltak (puskák és pisztolyok is) és mégsem nyúvasztottam ki senkit. Lényeg, hogy eleinte csak felnőtt (NEM EGY NAGYOBB GYERMEK) felügyelete mellett engedd meg neki.
Köszi a válaszokat.
Még gondolkozom rajta, de az a videó kicsit elrettentett a vételtől.
visszapattanhat, aztán ha szemenveri nézhet utána
egyébként a legtöbb ruhaanyag megfogja a 7,5 J-t
Ne vedd el tőle a céllövészet élményét!
Ha nem is lesz olimpiai bajnok lövő, koncentrációra, önfegyelemre neveli a fiút.
Javaslom, hogy legalább néhány alkalommal vidd ki egy lőtérre, ahol profi lőkiképzőktől sajátíthatja el a fegyver használatának alapszabályait. Ha ezt tudja, akkor semmivel nem veszélyesebb, mint a kenyérvágó kés.
Néhány önjelölt fegyverszakértő felvetésére inkább nem reagálnék....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!