Mi a velemenyetek a Talibanrol?
Ha egy kicsit használnátok az eszetek, akkor feltűnne, hogy az elsősorban az emberek öltözékét kell nézni. 1950-es évek: nyugati típusú öltözködés és mentalítás, persze főként a nagyobb városokban, elfogadható közlekedési hálózat (erről is láttam egy képet, csak sajnos azóta sem találom sehol) és eléggé fejlett életszínvonal. Aztán 1978-ban megbukott a monarchia, hatalomra kerültek a kommunisták, majd egy év múlva jöttek a szovjetek, akik még jobban felkavarták a szart, aztán a '90-es évek elején jöttek a "szabadságharcos" (fanatikusan iszlamista) tálibok, akik olyanná züllesztették az országot amilyen most.
Félreértés ne essék, szerintem se az ISAF-nak nincs semmi keresnivalója ott, se Pakisztán nem kéne beleszóljon az ottani ügyekbe, viszont: a tálibok semmi jót nem tettek az országuknak, nem potyára van az afgán lakosság jó része is ellenük. Szerintem az ideális megoldás az lenne, ha az egykori "Northern Alliance" utódai, Massoud sah emberei vennék át a hatalmat Afganisztán felett, nem a talibánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!