Mi a véleményetek a H&K MP7-ről?
Szerintem kiváló fegyver, csak jót hallottam róla.
Mivel az MP5 is kiváló a maga nemében, valóban ez lehet az ok, hogy nehéz betörnie a piacra.
Nomeg a magasabb ár, és a nem elterjedt lőszer is okozhat nehézséget.
Helo!
Én főleg külföldi, amerikai honlapokon olvasgattam azt, hogy ez főleg a lőszere miatt nem terjedt el, 4,6mm-es. Egyesek azt írogatják, hogy rendkívül gyenge fegyver annak ellenére hogy átüti a golyóálló mellényeket 200 m-ről. Egyébként meg ma már az a trend tapasztalható, hogy mindenféle géppisztolyt az úgynevezett kompakt, rövidcsövű gépkarabélyok váltanak fel, amik 5.56 mm-es lőszert tüzelnek, ezek közé tartozik a MK18 CQBR, G36C, HK416 10,4"-es csővel. Másik meg hogy az MP7 és a P90 is PDW, azaz személyi védőfegyver (Personal defense weapon), ezeket elvileg a nem harcoló katonáknak tervezték önvédelmi fegyverként.
Angol nyelvű cikkek, de ajánlom:
Természetesen engemet csak érdekel a téma, nem vagyok szakértő, csak naponta meg szoktam nézni a militaryphotos.net című honlapot is, és valahogy feltűnt hogy már az amerikai, meg már nyugat európai rendőri szerveknél, katonai különleges alakulatoknál is szinte kezd eltünni az MP5 és helyette vagy M4 vagy egyéb hasonló 5.56 mm-es karabély van.
A z mp5 jól bevállt, nehéz kiszoírtani a piacról, emellett a 4,6-os lőszert se nagyon ismereik + a fegyver is drágább.
Ez olyan mint az AK47 és 74 esete.
Szerintem egész más miatt.
Ugye ahol mp5-öst használnak, ott elsődleges szempont hogy kicsi, kompakt fegyver legyen, jól lehessen vele mozogni épületben, ne akadjon el a csöve, stb.
Na mármost, léteznek Bullpup rendszerű fegyverek is amik szerintem ezt az igényt sokkal jobban teljesíteni tudják. (Pl.: egy P90-es szerintem mérföldekkel lekörözi az mp5 ezen tulajdonságait) de ott van pl a Tavor, az L85, vagy a Famas.
Valóban, az MP5 egy kitűnő fegyver de eljárt felette az idő. Az MP7-est pedig szerintem teljesen felesleges volt kidobni. Az is nagyon jó fegyver de egyszerűen felesleges szerintem. (max személyi testőröknek és a vagyonvédelemben dolgozóknak esetleg)
De ezen lefagytam. Ne is használják a kommandósok. Keresztülvitt egy bábút golyóállómellényben. Nem értem hogy miért mondták a végén hogy jó a stophatása.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!