Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Melyik csatlós állam tette le...

Melyik csatlós állam tette le utoljára a fegyvert a 2. Vh ban?

Figyelt kérdés
2012. jún. 5. 15:28
 1/5 anonim ***** válasza:
57%
Norvégia. A békeszerződés pillanatában is voltak ott náci kézen lévő területek. Kérdéses, hogy a Japánokat csatlósnak nézzük-e vagy szövetségesnek, de ha jól emlékszem 65'-ben vagy 75'-ben adta meg magát az utolsó harcoló japán alakulat. Tehát nézhetjük japánt is annak.
2012. jún. 5. 15:43
 2/5 anonim ***** válasza:
72%
Ha jól tudom Japán és a Szovjetunió között békekötésre sem került sor, máig fegyverszünet van.
2012. jún. 5. 17:59
 3/5 A kérdező kommentje:
én olaszo.ot és japánt nem csatlós államnak tekintem de sztem nem is azok voltak, de pontositok nem az elfoglat területekre gondolok ami erőszakkal lett szövetséges, hanem azokra akik 1939 töl szövetségesei voltak. Finnország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Bulgária,Albánia stb.
2012. jún. 5. 18:15
 4/5 anonim ***** válasza:
50%
Attól függ. Németország oldalán Magyarország állt a legtovább, de ez nem csoda, mert 1944. március 19. óta megszállás alatt voltunk és az október 16-i kiugrást is sikerült megakadályozni. Bulgária, és Románia 1945 május 8-ig harcoltak, csak 1944 szeptembere illetve augusztus 23 óta a szövetségesek oldalán.
2012. jún. 5. 22:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Japán nem volt csatlós állam mivel a Tengely egyik legerősebb állama volt és nem állt senki fennhatósága alatt. Talán Mandzsukuo a japánok bábállama volt az utolsó csatlós ország ami elesett 1945 augusztusában.
2012. jún. 5. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!