Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A Honvédség meg tudná védeni...

A Honvédség meg tudná védeni hazánkat?

Figyelt kérdés

xy országok ellen, mert;

xy országok ellen talán, mert;

xy országok ellen nem, mert.

Mondjuk míg a NATO csapatai nem segítenek, vagy ha már a NATO esetleg feloszlott.

2012. máj. 25. 16:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

A 10. Hozzászólónak nagyon igaza van hogy abban is nagy hátrányunk van .

De nem az számít hogy mekkora az ország hanem milyen a hadereje . Például láttam nálunk 4szer kisebb országot ami 20szor jobb fegyverei , hadi technikájuk van és amikor megláttam olyan fegyvereik van ami valószínűleg nekünk 30 év múlva lesz csak .

Valamint azokkal nem értek egyet akik szerint csak pózkidobás a hadseregre költeni . Mert tegyük fel ha megtámadnak minket akkor mit fogunk csinálni , légpuskákkal meg botokkal és kövek hajlítgatással lenne esélyünk bárki ellen is ?

Egyébként a szlovákokat szerintem le tudnánk győzni de ha valaki megtámadna bennünket csak a gerilla harc lenne a legjobb védekezésünk.

2012. máj. 25. 20:57
 12/24 anonim ***** válasza:
kpetike0702 A mai világban már nem szabad bízni senkiben se mert mindenkin a hasznot nézi . Én már sajnos járta
2012. máj. 25. 20:59
 13/24 anonim ***** válasza:

jártam úgy hogy a legjobb barátom akit több mint 6 éve ismerek az fordult ellenem és ez simán előfordulhat bármelyik országgal is

És elnézést hogy 2 üzenetben válaszoltam de nem tudom miért küldte el az előzőt .

2012. máj. 25. 21:01
 14/24 anonim ***** válasza:
9%
Bejönne ide tegyük fel 3 amerikai katona,garantálom hogy elintéznék ezt az országot
2012. máj. 25. 21:36
 15/24 anonim ***** válasza:
Annyi azért biztos nem . De ideállítanának 10 db M1 Ambars típusú tankkal azokkal biztos szemben biztos semmi esélyünk se lenne mert a 600 és 800 as mm-res ágyúink lövedékei lepattannak róla .
2012. máj. 25. 22:35
 16/24 A kérdező kommentje:

Hát én azért nem nézném, hogy a yenkik mennyi idő alatt irtanának ki :D

Amúgyis, ha belegondolunk ők is NATO tagok... Ha feloszlik a NATO, EU, akkor lényegében hetek, hónapok kérdése a vereség... Oké, hogy a szomszédaink 80%-át, Romániát esetleg a horvátokkal például le tudnánk győzni, de egy UK, USA, Oroszország ellen semmi esélyünk... Csak csatatér lennénk...

2012. máj. 26. 10:34
 17/24 anonim ***** válasza:

"A Honvédség meg tudná védeni hazánkat?"

Ugye ez volt az alapkérdés. Itt először tisztázni kéne mit is értesz Honvédség alatt. Szerintem te úgy gondolod - és a válaszolók nagy része is - hogy a Honvédség egyenlő azzal a huszonakárhányezer katonával, akik ma Magyarországon szolgálatot teljesítenek.

Ez nem egészen így van. A Magyar Honvédség egy olyan szervezet, aminek a működéséhez békeidőben - mert jelenleg úgy tudom nincs háború - ilyen kevés ember is elég. Ők ellátják azokat a feladatokat, amiket ilyenkor kell, nincs különösebb szükség indokolatlan létszámbővítésre.

Ha háborús veszély fenyegetne, akkor alapból el fogják rendelni a mozgósítást és a hadkötelesekből fel fogják tölteni a létszámot a szükséges szintre. Behívnak téged, engem, a többieket és rögtön mi is szerves részét fogjuk képezni az ország haderejének. Sőt mi - sorkatonák - fogjuk alkotni a sereg gerincét.

Tehát te, mint katona meg tudnád védeni a hazádat? Nem valószínű, mert nem tudod hogy kell. Ha besoroznának 300ezer töketlen civilt, - mint amilyenek mi vagyunk - akik még gépkarabélyt is csak filmen láttak, azokkal valóban nem lehetne sokat tenni az országért.

A sorkatonaság idején csak minimális ismereteket kaptak a katonák, az államnak már akkor sem volt pénze normális kiképzés biztosítására, ma sem lenne. Az emberek nem szívesen áldoznának hónapokat az életükből ilyen jellegű elfoglaltságra.

De jelenleg nincs háború és nincs is realitása a közeljövőben egy minket érintő háborús konfliktusnak.

Szerencsénkre.

2012. máj. 26. 10:52
 18/24 anonim ***** válasza:
USA meg az oroszok ellen már eleve azért nem lenne esélyünk mert rengetegen vannak,főleg az oroszok...De USA hadserege ráadásul nagyon fejlett(enyhén szólva) UK ellen talán lenne esélyünk ha nem lenne ennyire fejlett a hadserege.A németeket pedig megse említem :D
2012. máj. 26. 11:19
 19/24 anonim ***** válasza:

Miért ne tudnánk megvédeni magunkat?

Ha beállna a hadiállapot akkor ujra indulna a sorozás,és máris sokkal nagyobb a lenne a haderő.

Meg ilyenekkel ne gyertek már hogy 10 Abrams legyőz.Kalap szart.Felszáll egy vadászgép és 10 kilométerről kilövi.Meg a T-72 is átüti az Abrams páncélzatát.

2012. máj. 26. 11:37
 20/24 anonim ***** válasza:
A 10 Grippen?XD Még Szlovákia is 28000-res hadsereggel rendelkezik.Itthon ez kb.10000 ,a fele nem túl jól kiképzett tartalékos és nem us annyira fejlett az eszköztár..
2012. máj. 26. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!