Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A Honvédség meg tudná védeni...

A Honvédség meg tudná védeni hazánkat?

Figyelt kérdés

xy országok ellen, mert;

xy országok ellen talán, mert;

xy országok ellen nem, mert.

Mondjuk míg a NATO csapatai nem segítenek, vagy ha már a NATO esetleg feloszlott.

2012. máj. 25. 16:42
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
14%
Természetesen.
2012. máj. 25. 16:48
 2/24 anonim ***** válasza:
0%

Ez igen jó kérdés . Én erősen elgondolkoztam akkor amikor az izraeliek berepültek engedély nélkül és nem csináltak semmit .

Sajnos nem sok esélyünk van mer nincsenek tankjaink se komoly fegyverünk ( tarack vagy hasonló ) csak van 6db grippenünk meg pár ezer katonánk kalasnyikovval .

De erről mi is tehetünk mert hagytuk hogy a sok hülye zöld megakadályozza amikor radart akartak telepíteni . Emellett a NATO is akart ide telepíteni védelmi rakéta rendszert azt se hagyták ( bár ezt nem tudom hogy miért nem jött össze ) .

Én őszintén megmondva nem osztogatnák ilyen meg olyan segélyt más országoknak hanem a hadsereget fejleszteném .

például tarackokat , tankokat , vadászgépeket és jobb gyalogos fegyvereket vennék mert az igaz hogy a katonáink jól negálják a helyüket de a mostani szinten ahol van a technika nem sok esélye van az "gyalogos" katonának .

Elnézést kérek hogy így el tértem a témából .

2012. máj. 25. 17:43
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem. Mondjuk szerintem a gyalogosokkal van a legkevesebb gond, a 21. században nem az ember egyéni bátorságán, hanem a technikai felszereltségen múlik a dolog. És hát abban nem igazán jeleskedünk..
2012. máj. 25. 17:46
 4/24 10inchhero ***** válasza:
100%
szerintem leginkább nincs mit megvédeni... Ide akárki jön, nekünk csak jobb lehet. De hogy a kérdésre is válaszoljak: szerintem még a vatikáni seregtől sem... (tudom, ott nincs, de van rengeteg security)
2012. máj. 25. 17:49
 5/24 anonim ***** válasza:
33%

ez egy ironikus kérdés volt ugye?!

öregem a komplett honvédség a '45-ös bukásuk óta csak alibiből van hogy párezer ingyenélő ott vakarja szét a segét 25 évig aztán nyugdíjba menjen 45 évesen.

Szerinted békemissziókon kívül ott milyen éles harci helyzetet látnak a bokorugrók?

Ja meg a honvédelmi minisztériumban se lenne értelme jópár ingyenélőt eltartani ha nem lenne honvédelem se amibe okoskodjanak.

A vicc hogy jópár kisebb állam közép és délamerikában már nem is tart fenn hadsereget mert nem lenne értelme, helyette a közbiztonságra feccölték a pénzt, de nekünk bezzeg kell, mert mi olyan fontos célország vagyunk, pedig a faxt, mindig is egy átutzóállam voltunk akit le kellett rohanni mert útban volt a végső ország fele.

2012. máj. 25. 17:53
 6/24 anonim ***** válasza:

Szerintem, lenne rá reáció, hogy megvédjük hazánkat, mivel biztos vannak külföldön is olyan Magyarok, akik segítenék háborús időben a hazát. Na meg attól, hogy a honvédségnek nem a legjobb fegyverek vannak, még a köznépben egy-egy embernek lenne sokkal jobb fegyvere, meg van is fegyverünk(a gepárd család, melyek azért elég komoly tűzerőt képviselnek)

De természetesen, attól is függ, hogy hány magyar lenne képes vérét adni a hazáért ha kell.

2012. máj. 25. 18:21
 7/24 anonim ***** válasza:
Attól függ, ki ellen.A gyalogkakukkal még elbánnának, de a medvedisznóember túl nagy tűzerőt képviselne.
2012. máj. 25. 18:43
 8/24 anonim ***** válasza:
90%

Szomszédok közül:

Szlovákia, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Szerbia ellen igen, mert kisebbek, és a védekezőnek előnye van.

Ukrajna, Románia ellen csak a védekezés elhúzása és gerillaháború szervezése lehetne a cél, és a szövetségeseink bevonása a háborúba. Túl nagyok hozzánk.

2012. máj. 25. 20:02
 9/24 anonim ***** válasza:
egyébként nem tudom ki hogy van vele de honvédségben a legnagyobb hiány a tüzérségben van, ha jól belegondolunk lényegében nem sok mindenünk van amivel az ellenséges páncélosoktól megvédenénk magunkat, a 60 és 80 mm-es mortár nem jó túl sok mindenre, a D-20 ágyútarack jó lenne csak nem ebben a 6-12 db számban ez egy légicsapás lenne az ellenségnek, páncéltörőnek meghát ott vannak a fagottok meg az rpg-7-ek szal ez nem sok így, kéne minimum 50 db D-20 meg mondjuk valami önjáró löveg még jól jönne
2012. máj. 25. 20:27
 10/24 anonim ***** válasza:
Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Szerbia ellen meg, Horvátország testvérünk nem jönne nekünk, Románia ellen igen mivel ha nekünk jönne akkor Bulgária, Moldova kapnának a lehetőségre, Ukrajna szomszédai miatt kiszámíthatatlan...
2012. máj. 25. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!