A Honvédség meg tudná védeni hazánkat?
xy országok ellen, mert;
xy országok ellen talán, mert;
xy országok ellen nem, mert.
Mondjuk míg a NATO csapatai nem segítenek, vagy ha már a NATO esetleg feloszlott.
Ez igen jó kérdés . Én erősen elgondolkoztam akkor amikor az izraeliek berepültek engedély nélkül és nem csináltak semmit .
Sajnos nem sok esélyünk van mer nincsenek tankjaink se komoly fegyverünk ( tarack vagy hasonló ) csak van 6db grippenünk meg pár ezer katonánk kalasnyikovval .
De erről mi is tehetünk mert hagytuk hogy a sok hülye zöld megakadályozza amikor radart akartak telepíteni . Emellett a NATO is akart ide telepíteni védelmi rakéta rendszert azt se hagyták ( bár ezt nem tudom hogy miért nem jött össze ) .
Én őszintén megmondva nem osztogatnák ilyen meg olyan segélyt más országoknak hanem a hadsereget fejleszteném .
például tarackokat , tankokat , vadászgépeket és jobb gyalogos fegyvereket vennék mert az igaz hogy a katonáink jól negálják a helyüket de a mostani szinten ahol van a technika nem sok esélye van az "gyalogos" katonának .
Elnézést kérek hogy így el tértem a témából .
ez egy ironikus kérdés volt ugye?!
öregem a komplett honvédség a '45-ös bukásuk óta csak alibiből van hogy párezer ingyenélő ott vakarja szét a segét 25 évig aztán nyugdíjba menjen 45 évesen.
Szerinted békemissziókon kívül ott milyen éles harci helyzetet látnak a bokorugrók?
Ja meg a honvédelmi minisztériumban se lenne értelme jópár ingyenélőt eltartani ha nem lenne honvédelem se amibe okoskodjanak.
A vicc hogy jópár kisebb állam közép és délamerikában már nem is tart fenn hadsereget mert nem lenne értelme, helyette a közbiztonságra feccölték a pénzt, de nekünk bezzeg kell, mert mi olyan fontos célország vagyunk, pedig a faxt, mindig is egy átutzóállam voltunk akit le kellett rohanni mert útban volt a végső ország fele.
Szerintem, lenne rá reáció, hogy megvédjük hazánkat, mivel biztos vannak külföldön is olyan Magyarok, akik segítenék háborús időben a hazát. Na meg attól, hogy a honvédségnek nem a legjobb fegyverek vannak, még a köznépben egy-egy embernek lenne sokkal jobb fegyvere, meg van is fegyverünk(a gepárd család, melyek azért elég komoly tűzerőt képviselnek)
De természetesen, attól is függ, hogy hány magyar lenne képes vérét adni a hazáért ha kell.
Szomszédok közül:
Szlovákia, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Szerbia ellen igen, mert kisebbek, és a védekezőnek előnye van.
Ukrajna, Románia ellen csak a védekezés elhúzása és gerillaháború szervezése lehetne a cél, és a szövetségeseink bevonása a háborúba. Túl nagyok hozzánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!