Mit kellet kötelezően tartalmaznia egy sorkatona kimenőtáskájának?
Kimenőruha volt, de kimenőtáska???... Ilyen nem létezett!!!
Kellett a kimenőtáskában lennie óvszernek?! 8-o
Na, mivel nem volt "kimenőtáska", egyértelmű, hogy ez a "kötelező óvszer" is hülyeség!
Nem tudom, ki mesélt neked ilyen hülyeségeket, de jól felültetett! :]
Amúgy meg, alig várták a kiskatonák, hogy hazaérjenek, azonnal átöltöztek, mindenki utálta a katonaruhát, csak addig viselte, amíg nagyon muszáj volt.
Ja, és óvszerre sem nagyon volt szükségük a sorkatonáknak, mert a csajok messze elkerülték a kiskatonákat, nemhogy barátkoztak volna velük! (Senki nem akarta 2 évre-másfél évre lekötni magát)
Volt ilyen táska, sporttáskának is nevezték! ('88-ban szereltem le és a mai napig megvan!) Kellett benne lenni gomb készletnek, tűnek és cérnának, WC-papírnak (min. 50 cm-esnek), fésűnek valamint esőköpenynek. A kötelező óvszer az hülyeség!
Az nem igaz, hogy a csajok nem szerették a katonákat, legalább is nekem ellenkező tapasztalaim vannak.
Az viszont igaz, hogy haza érkezés után mindenki azonnal átöltözött. Ennek ellenére előnye is volt az egyenruhának; ha egy katona autóstoppal akart utazni, akkor nagyon hamar megálltak neki (még autópályán is, ahol egyébként a katonáknak is szigorúan tilos volt stoppolni)!
96 ban szereltem határőr szkv-ként. Kimenő táska tartalma:
-minden fajta gombból legalább egy, amilyent hordasz
-olyan tű ami minden gomb lyukán!!! átdugható
-olyan szinű cérna amivel a gombok fel vannak varrva a ruhára!! valamint a ruha varrva
-1 m eü papír,
-1 szappan, 1borotva!!1sebtapasz
-1esőkabát,
-cipő tisztító készlet(szivacs,box, fényesítő kefe)
-ruha tisztító kefe
-2 db 20ft-os érme telefonálni, a táskában(nem tárcában)
-táska felcimkézése(név, szolgálati hely, rendfokozat)
-kapott 1 napi hideg élelem, (konzervnyitóval!, konzerv, 2 szelet kenyér, alma, vagy paprika)
-kokárda és díszzsinór
-2 db renfokozati csillag, csontból- nekem kellett
Régi a kérdés, de írok.
1972-ben szereltem le
az óvszerről, annyit, hogy akkoriban még brómot raktak a katonák ételébe, attól meg nem tudtad használni a műszered
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!