Mesterképzés interjúra beadandó motivációs levélnek mit kell tartalmaznia?
Indokold meg, hogy miért mész erre az Msc-re!
Milyen szakra mész, milyen előzetes tanulmányok után?
Mik a főbb érdeklődési köreid tanulmányi szempontból?
Akarsz-e tanár lenni, hogy taníthasd is a tárgyadat?
Ha dolgozol mellette, akkor mennyiben segíthetné a munkádat az Msc?
Találtál már valahol valami mintát? Nekem is össze kell hoznom holnap estig egyet. :)
Korábbi válaszok között ezt találtam.
nekem is kell mot.levelet vinnem magammal alkalmasságira,nekem jövőhét hétfőn lesz :S
egy kis segitség,ezt itt találtam:
Motivációs levél: A motivációs levélben a jelentkező leírja miért az adott szakirányra szeretne jelentkezni.
§ Formai elvárás: A motivációs levél legfeljebb egy oldalas legyen, négy fő részből és maximum négy-öt bekezdésből álljon. Legyen áttekinthető, „szellősen” formázott.
§ Tartalmi elvárás: Hivatkozás (miért ide pályázik, a jelentkezés indoklása); Tanulmányok összefoglalása (a felvétel elnyeréséhez szükséges tapasztalatok, tanulmányok, egyéb, elért eredmények közlése); Motiváció, célok meghatározása (miért ezt a szakterületet választotta, miért áll közel hozzá, milyen jövőbe mutató, szakmai/karriercéljai vannak, mit vár a képzéstől és önmagától); Önjellemzés (milyen embernek tartja magát, milyennek tartják mások, milyen tulajdonságok, képességek/kompetenciák mentén tartja magát alkalmasnak a választott szakma műveléséhez).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!