Mit kell csinálni atomtámadás esetén?
Most nézem a Jericho című sorozatot és elgondolkodtam azon hogy mit csinálnánk akkor hogyha a távolban meglátnánk egy növekvő atom-felhőt.
Ti mit csinálnátok ebben az esetben?
Vannak előírt menekülési tervek,esetleg kiépített búvóhelyek Magyarországon?
én összekapkodnék egy csomó kaját meg vizet és bezárkóznék a pincébe vagy építenék egy ojjektumot
amúgy ilyenkor mennyire káros a sugárzás?
Atomtámadás esetén:
1: Nézd meg a gombafelhőt. Alaposan. Ilyet egyszer látsz.
2: Tedd fel a gázmaszkot. Rádolvad, ezzel megkönnyitve az azonositást.
3: Kezdj el kúszni a legközelebbi főút felé. Ott hamarabb szedik a hullákat.
Igazából egy föld alatti bunker lenne megfelelő, a talaj alatt minimum 10 méterre.
(Egyébként volt is egy ilyen film. Arról szólt, hogy volt egy apuka, anyuka és egy gyerek. A háború miatt építettek egy föld alatti házat, ahol volt vécé, konyha, nappali, gyerek szoba... . És sok év múlva feljöttek, és látták, hogy mennyit változott a világ. A címére sajnos nem emlékszem.)
Szóval egy ilyet kéne kiépíteni.
Olvassátok el Robert Merle: Malevil c.könyvét,mely éppen erről szól.Érdekes olvasmány.
Egyébként pedig nem tudnánk csinálni semmit.
Egy atomtámadásra sztem senki sem tud felkészülni,mert annyi atombiztos bunkert nem lehet építeni,ahol mindenki elférne. Mo.-on egyáltalán léteznek ilyenek? Azért "vitáznak/harcolnak" a világ politikusai az atommmal kapcsolatos témákban, mert egy akár egy atombomba felrobbantása is végzetes lehet a föld lakóira nézve.Szomorú, hogy nem a békés célokra felhasználható atomenergiával foglalkoznak.
Tudom,hogy nem humoros a kérdés,de védekezni úgy lehet,hogy: magadra húzol egy fehér lepedőt és kúszol a legközelebbi temető felé:(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!