Kontaktlencsével lehetek vadászpilóta? Ha nem, miért nem?
Nem. Viszont műtött szemmel lehetsz.
Azt pontosan nem tudom, hogy miért, de a nagy gyorsulás miatt elmozdulhat a szemedben, meg amúgy is néha kieshet, meg hosszabb idő után kiszáradhat, pláne egy (gondolom) légkondicionált pilótatérben.
Tömött fogad sem lehet, meg ha jól emlékszem, nem lehetsz magasabb 170-175 cm-nél.
Az előző jól mondja, nem lehetsz. Egy vadászpilótának rendkívül nagy gyorsulást kell kibírnija, a kontaktlencse pedig még "hagyományos" körülmények között is kieshet, egy egyszerű tornaóra folyamán is, ami pedig egy légiharchoz képest semmi, egy vadászpilótának pedig bármilyen körülmények között tökéletesen kell látnia.
Egy-két dologban még kiegészíteném: a magasság tudtommal jelenleg nem akadály (legalábbis amíg nem vagy jelentősen magasabb az átlagnál), de a műtött szem is tiltólistán van, amit ha jól tudom azzal indokolnak, hogy gyors légnyomás változás során megsérülhet a műtött szem (ugyanez vonatkozik az ejtőernyősökre is).
"A tévhitekkel ellentétben vadászpilóta tulajdonképpen bárki lehet, buborékmentesen tömött fog vagy szemüveg nem akadály. A jelentkezők kilencven százaléka azonban a röntgenvizsgálatoknál kiesik." - forrás: [link]
Azonban, amíg kevés pilótára van szükség,és sok jelentkezőből lehet válogatni, könnyű kiesni a rostán.
Múltkor olvastam hogy pl az úrprogramoknál is osztályozzák az emberi típusokat, oda csak az AA típusú embereket veszik fel.De sajnos csak ennyi maradt meg a cikkből.
A műtött szem nem akadály...főleg nem az ejeseknél...hidd el ha már sikerült megcsinálni az erőnlétit meg stb,nem a szem végett fogsz kiesni onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!