Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Nálunk miért nem kötelező a...

Nálunk miért nem kötelező a hadseregnél szolgálni valamennyi időt? (lent)

Figyelt kérdés
Ausztriában is kötelező fél év/9 hónap. És ha jól tudom, Németországban is. Nálunk miért nem teszik kötelezővé?
2012. jan. 17. 14:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
32%

Igen, tényleg rohadt értelmes "katonaság"-néven a laktanya egy 100 négyzetméteres udvarában levelet gereblyézni vagy krumplit pucolni hónapokon át "a hazáért". Mellesleg Magyarországon elég pocsék a kiképzés.

Akik girnyók, azok a katonaság után is girnyók lesznek. Fegyelmet meg lepedőt összehajtani pedig szüleiktől kell megtanulni. Időpocsékolás, amit tanulással/munkábaállással is el lehetne tölteni. Bocsánat kérek azoktól, akiknek "tetszettek" a kiképzések.

2012. jan. 18. 01:54
 12/19 anonim ***** válasza:

Hát ha nem olyan lenne mont a sorkatonaság volt, hanem normális képzés, akkor kétszer hat honap rá férne a fiatalokra. (persze a lányokra is)

17/f

2012. jan. 18. 17:07
 13/19 tetro ***** válasza:
és ezt a kiképzést miből gazdálkodnánk ki? van ennyi laktanyánk és felszerelésünk? mekkora kiesést okoz a költségvetésnek, ha több ezer fiatalt kivonunk minden évben a dolgozók közül?
2012. jan. 18. 17:09
 14/19 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem a sok vasalthajú sz@rcsimbókot ki kéne képeztetni most hogy ilyen sz@r az ország helyzete is , szerintem még javítana is rajta valamit . Nekem k.rvára nincs ilyenbe beleszólásom , de apám volt katona és ő mesélt nekem hogy régen nem volt olyan hogy visszaszólsz akárkinek , az idősebbet tiszteled , sajnos már minden fiatal (köztük én is szégyenemre) vissza szólunk és azt hisszük miénk a világ . Én szívesen bevonulnák 1 kiképzésre de épp ez az hogy nincs , apám mindig mesélte hogy milyen volt , napi 3X étkezés csak annyit kaptál hogy bírd ki a napot , nem voltak olyan emberek mint most hogy 3X beleszarós nadrág stb.. Megtanítani minden fiatalt a normális felelősség teljes gondolkodása , kiképezni őket harcászatilag és kitanítani őket (minket) a fegyver használatára netán ha nem javulna az ország helyzete még az országot is megvédeni de erről még nagyon sokat lehetne mesélni ...

16/F

2012. jan. 20. 20:59
 15/19 A kérdező kommentje:
Amúgy én lány vagyok, de ahogy elnézem, nagyrészt egyetértetek velem. Ennek örülök.
2012. jan. 20. 23:31
 16/19 anonim ***** válasza:
72%
Örüljetek, hogy egyáltalán vannak katonáink! Ha eljön a háború nem te fogod megvédeni az országot és nem te mész ki megállítani a harctérre az ellenséget akár az életed árán is. Ezek az emberek a hazafiasságtól vezérelve próbálják visszahozni Magyarország régi nagy hírnevét. És lassan elérik a céljukat, ugyanis minden külföldi misszión folyamatosan csak dicsérik a magyar csapatokat és nagyon szeretnek velük együtt dolgozni. Úgyhogy csak nyugodtan fogja be minden ilyen gyáva söpredék a pofáját és húzza meg magát a számítógép mögött mert Szájhuszárnak könnyű lenni de katonának nemigen.
2012. jan. 25. 19:49
 17/19 anonim ***** válasza:

Utolsó!

A kérdezőt is vinnék háború esetén.Nem csak a jelenlegi hivatalos,tartalékos,szerződéses katonákat.Háború esetén minden megfelelő embert behívnának és mennie kellene.

2012. jan. 25. 20:27
 18/19 A kérdező kommentje:

Hátha engem megfelelőnek találnak... :D

Lány vagyok, 50 egypárkiló :D

De ha arról van szó, elmegyek én is :D

2012. jan. 25. 21:45
 19/19 anonim ***** válasza:
27%
A sorkatonaság, pláne ha hosszan elhúzódik, nagyon nem jó dolog. A 20-as éveikben járó, éppen személyiségük alakulásának végét élő fiatalok olyan környezetbe kerülnek, ahol megmondják mikor kelljenek, mikor aludjanak, mikor fürödjenek, mikor egyenek, mit csináljanak egész nap, stb... Egy ilyen környezet rendkívül károsan hatott az akkori fiatalokra. Sokan annyira megszokták ezt az életet, hogy később képtelenné váltak bármilyen önálló döntés meghozatalára. Majd megmondja anyám, megmondja az asszony, megmondja a főnök, én meg megcsinálom. Ez ma már maximum minimálbéres állásokhoz, esetleg 80-100 nettóhoz elég. Rengetegen vannak olyanok, akik azért nem tudták meglovagolni a rendszerváltást, mert kényelmes életükbe csak az fért bele, hogy "majd a főnök megmondja", meg "legyen a főnök gondja, hogy miből fizet ki". Hány ilyent ismerek...
2012. febr. 2. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!