Mekkora arra az esély, hogy újra bevezetik Magyarországon a kötelező sorkatonai szolgálatot?
nagyon is elképzelhető, hogy lesz még itt sorkatonaság meg háború!
a rossz gazdasági helyzet mindig háborút szít, ez mindigis így volt. ráadásul usa érdeke is kirobbantani egy háborút egy lehetőleg erős országgal, de mégse annyira erőssel hogy atombombája legyen. a FED nek nincs aranyfedezete az amerikai álmot jelenleg az amerikai katonák tartják fennt mert amíg amerikának van a világ legerősebb hadserege addig a dollár is erős marad. a gazdasági krízis egyre mélyül, a jelenlegi polgári rendszer tarthatatlan, elkerülhetetlennek látszik az összeomlás.
a kérdés az hogy az átmenet békés lesz e vagy véres háborúk és anarchia. bízom benne az előbbi és nem esünk még egyszer a 2. világháborút kiváltó csapdába. ha ez sikerül tényleg jobb, és szebb jövőnk lehet.
a sorkatonaság meg tényleg ráférne az emberekre, még Lakatos Alehandrónak is csak hasznára válhatna!
Erőt, egészséget!
Nem lehet ezt már visszahozni, nem is menne el senki sem.
"Majd ha megtámadnak minket, nagyot nézünk"- MO katonailag semmi, az elmúlt években a tankállományunkat eladták ócskavasnak, nincs szinte semmink.
"Kövér meg tunya kölkök?"- ez a probléma mindig is jelen volt. Ma se általánosítható 100%osan. Szülői nevelés kérdése, mennyire van szabadjára engedve a kölök. Ha kövér, ha nem, járatni kell heti 3-4 sportra. Nem azért, hogy olimpikon legyen, hanem hogy LIKEolgatás helyett legalább 20 fekvőt meg tudjon csinálni, fiúk lányok egyaránt.
Sajnos az én gyerekkoromban nem volt jelen a sport nagyon, szüleim ezzel nem annyira foglalkoztak, volt elég bajuk, kövér is lettem. Tanultam belőle, ma sportolok, gyerekemet is így fogom majd egyszer nevelni. Legalapabb igazság: ép testben ép lélek!
Határozott szülői szó és rendszeres sport mindent megold. Egyszer megkérdeztem fatert, aki volt sorkatona, és jó emlékekkel, nem alkoholizmussal tért haza, hogy szerinte nem e baj, hogy ma már nincs, hisz olyan jó mókának hangzik. (Kérdeztem 16 évesen) Mondja nem, elvesz az ember életéből fél évet, mikor tanulnia kell, fölösleges.
A katonaságnál azt tanultad meg, hogyan kell elszabotálni a parancsot.
Aki szerint rendet és fegyelmet lehet tanulni, biztos nem volt katona.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!