Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Magyarországnak mekkora a...

Magyarországnak mekkora a hadereje?

Figyelt kérdés

Mekkora a hadereje most?

Mármint az országon belüli, és országon kívüli összes katona, tank (repülő ?) stb.

És mennyi lenne, ha kőkemény sorkatonaság lenne, és mindenkit behívnának, és esetleg elkezdenénk valamit gyártani?

Tudom, hogy ez kételyes, de mi lenne ha...?

2011. dec. 16. 21:00
1 2 3
 11/24 Tomking1114 ***** válasza:
Hát nem valami nagy. Pl: a második világháborúban csak néhány páncélozott gépjárművünk volt. A hadsereg nagyobb része lovas ezredekből állt.
2011. dec. 17. 15:40
 12/24 anonim ***** válasza:
Kedves # 10! Azt írtam, hogy nincs szén és vasérc, de azt is írtam, hogy kisebb gond is nagyobb annál, hogy itt hadiipar legyen, tehát nem azt mondtam, hogy nem lehetne hadiipar, csak nem engedi meg az ország helyzete, hogy ide vasércet és szenet szállítsanak. Izrael helyzete az azért merőben eltérő, ott létkérdés, hogy gőzerővel működjön a hadiipar, az állandó támadások miatt, mert elég gyorsan feloldódna (Izrael) az "arab tengerben" és Magyarországra nem is érkezik annyit támogatás. Máskor kérlek gondold át mit írsz le mielőtt leírnád.Köszönöm!
2011. dec. 17. 16:10
 13/24 mustafa33 ***** válasza:
0%

A micsodája mekkora? Vagyis a micsodáját azt tudjuk, de a hadereje?

Imagináris dolgokról minek kérdezel?

Amit Kálmán király mondott a boszorkányokról, azt lehetne mondani a magyar haderőről is. Mivel nincs, szó ne essék róla. Károlyi Mihály és társasága most boldog lenne, katonát keresve sem látna.

2011. dec. 17. 21:24
 14/24 A kérdező kommentje:

Ez enyhe túlzás...

Ha nem is olyan a haderőnk, mint egy Kínának, vagy UK nak, azért van...

Én mondjuk tízezrekben gondolkodtam, de nem kaptam számot :)

2011. dec. 17. 21:28
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 27-28 ezer fő van jelenleg. Ez a békelétszám. Háborúban reálisan nagyjából 400-500 ezerre fel lehetne duzzasztani.
2011. dec. 17. 21:58
 16/24 A kérdező kommentje:

ééés az első normális válaszoló!

Köszönöm!

2011. dec. 17. 22:42
 17/24 anonim ***** válasza:
29%

13:31

USA 97%ban támogatja Izraelt! és a legújabb , kísérleti fegyvereket,- közösen fejlesztik és próbálják ki.Ügyes szorgalmas a zsidó-világ!! Nem beszélve arról, hogy az USA parl.képv.75%-a izraeli az az zsidó!

2011. dec. 18. 08:17
 18/24 mustafa33 ***** válasza:

Ja, hát Vatikánnak is van svájci gárdája. Azt is lehet hadseregnek nevezni, de valójában mi is az és mire jó?

És az 500000 ből az a 472000 mit csinálna? Mert kiképzés nuku, csak fegyverfóbiát nevelnek beléjük hatalmilag.

2011. dec. 19. 23:08
 19/24 anonim ***** válasza:

musti

Nem az volt a kérdés, hogy mire jó, hanem hogy mekkora.

Érzékeled, hogy mi a különbség! Ugye?

A kérdező nem az emberek magánvéleményére volt kíváncsi, a katonák hadrafoghatóságával kapcsolatban. Csupán a létszámot akarta tudni.

2011. dec. 21. 17:31
 20/24 mustafa33 ***** válasza:
Legyen, de ha a kérdező nem az emberek véleményére kíváncsi, miért itt kérdez, miért nem a statisztikai hivatalban?
2011. dec. 21. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!