40-50év múlva még szükség lesz tűzszerészre?
Érdekelnek az ilyesmi dolgok,14 vagyok,és gondolkodtam már rajta,hogy tűzszerésznek menni.De lesz-e rá igény?Mert ha ,,elkopnak"a bombák,stb-k akkor?
Ha tűzszerész leszek,lesz munkám 40 év múlva?
Sajnos ilyen sok időre nem lehet előre tervezni.
Ha 50 éve azt mondtad volna, hogy számítógép-szakember akarsz lenni, kiröhögtek volna, ellenben nagyon hasznos végzettségnek tartották volna pl. a traktorszerelést.
Most, hogy egyre gyorsabban változik a világ még pár évre előre is nehéz megjósolni a jövőt. Gondolom te is emlékszel arra, hogy 5-6 éves korodban még milyen primitív volt minden a mai állapotokhoz képest, most meg már 3 év alatt eljutottunk a PSP-től az androidos telefonokig.
Mondjuk a tűzszerész az szerintem olyan munka, ami jódarabig még kelleni fog. Gondolj csak arra, hogy ezek a bombás merényletek, aknazárak főleg elmaradott, primitív országokban történnek és lehetséges, hogy mire Európa vagy Amerika már a lézerfegyvereknél tartana mondjuk 2030-ra, te még simán tűzszerészkedhetsz pl. egy lehetségesen bekövetkező Észak- és Dél-Korea közti háborúban.
Az se elhanyagolható tényező, hogy Magyarország alatt még most is ki tudja hány 2. világháborús bomba lapul, illetve a volt Jugoszlávia területén, a 90-es évekbeli háborúk utáni bombákat is fel kell szednie valakinek.
Te még 54 év múlva is tűzszerész akarsz lenni?
Jobb ha tudod, hogy az ilyen stresszes munkakörben hamarabb jön a nyugdíj... vagy Szent Péter.
Leginkább Magyarország érdekelne,nem Észak-Dél Koreába kimenni.
Mert Amerikába pl már robotokkal csinálnak szinte mindent.10 év múlva már lehet itt is az lesz,hogy egy robotot leküldenek,felviszi,elrendezi,felrobbantja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!