Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi a véleményetek?

Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Félek a háborútól nem akarok embert ölni.Én Jézusban hiszek hogyan ölhetnék embert?? Lelkész szeretnék lenni.Nagyon félek rettegek nem alszom mert nem merek. Azokat sem tudom bántani akik engem bántanak.
2011. nov. 21. 19:09
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
de én nem is ölnék meg nem is halnék érte ha lenne lehetőségem elis hagynám vmi jobb helyre mennék
2011. nov. 21. 21:58
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Nyugi kérdező, én sem tudnék embert ölni. Főleg, ha tudom, hogy a túloldalon is lehet, hogy egy olyan embert ölnék meg, aki nem is akart háborút, csak odaküldték. Nem szeretnék pl. egy családos apát megölni csak azért, mert valami habókos (jobbikos) fejes ezt találta ki. Amúgy kicsit tényleg szívj kevesebbet, nem lesz háború.
2011. nov. 21. 22:19
 13/20 anonim ***** válasza:

Mindenki fél a háborútól(különösen aki már megtapasztalta milyen) és senki nem akar embert ölni(hacsak nem valami retardált szociopata). Háborúban a katonák nem embert akarnak ölni, hanem csak egyszerűen nem akarják, hogy a társaik vagy ők maguk meghaljanak.(amikor repkednek a golyók, akkor a hazaszeretet és a különböző ideológiák már szart se számítanak). Mindenki a túlélésre törekszik. Ehhez végezni kell az ellenséggel, akármennyire is nehezére esik ez az átlagembernek.(egyébként hidd el, egyáltalán nem olyan nehéz, mint képzeled)

De mivel jelenleg nincs háború, ezért semmi értelme rettegni tőle. Lehet hogy majd egyszer lesz(úgy értem a mi életünkben), de ez csak egy nagyon halvány lehetőség, nem kell tényként kezelni, mint ahogy egyesek teszik. Majd ha lesz, akkor ráérsz félni.

2011. nov. 22. 00:09
 14/20 A kérdező kommentje:
igazatok van :)
2011. nov. 22. 13:13
 15/20 ThorgilsX ***** válasza:

"a haza védelme alkotmányos kötelesség"

Nem nem alkotmányos kötelesség.Az volt amikor még volt sorkatonaság aztán jött 2 alkotmány módosítás.

Fentebb említették a Jobbikosokat...Minek kell ebbe a kérdésbe belekeverni a politikusokat?

Olvassátok el a pártok programjait és utána mondjátok hogy ez meg ez háborúzni akar.

Én példának okáért nacionalista vagyok,nem soviniszta vagy irredentista...Mégsem akarok háborút,vagy akarok kiírtani népcsoportokat. Megvan az egyéni politikai nézetem melyet a barátaimnak meg akit érdekel megosztom de amúgy nem.Szóval kérlek ne keverjük a politikát bele mindenbe...

Az hogy félsz a háborútól természetes...én is félek.

Hogy nem akarsz embert ölni?Természetes...én se akarok,de ha kell(katonának készülök) megteszem. Többre tartom egyes eszmerendszerek értékét az önös érdekeimtől.

Ha ennyire mélyen hívő vagy hm...mindenki másba menekül.Javaslom akkor viszont hogy mennj papnak vagy valami ilyesmi nyugodt helyre majd,mert ha már most békeidőben ennyire kivagy ezektől a gondolatoktól mi lesz ha mondjuk belédkötnek az utcán...

2011. nov. 22. 18:40
 16/20 anonim ***** válasza:
90%

Az igaz, hogy a haza védelme nem alkotmányos kötelesség, viszont erkölcsileg igenis elvárható. Évezredek generációi áldozták életüket azért, hogy Te ott lehess, ahol most vagy, és aki nemzetünket nem lenne hajlandó megvédeni, azzal a régiek emlékének nem adja meg a tiszteletet és a jövő generációival nem foglalkozik. Önzőség.

Nem vagyok háborúpárti, de egy nemzet olyan, mint egy nagyobb család, csak ezt már a legtöbben elfelejtették. Sajnos ciki manapság szeretni a hazát. És ez nagyon nagy probléma, azért tart ott az ország, ahol. Semmibe nézik az emberek azt, ami az életüket tette lehetővé.

2011. nov. 23. 10:00
 17/20 anonim ***** válasza:

" "a haza védelme alkotmányos kötelesség"

Nem nem alkotmányos kötelesség.Az volt amikor még volt sorkatonaság..."

De, alkotmányos kötelesség. Az új alkotmány ezen nem változtatott és a korábbi módosítások nem érintik. A hadkötelezettség ugyanúgy érvényben maradt. Csak a sorkatonaságot függesztették fel békeidőben.

2011. nov. 23. 15:35
 18/20 ThorgilsX ***** válasza:

ma 15:35

Én ezt nem így tanultam...

ma 10:00

Egyetértek veled.

2011. nov. 23. 17:24
 19/20 anonim ***** válasza:
...
2011. nov. 25. 09:58
 20/20 anonim válasza:
Mostanaban nem kell ettol felned. De ha lenne is haboru szerintem ugyis megtenned mert ha nem teszed akkor te halsz meg.
2011. dec. 25. 12:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!