Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mikor jar le az a trianoni...

Mikor jar le az a trianoni szerzodes? Ha egyaltalan letezik ilyen. Ossszefogas kell nem tollvonas. Mire varunk?

Figyelt kérdés
2011. nov. 9. 14:30
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Nem, nem agyszülemény. Persze biztos örülnél ha azt hinnék az emberek.

Lehet kérdés volt de a mögöttes tartalma is megvolt az egésznek. És a válaszoló nem mondott semmi olyat ami ilyen "logikához" vezetne. Egyszerűen te így oldod meg a dolgokat.

Tényleg köpködésnek számít, de én veled ellentétben bevallom. És mit tegyek ha ez így van. Mert az vagy.:)

2011. nov. 9. 20:28
 22/33 Heckler ***** válasza:

Hát pedig nem írtam soha ilyet, szóval csak kitaláltad.

"És a válaszoló nem mondott semmi olyat ami ilyen "logikához" vezetne"

Hát pedig igen, mert a számbeli fölénnyel indokolta a környező országok területi követeléseit, azok alapján pedig elfoglalhatnák az egészet.

"Tényleg köpködésnek számít, de én veled ellentétben bevallom."

Nekem nincs mit bevallanom, mert nem szoktalak sértegetni.

2011. nov. 9. 20:30
 23/33 anonim ***** válasza:
Jó vicc. Nem nem szoktál, ahogy senki mást itt az oldalon:D
2011. nov. 9. 20:33
 24/33 Heckler ***** válasza:
Nem szoktam. Volt már rá példa? Nem emlékszem ilyenre.
2011. nov. 9. 20:34
 25/33 A kérdező kommentje:

Na jol van fiuk-lanyok....eleg a civakodasbol....ez aztan az osszetartas....innen lehet latni kire szamithatunk es kire nem!!!Aki civakodni akar es egymast szapulni,az ne itt tegye,ha megkerhetek mindenkit!!!

Egyebkent a 6-os kommentjere csak annyit mondok,nem az olahoktok es a tobbiektol kell felni,hogy a nyakunba hullanak,hanem annak orulni,hogy tesvereink es az elrabolt reszek ujra a mieink lennenek!!

A 18-as kommentalonak,meg csak annyit uzenek:Testver!!

Ami a mienk az a mienk!!!Aki ezt nem erzi es nem igy gondolja AZ NEM MAGYAR!!!!

Ezt valaszul a civakodoknak!!

2011. nov. 10. 07:29
 26/33 anonim válasza:
60%

Én egy romániai, azaz erdélyi, pontosabban partiumi magyar vagyok. Nem látom tisztán, mi lenne a haszna és kinek, ha a határokat átrajzolnák. De az is lehet, hogy én vagyok a műveletlen. Amikor Magyarországra akarok menni, nem kell mást tennem, csak a személyi kártyám a zsebembe tegyem és elinduljak.ÚÚÚtlevél...már rég lejárt, nem is látom értelmét a meghosszabbításának. Na jó, a határátkelőnél megállítottak, de egyre csak erősödik bennem az érzés, hogy azért, hogy jó utat kívánjanak. Miért költsék a nép pénzét a politikai átrendezésre, ha egyre átjárhatóbb az a határ, mig egyszer annyira átjárható lesz, hogy a gépkocsival még nem is kell lassítani. Mert el fog jönni az is. Régebben azt mondta néhány ember, csak akkor megyek Magyarországra, ha nem fog kelleni útlevél. Na most már nem kell útlevél és még túl is mehet Magyarországon. Egyre erősebb bennem az érzés, hogy aki a határok átrajzolását kéri, az eddig nem parancsolhatott senkinek, de azután lesz lehetősége és majd Ő megmutatja, hogyan is kell rendet tartani.

Mindezt leírtam, bizonyára nemzetem árulójának fogtok tekinteni. Nem tartom magam sem árulónak, sem s*ggnyalónak. Az én mércém szerint azok az árulók, akiknek a viselkedését szégyelljük.

2011. nov. 10. 08:11
 27/33 A kérdező kommentje:

Baratom,a magyarsagod hatarai a szemelyid-szeleinel veget ernek!!!

Jol kezdted el mondani,de szarul fejezted be!!!Nem ertem egyszeruen az ilyen hozza-allast....Neked az a jo,hogy szemelyivel atjohetsz Magyarorszagra,avagy Magyarorszag teruleten utazhatsz,pl ket Magyar varos kozott,Debrecen-Nagyvarad pl......Neked melyiket esik jobban hallani vagy mondani???itt egyaltalan nem a hatarrol van szo,hanem arrol,hogy hol van....Lehetne felolem szabad hatar,csak az a Keleti Karpatok gerincenel volt 1000 ev ota...annak ott a helye....

2011. nov. 10. 08:36
 28/33 Heckler ***** válasza:

"Amikor Magyarországra akarok menni, nem kell mást tennem, csak a személyi kártyám a zsebembe tegyem és elinduljak."

És az eljutott a kobakig, hogy nem kellene el sem indulj, hogy Magyarországon legyél?

2011. nov. 10. 10:26
 29/33 A kérdező kommentje:
Ez igy teljes egeszeben igaz....de nincs mit beszelni ilyesmit avval,aki ebben az egeszben csak annyit lat,hogy atrajzoljak a terkepeket meg a hatarvonalat....kedeves partiumi kollegam,talan ha a te nagyapad,ket nagybatyad is elhullott volna abban a haboruban,azert,hogy te,most egyaltalan tudj magyarul beszelni,,szoval talan ,akkor te is maskepp gondolkoznal....amugy jo utat a szemelyi kartyaddal,de arra kelet fele menj,ott lehet bejossz!!
2011. nov. 10. 22:02
 30/33 anonim válasza:
66%

Kedves anyaországi úr !

Írhatnám testvér, de azzal megsértenélek. Neked egy román azt mondja, hogy testvér?!!! Te a véleményed írod, én meg azt amit a bőrömön érzek. Ismerd el, ez nem ugyanaz. Csak egy példát írok le. Mindig vágytunk Magyarországra utazni. Volt sok, aki amikor átért a határon megcsókolta az anyaföldet, erre jött egy olyan mint Te és azt mondta, na megérkeztek a románok. Ezzel a kijelentéssel már rögtön bedöfted a rozsdás bökőt a szívünkbe, és még meg is forgattad. Ha romániainak mondanál, semmi gond. Igen, tényleg Románia határán belül élünk, igazad lenne. Lerománoztál egy magyar embert. Nem is veszed észre a különbséget a romániai és a román ember között, de akkor miről is beszélünk? Nem akarom mérlegre tenni, melyik ér többet, egy román, vagy egy magyar, mert mindegyik nép rendelkezik nagyon rendes és nagyon gané emberekkel.

Néha, tényleg jó lenne feltöltődni élményekkel. Kelet felé nincs mit keressek, hajtana kíváncsiság, mint turistát, de az sok pénzbe kerül. Megyek nyugat fele, mert ott az anyaország, amikor megérkeztek, egy hozzád hasonló lerománoz. Akinek nem inge, ne vegye magára, mert kivételek, hála Istennek, vannak. Most, míg írtam, gondolkodtam, minek is tekintsem a lerománozást. Lekicsinylésnek, mert kelet felé lakunk? Felmagasztalásnak, mert egy országban kisebbségben élek? Esetleg a műveletlenségnek, mert a kijelentő nem tudja mi a különbség a román és a romániai szó között?

Ezennel zárom levelem.

Tisztelettel:

Persona Non Grata

2011. nov. 11. 09:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!