Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ölnek embereket magyar katonák?

Ölnek embereket magyar katonák?

Figyelt kérdés

Amikor kimennek külföldre pl Afganisztánba akkor ott ölnek embert (akár önvédelemből)? Ha igen, akkor nem kap büntetést igaz?

Még annyit szeretnék kérdezni hogy ott is hasonló a helyzet mint az irakiaknál? Hogy ilyen furák és lövöldöznek?!

2011. nov. 8. 14:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"Ebben az esetben úgy háborúzni, hogy fegyvert emelnek a katonákra vagy civilekre esetleg meg is akarják őket ölni több-kevesebb sikerrel, lövöldöznek, terrorizálnak másokat meg ilyesmi dolgokat csinálnak."

Nem, ha így érteted, akkor egyértelműen nem háborúzni mennek oda.

2011. nov. 8. 17:04
 12/24 anonim ***** válasza:

"Magyar katonák nem hinném, hogy részt vennének támadó jellegű műveletekben."

Néha előfordul, de valóban nem ez a jellemző.

2011. nov. 8. 17:07
 13/24 Mr.Super TNT ***** válasza:
83%

"Ebben az esetben úgy háborúzni, hogy fegyvert emelnek a katonákra vagy civilekre esetleg meg is akarják őket ölni több-kevesebb sikerrel, lövöldöznek, terrorizálnak másokat meg ilyesmi dolgokat csinálnak."

Hát kérdező besz*rok rajtad. Úgy beszélsz mint egy ostoba kis csaj.

Szörnyű dolog a háború ,de amit írsz az nem a háború fogalma. magyar kontingens békefenntartási céllal van kint több másik országgal és nem terrorizálnak senkit nem öldösnek ártatlan embereket ,meg ilyen marhaságok. Persze mint minden katona ők is kioltanak emberi életeket ,önvédelemből vagy a civil lakosságot védve a fő feladat Afganisztánban az újjáépítés és a tálib erők felszámolása amibe benne vannak a mákföldek is amik az ópium gyártáshoz kel. Azt a mocskot kell eltakarítani és helyrehozni amit a hidegháború alatt az USA és a Szovjetunió ott hagyott (nagyon sok információt kapsz erről ,ha utána nézel Charli Wilsonnak aki megjósolta ,hogy ez lesz ,de mindenki lesz*rta).

A régmúlt félrevezetett szokásai és a rosz beidegződés az ami miatt a katonát rögtön a gyilkolással párosítja sok ember. Pedig más most már a jelentése (legalábbis számomra mindenképp) ,ha katona vagy az a kötelességed ,hogy szolgálj másokat és mégpedig úgy ,hogy véded az életüket akár az életed árán is ,ha kell. Nekem az az álmom ,hogy katona legyek és nem csak a saját hazámban lévő embereken ,de a világon az összes segítségre szoruló emberen segíthessek. Én nem egy országot fogok szolgálni ,hanem egy nálam magasabb eszmét amely az ártatlanok és gyengék védelmét foglalja magába. Szerintem az értheti meg igazán az erőszakot és gyűlöletet aki látja és tapasztalja és ha már látsz és tapasztalsz valamit akkor sokkal hatékonyabban szembe tudsz szállni vele. Úgy nem találja meg soha senki az igazi békéhez vezető utat ,ha nem ha nem látja be nem tapasztalja meg a dolgokat. Sokan azt mondják a béke csak egy illúzió egy utópia és ezért lehetetlen. De én akkor is inkább hiszek ebben az utópiában minthogy lássak másokat szenvedni vagy be csináljak semmit. Sajnálkozni vagy sajnálni bárkit lehet több ezer kilométeres távolságból ,de segíteni valakin ahhoz igen is oda kell menni és szenvedni érte. Szeretem a hazámat és ,hiszek a patriotizmusban ,de a nacionalizmust már elutasítom ,mert én ember vagyok és csak utána magyar ez a sorrend nem fog változni soha.

2011. nov. 8. 18:46
 14/24 Mr.Super TNT ***** válasza:
Az elgépelésekért bocsi.
2011. nov. 8. 18:48
 15/24 asmosys ***** válasza:

Magyar részről, jelenleg a legnagyobb létszámban MH Tartományi Újjáépítési Csoport tartózkodik Afganisztánban. Már a nevéből lehet tippelni a feladatára. Harci tevékenységben nem vesznek részt.

Természetesen, ha támadás éri Őket, védekezni fognak.

Ezen kívül egyéb alakulataink az afgán haderő katonáinak tartanak kiképzést, oktatást. Ők sem vesznek részt harcokban.

2011. nov. 8. 20:38
 16/24 anonim ***** válasza:

"Ezen kívül egyéb alakulataink az afgán haderő katonáinak tartanak kiképzést, oktatást. Ők sem vesznek részt harcokban."

Ők azért elég sok harcban benne voltak már, mivel a rájuk bízott afgán zászlóaljjal együtt részt vesznek a műveletekben.

2011. nov. 8. 22:52
 17/24 asmosys ***** válasza:

ma 22:52

Úgy gondolod, hogy pl a ballisztikát éles harci helyzetben oktatják?

Hát persze hogy nem. :))))

2011. nov. 8. 23:09
 18/24 anonim ***** válasza:
Nem, nem ölnek embert, plüssmackókkal játszanak...
2011. nov. 8. 23:59
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

"Úgy gondolod, hogy pl a ballisztikát éles harci helyzetben oktatják?

Hát persze hogy nem. :))))"

Szerintem nem nagyon vagy tisztában vele, mit is csinál az OMLT valójában.:) Az afgán katonákkal rendszeresen részt vesznek a tartományban zajló műveletekben, amelyek a kiképzésektől függetlenül zajlanak. Nem szünetel addig a háború. Sőt ritkán még a PRT-nek is feladatai vannak ezek során, akármennyire is az újjáépítés a fő feladatuk.

2011. nov. 9. 04:07
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted az Afganisztánból visszatérő katonák mért nem kürtölik szét hogy mit csináltak ott?Van titoktartási kötelezettség egy szint után.Valahol olvastam hogy a KMZ emberei részt vesznek veszélyes műveletekben is.
2011. nov. 9. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!