Ha Franciaország és Anglia a Szovjetuniónak is hadat üzent volna akkor, hogy alakulhatott volna a háború?
14:35
"Lengyelország 1939.09.17-én már nem létezett, mivel a kormánya Romániába menekült, ahol internálták, vagyis megszűnt funkcionálni. Ezzel a lengyel állam megszűnt. "
Lengyelország sohasem kapitulált a németek előtt.
1939. szept. 17-én a szovjetek sem tudták, hogy a lengyel kormány valójában hol tartózkodik. Attól, mert a kormány Varsót elhagyta, Lengyelország még nem szűnt meg létezni.
Sztálin a Molotov-Ribbentrop-paktum titkos záradékát érvényesítette Kelet-Lengyelország annektálásával. A szovjet propaganda a lengyel területen élő ukrán és belorusz lakosság "felszabadításával" indokolta a beavatkozását, miután a lengyel állam szerintük széthullott. Az ukrán lakosság valóban sokszor lelkesen üdvözölte a bevonuló Vörös Hadsereget, a lengyelek azonban számos helyen ellenállást fejtettek ki vele szemben.
Sztálin ugyanolyan mértékben felelős a második világháború kitöréséért, mint Hitler.
14:54
A lengyel állam nem létezett jogilag. Ez közismert tény.
16:58
"Lengyelország sohasem kapitulált a németek előtt."
Ki mondta, hogy kapituláltak? Nem kapituláltak, hanem a kormány Romániába menekült.
Később emigráns kormányt hoztak létre Londonban, és Lengyelország hadviselő fél maradt. Sohasem üzent hadat a SZU-nak a lengyel emigráns kormány.
1945-ben a szovjet csapatokkal együtt lengyel csapatok is részt vettek Berlin elfoglalásában. Ennyit a "lengyel-szovjet háború" mítoszáról.
"Attól, mert a kormány Varsót elhagyta, Lengyelország még nem szűnt meg létezni."
A lengyel állam megszűnt abban a pillanatban, amikor a kormányát internálták, vagyis szept. 17-én.
"Szerintem Hitler és Sztálin félre téve az ellentéteket együtt indultak volna meg."
Egyet értek. Ahogy az USA is félretette az ellenérzéseit a Szovjetunióval szemben, amíg Hitler nagyobb fenyegetés volt.
Amint azonban nyertek, így is úgy is kikaparták volna egymás szemét.
"A lengyel állam megszűnt abban a pillanatban, amikor a kormányát internálták, vagyis szept. 17-én."
A lengyel kormány szeptember 18-án lépte át a lengyel-román határt.
A többi Grover Furr meséjéhez tartozik.
"Ha nem így lett volna, akkor Lengyelország, Anglia és Franciao. hadat üzent volna a SZU-nak, a Népszövetség pedig kizárta volna soraiból a SZU-t. Ez azonban nem történt meg, mert valójában nem volt szovjet-lengyel háború, bármit is írjanak egyes elfogult történelemkönyvek."
Már bocsánat, hogy beleszólok, de mikor a SzU megtámadta Finnországot mint agresszor, akkor kizárták a Népszövetségből. Igaz, hogy nem volt szovjet-lengyel háború, de mégis megtámadták a lengyeleket a németekkel megállapodva a Molotov-Ribbentrop paktum alapján, ha jól tudom a Visztula folyó volt megállapítva határnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!