Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha Franciaország és Anglia a...

Ha Franciaország és Anglia a Szovjetuniónak is hadat üzent volna akkor, hogy alakulhatott volna a háború?

Figyelt kérdés
Vagyis, hogy nemcsak Németországnak üzennek hadat Lengyelo megtámadásánál hanem a Szovjeteknek is!
2011. okt. 30. 14:42
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
72%

14:35

"Lengyelország 1939.09.17-én már nem létezett, mivel a kormánya Romániába menekült, ahol internálták, vagyis megszűnt funkcionálni. Ezzel a lengyel állam megszűnt. "

Lengyelország sohasem kapitulált a németek előtt.

1939. szept. 17-én a szovjetek sem tudták, hogy a lengyel kormány valójában hol tartózkodik. Attól, mert a kormány Varsót elhagyta, Lengyelország még nem szűnt meg létezni.

Sztálin a Molotov-Ribbentrop-paktum titkos záradékát érvényesítette Kelet-Lengyelország annektálásával. A szovjet propaganda a lengyel területen élő ukrán és belorusz lakosság "felszabadításával" indokolta a beavatkozását, miután a lengyel állam szerintük széthullott. Az ukrán lakosság valóban sokszor lelkesen üdvözölte a bevonuló Vörös Hadsereget, a lengyelek azonban számos helyen ellenállást fejtettek ki vele szemben.

Sztálin ugyanolyan mértékben felelős a második világháború kitöréséért, mint Hitler.

2011. okt. 31. 16:58
 22/28 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem Hitler és Sztálin félre téve az ellentéteket együtt indultak volna meg. A franciák fele annyi ideig se tudták volna kihúzni, Anglia pedig a szovjet támogatással az Oroszlánfóka hadművelet keretében szintúgy feladta volna.
2011. nov. 1. 18:47
 23/28 anonim ***** válasza:

14:54

A lengyel állam nem létezett jogilag. Ez közismert tény.

2011. nov. 2. 09:31
 24/28 anonim ***** válasza:

16:58

"Lengyelország sohasem kapitulált a németek előtt."

Ki mondta, hogy kapituláltak? Nem kapituláltak, hanem a kormány Romániába menekült.

Később emigráns kormányt hoztak létre Londonban, és Lengyelország hadviselő fél maradt. Sohasem üzent hadat a SZU-nak a lengyel emigráns kormány.

1945-ben a szovjet csapatokkal együtt lengyel csapatok is részt vettek Berlin elfoglalásában. Ennyit a "lengyel-szovjet háború" mítoszáról.

"Attól, mert a kormány Varsót elhagyta, Lengyelország még nem szűnt meg létezni."

A lengyel állam megszűnt abban a pillanatban, amikor a kormányát internálták, vagyis szept. 17-én.

2011. nov. 2. 09:33
 25/28 A kérdező kommentje:
Azért az kicsit nem erős állítás, hogy mítosz?
2011. nov. 2. 10:07
 26/28 anonim ***** válasza:

"Szerintem Hitler és Sztálin félre téve az ellentéteket együtt indultak volna meg."

Egyet értek. Ahogy az USA is félretette az ellenérzéseit a Szovjetunióval szemben, amíg Hitler nagyobb fenyegetés volt.

Amint azonban nyertek, így is úgy is kikaparták volna egymás szemét.

2011. nov. 2. 15:37
 27/28 anonim ***** válasza:

"A lengyel állam megszűnt abban a pillanatban, amikor a kormányát internálták, vagyis szept. 17-én."

A lengyel kormány szeptember 18-án lépte át a lengyel-román határt.

A többi Grover Furr meséjéhez tartozik.

2011. nov. 2. 16:33
 28/28 anonim ***** válasza:
76%

"Ha nem így lett volna, akkor Lengyelország, Anglia és Franciao. hadat üzent volna a SZU-nak, a Népszövetség pedig kizárta volna soraiból a SZU-t. Ez azonban nem történt meg, mert valójában nem volt szovjet-lengyel háború, bármit is írjanak egyes elfogult történelemkönyvek."

Már bocsánat, hogy beleszólok, de mikor a SzU megtámadta Finnországot mint agresszor, akkor kizárták a Népszövetségből. Igaz, hogy nem volt szovjet-lengyel háború, de mégis megtámadták a lengyeleket a németekkel megállapodva a Molotov-Ribbentrop paktum alapján, ha jól tudom a Visztula folyó volt megállapítva határnak.

2011. nov. 8. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!