Szlovákok szégyene, többi lent?
Elavult a szlovák hadsereg
Nem tudom hogy vagytok vele de még ők "ugatnak" hogy ne gyakoroljuk a folyón való átkelést meg szidják a honvédséget hát nem akarom mondani de én az ő helyükbe fülemet farkamat behúznám nem még fenyegetőznék meg parancsolgatnák.
Szerintem túlreagálod a dolgot.
Felszólítottak....
És?
Le lett állítva a gyakorlat?
- Erről ennyit!
Nem nem lett leállítva de mi közök van hogy hogyan készítjük fel a katonáinkat ?
És milyen alapon korlátozzák le azok kiképzését ?
Ez felháborodás és felszólítás belpolitikai célú dolog volt szerintem.
Mivel egyértelmű, hogy tényleges veszélyt ez nem jelent számukra, elég valószínű, hogy csak valaki meg akarta játszani a nagy hazafit/államférfit és a magyar kártyát néhány plusz szavazatért/ azért, hogy ne egy valós problémán(pl: korrpución) rágódjon a nép.
Egy esetleges magyar-szlovák háború esetén (amire most semmi esély sincs hálistennek) a háborút nem a magyar és a szlovák seregek harcai döntenék el, hanem a beavatkozó hatalmak seregei. Ha Magyarország agresszorként jelenne meg az egész Európai Unió ellenünk lenne. Az igaz, hogy az Eu katonailag nem avatkozna be, max békefenntartókkal, viszont biztositana minden környező országot arról, hogyha leverik a magyaeokat, akkor elcsatolhatnak további területeket, és ezt ők legitimálni fogják.
Magyarország ezzel egyszeráen meg is szűnne! Jó lenne felébredni végre. A hadseregünk semmirevaló, baromira nem számitana, hogy esetleg a mi fosseregünk egy picit erősebb a szlovák makettseregnél. Globalizált világban élünk, a nagyhatalmak dirigálnak. A volt antant országok zöme most is egyértelműen Magyarország ellen foglalna állást.
Nézzük a kérdést picit másképp. Melyik z a kis ország amelyikbe nem mer belekötni az USA. Úgy hivják ezt a kis államot, hogy Észak-Korea. Csúnya, amerika-ellenes kommunisták uralják, az Usának mégsem jut eszébe, hogy odamenjen hepajkodni. Annak a kis országnak 1millió profin felszerelt és kiképzett hadserege van kiváló terepviszonyok mellett. De még ők sem pattognak nagyon, eszükbe jut néha, hogy neki kellene menni Dél-Koreának, de ez is csak duma, még ők sem akarnak háborút, pedig nekik aztán mindenük adott a győzelemhez.
Változatlan az álláspontom - Kérdező:
Lehet hőbörögni, - de "kivel beszélsz, ha nem veszik fel a telefont"? :)
- Zsírkréta a felső fiókban, - lehet körberajzolni...
Ha szervezett fegyveres erő lépi át Magyarország irányából - a szlovákok beleegyezése, tudta nélkül - a közös határszakaszt, akkor lehet - és jogos - aggódni.
Addig meg csak agonizálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!