Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Számíthatunk egy esetleges 3....

Számíthatunk egy esetleges 3. világháborúra?

Figyelt kérdés

Lehet hogy nekem túl élénk a fantáziám, de szerintem az egyre romló gazdasági helyzet, a fokozódó megélhetési problémák, az etnikumok közti egyre éleződő ellentétek,stb. nem éppen a rózsás jövőnk előhírnökei.

Csak komoly kommenteket kérek, nem hülyeségből kérdezem!!!

Előre is köszönöm!!!

22/F

2011. júl. 27. 20:03
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi kommenteket! Máris sok információval gazdagítottatok. Igazából nem vagyok túl jártas a világpolitikában, hadászatban stb. és pont ezért lennék kíváncsi a ti véleményetekre.

Várom a további kommenteket! Köszönöm!

2011. júl. 27. 21:00
 12/26 anonim ***** válasza:

A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:45

Ha nem verik nagydobra, akkor te honnan tudod?

2011. júl. 27. 21:07
 13/26 anonim ***** válasza:
83%

"méghogy a Szovjetúnió összeomlását nem heverte ki :D kis naív. az egyik leggazdagabbak"

Kik? A szibériai kis putrikban nyomorgó parasztok?

Akkora szegénység van ott, hogy csak na.

Hogy az a pár száz oligarcha? Ők persze. De nálunk is van pár tucat párttag, akik lefölözték a hasznot '89-ben, oszt most élnek, mint Marci hevesen.

Aztán Magyarország gazdag? Nem.

Nem azon kell mérni egy ország gazdagságát, hogy az elit hogy él.

Az országot most építik újjá. (Képletesen, nem fizikailag.) Most fejlesztik újra a hadsereget.

Az igaz, hogy már kilábaltak az összeomlás miatti válságból, de még csak most kezdik el újra építeni azt a rangot, ami a lehetőségeik alapján megilletné őket.

Jelenleg Oroszország egy harmadrangú hatalom. Egyedül a nyersanyagkincseit felhasználva tud vezető szerepre szert tenni.

Ahhoz, hogy ismét szuperhatalom legyen és fel tudja venni a versenyt az USÁ-val (mert meggyőződésem, hogy erre sor kerül), még szüksége lesz pár évtizedre.

"ha akarnak olyan pénzeket pumpálnak a hadseregbe, hogy csak lesnél."

Teszik is. De Róma sem egy nap alatt épült.

"és ne gyere azzal, hogy mennyi csóró ember van oroszoknál, meg hogy megcsappant a területük, mert régen is pont olyan csórók voltak náluk az emberek, és még most is qva nagy a területük és a népességük, annak ellenére, hogy Szibéria gyéren lakott."

A területtel nem is akarok jönni. Majd visszaszerzik. Ukrajna és Fehéroroszország pl. nem hiszem, hogy (történelmi léptékkel mérve) sokáig lesz független.

Ami pedig a szegénységet illeti, messze nem ugyanaz a helyzet.

A cári időkben nem volt milliós éhezés. Most van.

Nyomorogtak az emberek, ez tény. De a létminimum meg volt. Csak a szovjet időkben kezdődtek a több milliós áldozatszámmal járó éhínségek. Bele is bukott a rendszer. A problémát pedig ma sem sikerült teljesen megoldani, bár jó úton haladnak felé.

A cári időkben középkorias körülmények voltak, de nem volt nyomor, éhínség és mélyszegénység. (Legalábbis akkor nem volt éhínség, amikor nem volt katasztrofálisan rossz termés.)

Persze, voltak esetek, amikor egy-egy elhibázott reform nyomán rövid ideig tartó éhínség volt, de nem ez volt a fő tendencia.

Ma ez. Nem olyan durván, mint mondjuk a '30-as években, de attól még az.

"Igazából nem vagyok túl jártas a világpolitikában, hadászatban stb."

Hadászatban annyira én sem. Viszont már csak diplomáciailag, geostratégiailag sem valószínű.

Kína addig nem fog háborút indítani (legalábbis világpolitikai szinten mérhető hatást gyakorló háborút), amíg nem lehet 100%-ig biztos benne, hogy legyőzi az USÁ-t.

Kivárják, amíg ennek is eljön az ideje, addig meg csendben megbújnak.

Az arabok és az oroszok inkább veszélyesek, de, mint mondtam, az arabok nem egységesek, egy külön Irak, Egyiptom, vagy Szíria viszont fogpiszkálónak sem elég az USÁ-nak. Az oroszok pedig (hacsak nem történik valami nagy áttörés) még évtizedekig csak készülni fognak, hogy visszanyerjék régi pozícióikat.

Egyes szakemberek szerint Putyin politikájából most bontakozik ki egy új hidegháború a Nyugat ellen. Talán majd annak végére (úgy 30-50-80 év múlva) lesz elég erejük ahhoz, hogy, ha akarják, szembe tudjanak szállni katonailag is az USÁ-val.

Lehet, hogy tankjuk, repülőjük, rakétáik és emberük most is van elég, de háttéripar, logisztika messze nincs. Ahhoz még idő kell, hogy kiépítsék.

Nem értek hozzá különösképpen, de ez még így is látszik.

2011. júl. 27. 21:14
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

ma 21:07-asnak: ezek nyílt hírek, én is tudok róla...és ez csak pár magyar nyelvű hír...idegen nyelven sokkal több van...

Moszkvában divatba jött a személyes bunker

[link]

Csak a leggazdagabbak élhetik túl a világvégét

[link]

Spitzbergák Nemzetközi Magbunker

[link]

2011. júl. 27. 21:27
 15/26 anonim ***** válasza:
76%
Akármennyire is azt hiszik sokan, hogy a "Föld túl békés ehhez" ez egyáltalán nem így van! Bármit hozhat a jövő sose lehet tudni! Énszerintem 1000%, hogy lesz 3.VH sőt 4-ik is és had ne soroljam! Lehet holnap lehet 100 vagy 2000 év múlva, de biztos valamikor kitör!
2011. júl. 27. 23:22
 16/26 anonim ***** válasza:
84%

21:14

pont ezt makogom neked, hogy ne gyertek azzal, hogy régen jobb volt a szovjetúnióban, mert akkor még nagyobb volt a mélynyomor, mint most. százával haltak éhen az emberek. meg egymást ették, amíg viszonylag nem normalizálódott a szitu. azt hiszed, hogy a szovjetúnió vm fasza hely volt? frászt. tanárom cserediákként elment moszkvába, akkor még SZU volt és a vonatablakokat eltakarták kívülről, hogy amíg moszkvába nem ért, ki ne nézhessen, mekkora nyomor volt. csak fű alatt beszélték a szegénységről, ami ott volt. aztán mégis rettegett tőle a fél világ, mert a katonaságban volt pénz.

a sok szegény paraszt, akiket te emlegettél meg szívesen beáll katonának, ha ebből meg tud élni. különben meg ha nem, akkor simán behívják őket.

ez megy most jenkiknél is. 50 éve nem volt ennyi kiskatonájuk, mert ott is válság van, nem tudnak megélni és ezért beállnak katonának. nézd csak meg a "Kapitalizmus, szeretem" c. filmet. szerinted nem ugyan ez menne oroszoknál?

2011. júl. 28. 09:40
 17/26 anonim ***** válasza:
92%
ja! meg még annyit. most hogy a jenkiknek kiesett a Discovery űrsikló az oroszoké lett az űr. a jenkik ott nyalják a s*ggüket az oroszoknak, hogy vigyék fel őket, mert most nekik nincs mivel.
2011. júl. 28. 09:44
 18/26 anonim ***** válasza:
85%

"pont ezt makogom neked, hogy ne gyertek azzal, hogy régen jobb volt a szovjetúnióban, mert akkor még nagyobb volt a mélynyomor, mint most."

Tagadta ezt bárki is?

Mondtam én, hogy jobb volt a Szovjetunióban?

A hatalmi helyzetük jobb volt. Ezt tagadni felesleges. Csakhogy ezt egy hosszú távon működésképtelen és bukásra ítélt rendszerre építették. Ez van.

A Szovjetunió képes volt elérni a szuperhatalmi létet, de a szociálpolitika visszásságai és az alapvetően elhibázott gazdaságpolitika miatt fennmaradni sem volt képes sokáig.

A cári birodalom képes volt egy minimálisan működőképes gazdaság- és szociálpolitikai rendszert felállítani, amivel (sokkal hosszabb idő alatt, mint a Szovjetunió, igaz, de) képes volt közel szuperhatalmi pozícióba emelkedni a 19. századra.

Ez a gazdaság- és szociálpolitikai rendszer viszont ahhoz már nem volt elég, hogy az I. világháborút túlélje, ezért összeomlott.

Az oroszok most pont arra törekszenek mint anno, valamikor a távoli múltban, a cárok is tették. Legalább egy minimális szinten működőképes gazdaság- és szociálpolitikát felépíteni, amire aztán lehet alapozni a világpolitikai törekvéseket.

Nincs kétségem, hogy ezzel egyszer ismét a vezető hatalmak közé kerülnek, ha nem lesznek egyből a világ urai (mint most az USA).

Viszont ez nem holnap fog bekövetkezni. A cároknak évszázadok kellettek hozzá. Putyinnak is elkell még pár évtized.

"csak fű alatt beszélték a szegénységről, ami ott volt. aztán mégis rettegett tőle a fél világ, mert a katonaságban volt pénz. "

És nézd meg, hol van most a Szovjetunió!

Lehet kardot csörgetni gazdasági és szociális háttér nélkül és el lehet vele érni ideig-óráig tartó sikereket, csak nem érdemes, mert hosszú távon bele fognak bukni.

Elképzelhető, hogy Putyin is bele fog esni Lenin és Sztálin hibájába, de én azért feltételezem, annyi esze van, hogy ebből tanuljon és kivárjon, amíg több esélye lesz.

"a sok szegény paraszt, akiket te emlegettél meg szívesen beáll katonának, ha ebből meg tud élni. különben meg ha nem, akkor simán behívják őket. "

Minden éhező parasztot nem tudnak behívni. Ha meg mégis, akkor ki dolgozik a földeken? Ki termeli meg azt, amit a katonák megesznek?

Ezzel nem jutsz egyről a kettőre.

2011. júl. 28. 15:55
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

"Nem, a Föld már túl békés ilyesmihez. Csak pár elmebeteg ország van (Irán, Észak-Korea) de ezek túl gyengék hozzá, hogy súlyos támadást indítsanak a világ ellen és egyetlen atombomba után is jönne Amerika és a földbe döngölné ezeket az országokat."

:D Ezen jót röhögtem. Ki a békés? Az USA? Nem telik el úgy 25 év, hogy ne háborúzna valahol. Vagy Izrael? Vagy a NATO? Hol élsz vazze ? Hát te még mindig azt hiszed pl., hogy a 9/11-et a terroristák "csinálták"?

2011. júl. 28. 19:17
 20/26 anonim ***** válasza:
55%

Pont ma hallotam hogy Amerika az államcsőd szélén áll és csak Kína nyújthatna segítséget de Kínával megromlott a kapcsoltuk egy katonai eset miatt

itt van [link]

amugy érdemes felnézni a honvédelem honlapjára főleg a külföldi híreknél érdekes hírek vannak

2011. júl. 28. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!