Miért nem gyártanak (vagy alakítanak át) tankot Magyarországon?
"Kivel állunk hadban? Senkivel? Hát akkor meg minek szórjuk a pénzt tankokra, tankgyárra meg főleg."
Ja, mert a tankgyár építést és gyártást aznap kell elkezdeni, amikor kitör a háború :D
Okos ötlet...
A tank a 21. században már egy elavuló félben lévő, több mint 95 éves harci eszköz.
Inkább megérné kutatás fejlesztésre költeni a pénzt vagy harci helikoptereket gyártani, mert 3-4db MI-28 vagy Apache (de ezek se mai gépek már) több pusztítást tud végezni ugyanannyi idő alatt mint négy T-72.
A helikopter jobban bevethető és amilyen gyorsan érkezik olyan gyorsan tud távozni is.
"Ja, mert a tankgyár építést és gyártást aznap kell elkezdeni, amikor kitör a háború :D
Okos ötlet..."
Mondj nekem 1 országot, akivel annyira rossz a viszony, hogy 5 éven belül háború lehet.
Mudri Lav
Ezt nem konkrét helyzetre mondtam. Úgy általában hülyeség megvárni egy ellenséges támadást a hadsereg fejlesztésével, mert mire lenne belőle valami, már el is foglaltak.
Amúgy egy ilyen fegyverrendszer tervezése, prototípus gyártás, tesztelés, a rá vonatkozó harceljárások megalkotása, nem néhány hónapos munka. Az M1 Abrams fejlesztését 1971-ben rendelték meg, a prototípusát '76-ban mutatták be és az Egyesült Államok hadseregénél csak 1980-ban jelent meg, márpedig náluk mindig volt néhány ellövöldöznivaló milliárd.
,,Mondj nekem 1 országot, akivel annyira rossz a viszony, hogy 5 éven belül háború lehet."
Szlovákia, Szerbia...? Még az a szerencse, hogy ők is f.snak a NATO-tól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!