A magyar hadsereg miért ilyen gyenge, miért nem fejlesztik a haditechnikát?
Amikor a Fidesz megnyerte a választást, akkor a honvédelmi miniszter Hende Csaba, azt ígérte, hogy a magyar hadsereg meg fog erősödni, mint kiképzésben, mint haditechnikában és modernizálva lesz.
Miért nem gyárt Magyarország fegyvereket (tankot, helikopter...stb)? Állami költségvetésből azért ha lassan is lehetne fejleszteni, nem csak a politikusoknak a zsebét tömni.
"Állami költségvetésből azért ha lassan is lehetne fejleszteni, nem csak a politikusoknak a zsebét tömni."
megválaszoltad a kérdésed
kitől féljünk?
az ufoktól, vámpíroktól, babi nénitől, démonoktól, pinakoboldtól, kerti törpéktől és a bloggerektől
Nem mind ha az MSZP kormány idején hű de fejlett volt a magyar hadsereg. Egyébként én is rühellem a Fideszt.
Most pártokat ne vegyünk figyelembe, arra vagyok igazából kíváncsi, hogy ma lenne is megfelelő anyagi támogatásunk. Akkor meg lenne a tudásunk, technológiánk ahhoz, hogy modern harcászati eszközöket gyártson Magyarország, a magyar hadseregnek?
"kitől féljünk?
az ufoktól, vámpíroktól, babi nénitől, démonoktól, pinakoboldtól, kerti törpéktől és a bloggerektől"
Először is a NATO-hoz tartozunk, nekünk is vannak kötelezettségeink. A másik pedig az, hogy a magyar haderő, bizony siralmas, pláne technikai szempontból.
A kérdésre a válasz, hát ha netán lenne is lóvé rá és becsületesen költenének, a hadsereg modernizálására, szerintem akkor sem tudnák mi legyártani egy olyan modern vadászgépet vagy harckocsit, ami hatékony. Nincs meg hozzá a tudásunk se a technológiánk. Ráadásul előbb egy fegyvergyárat is létre kellene hozni, sőt nem is egyet.
Maximum kézifegyvereket tudnánk kifejleszteni és legyártani, de harci helikoptereket, tankokat és repülőket azt kizárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!