Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Egy kétéltű tank hány km/h-ás...

Egy kétéltű tank hány km/h-ás sebességre képes a vízen közlekedni?

Figyelt kérdés
Maximális sebességre gondolok. Valamint vízen haladva is tudnak tüzelni a fegyverekkel (pl.: partraszállásos hadműveleteknél)?
2011. júl. 12. 13:47
 1/6 anonim ***** válasza:
55%

http://www.youtube.com/watch?v=Jv9Eq1vopbc&feature=related

A jobb típusok mennek 40-50 km/h környékén. Vízen haladva az ágyúból nem tüzelnek, mert akkor instabilak lennének a vízen, maximum a kisebb fegyverekkel tüzelnek, például a géppuskákkal.

2011. júl. 12. 14:06
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
politika kategóriában???
2011. júl. 12. 14:31
 3/6 anonim ***** válasza:
78%
Egyébként Politika és azon belül Hadsereg, hadvezetés alkategória. Mivel nincs olyan alkategória, hogy Haditechnika, ezért tettem fel ide a kérdést. Mások is így teszik fel a haditechnikai témakörű kérdéseket.
2011. júl. 12. 14:38
 4/6 A kérdező kommentje:

Igaza van a 14:38-as válaszolónak! Tényleg nincs haditechnikai alkategória.

De 14:38-as, miért írtad azt, hogy: "ezért tettem fel ide a kérdést"

A kérdést Én tettem fel nem Te. Sebaj, biztos elírtad véletlenül.

2011. júl. 12. 14:49
 5/6 anonim ***** válasza:
29%
vagy pedig te voltál csak elfelejtetted, hogy éppen a másik álneveddel jelentkeztél be!
2011. júl. 12. 14:51
 6/6 anonim ***** válasza:
66%

A 14:38-as válaszoló vagyok. Bocsi elírtam egy "m" betűt. XD

Egyébként visszatérve a kérdésedre. Kétéltű tankokból is több fajta van. Van ami csak ilyen folyók, mocsarak átkelésére használhatók, ezek általában lassabbak, maximum 20 km/h-val mennek a vízen. És vannak olyanok amelyeket a haditengerészet alkalmaz, partraszállásos hadműveleteknél, ezeket a kétéltű tankokat deszantnaszádról indítják. Amit az első válaszomban linkeltem videót (mert én vagyok az első válaszoló), ott egy haditengerészeti kétéltű tank látható, azok már gyorsabban mozognak a vízen.

2011. júl. 12. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!