Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mikor hagy fel a kormány a...

Mikor hagy fel a kormány a talpnyaló politikával?

Figyelt kérdés
A honvédelmen belül is, teljesen szétverték a hadsereget is.
2011. jún. 23. 09:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Milyen érveket vársz? Semmilyen példát nem hoztál fel. Kis militarista agyadnak kevés a katona, vegyél egy párat a játékboltba. Legrosszabb húzása az lenne a kormánynak, ha hadügyre költene. Így is eleget loptak el a Szekeresék.
2011. jún. 23. 10:46
 12/25 A kérdező kommentje:
Feltettem egy kérdést, te meg az alul iskolázott 70-es IQ-al idejössz vergődni, miközben nem Szekeres a honvédelmi miniszter.
2011. jún. 23. 10:55
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

De hogy nyal talpat a kormány? Vagy mit kéne csinálnia?

Esetleg konkrétumot is tudsz mondani? Én ugyanis túl buta vagyok hozzád képest, így nem tudok semmi konkrétumot.

2011. jún. 23. 11:11
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát, kedves kérdező, akkor a te szempontodból elég rossz jövő elé néz az ország, ugyanis Európában egyre építik le a hadsereget, legutóbb Németországban és Svédországban szüntették meg a hadkötelezettséget (szerintem teljesen jogosan). Nem fenyeget minket semmi, ha mégis, akkor pedig ott a NATO, a hadseregre fordított rengeteg pénzt sokkal értelmesebb dolgokra is lehetne költeni, például oktatásra.
2011. jún. 23. 11:12
 15/25 A kérdező kommentje:

A katonai költségvetés még az 1%-os sem éri el valószínűleg, ha mégis, nem fordítják azt a honvédelemre.

ha megnézzük azt mire fordít a kormány pénzt, akkor meglepődünk: egészségügy a GDP-nek kb 6-7%-a (máshol ez 10%), honvédelem (1%) máshol ez 2%. Mindenből kevesebbet költ, mint más ország, de nincs látszata, nincs pénz.

Talpnyalás alatt azt értem, hogy más ország érdekeit helyezik előtérbe, a sajátjukkal szemben, illetve ha egyet csettint az USA vagy más nemzet egyből ugrani kell.

2011. jún. 23. 11:16
 16/25 anonim ***** válasza:

Európaiként te kivel szeretnél szövetségre lépni? Észak Koreával?

Ha 2%-ot költenénk honvédelemre boldogabb ember lennél?

2011. jún. 23. 11:23
 17/25 A kérdező kommentje:

Nem, ugyanúgy el tudják lopni. A NATO-ban van az USA, UK, Német és Franciaország. A többit lesz@rják!

Nekem az a problémám, hogy nincs látszata semminek! Olyan a honvédelem is, mint a MÁV. Költenek rá, de semmi látszata. Ordít, hogy itt lopnak. Nem kell nagy ész ahhoz, hogy észre vegye valaki.

2011. jún. 23. 11:28
 18/25 anonim ***** válasza:
Ja, hát végül is tök olcsó kivinni a szanitéceket, a gépjárműveket Afganisztánba. Ha azt nézed, ez elég nagy költséggel jár. Egyébként meg, még ha talpnyalás lenne is, amit csinálunk te mit tennél? Amerika nagyobb hadsereget tud mozgósítani, mint ahányan az országban élünk? Jobb velük barátságban lenni nem?
2011. jún. 23. 11:48
 19/25 A kérdező kommentje:

Nem úgy megy egy háború, ahogy te képzeled. Egyébként az USA-nak van a világ legerősebb hadsereggel, ennyire erővel a többi ország hadserege is lehúzhatja magát a rolón, nem gondolod? Én úgy vagyok ezzel, hogy jó mindenképp jóba lenni vele, de minden állammal lehetőleg, persze ez irreális.

Nem olcsó kiszállítani a katonákat ez igaz, de nem tudjuk pontosan mekkora költséggel jár a külföldi szerepvállalás. Egy biztos, nem annyiba, mint amennyibe beállítják! Sokkal kevesebbe! Ez kb olyasmi téma, mint a 40centis kilátó 40millióért, vagy parképítés 3millióért (miközben csak pár farönköt tettek le).

2011. jún. 23. 11:52
 20/25 anonim ***** válasza:
Jó, de nem a kormány lop. Valaki lop a hadseregtől. Valakik lopnak a kormányból. Sajnos őket védik, minket pedig nem.
2011. jún. 23. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!