Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Tényleg ilyen csóró a honvédsé...

Tényleg ilyen csóró a honvédség, ha igen miért?

Figyelt kérdés

pl. arra nincs pénz, hogy a járműveket beindítsák.

Meg 1,5millióért csináltam meg egy gépkarabély modernizációt, ami egy átfestésből állt.

2011. máj. 15. 14:22
 1/10 Jóska Pista Sanyi ***** válasza:
76%

Hát szerintem igen csóró. A korrupció meg a szokásos pályázati kiírások miatt amiknek mindig az az eredménye hogy a ténylegesnél sokkal drágábban csinálnak meg mindent, és a pénzek a zsebekbe másznak a honvédség helyett.

Másrészt ha megnézzük az ország gazdasági helyzetét megértem hogy miért a honvédség az amire nem akarnak költeni.

2011. máj. 15. 14:32
 2/10 A kérdező kommentje:
Pedig viszonylag elég sok pénzt költenek rá, és mégsem éri el a 2%-os GDP-t a katonai költségvetés. Már az albánoknak, szlovákoknak erősebb hadseregük van szerintem.
2011. máj. 15. 14:34
 3/10 anonim ***** válasza:

Kb mint ahogy az elso is irta, azert mert (mint minden allami beruhazas) nem koltseghatekony es atlengi a korrupcio ahol eltunik a penzek nagy resze. Normalis esetben fele ennyibol ketszer ilyen hatekony lehetne de mindenkit csak az erdekel, hogy o mit tud kivenni a "kalapbol" valamilyen uton-modon.

Nem egy ex katonat ismertem es mindegyiknek volt valami sztorija, hogy mit hogyan tudtak elllopni, sikkasztani. Volt olyan ex-alezrdes akinek a kulfoldi missziok logisztikajahoz volt koze, ami alatt azt kell erteni, hogy Magyarorszagrol szallitottak mondjuk Koszovoba a honvedsegnek meg a butort is. Ez mar eleve egy pazarlo dolog szerintem mert a vasrlas, szallitas, miegymas lenyegesen koltsegesebb mint esetleg helyben beszerezni valamit, de ezekben a berkekben nem szamit mert van ra koltsegvetes. Persze abbol a dologbol lett felepitve es berendeve az alezredes urnak egy komplett csaladi haza Bp. agglomeraciojaban, medencestol, mindenestol. A gazolaj lopas meg mar nemzeti sport volt, nem ismerek olyak aki azt ne csinalta volna.

A milliardos beszallitoi, orzes-vedelmi szerzodesek koruli tulszamlazas, visszaosztas, miegymas pedig megbecsulhetetlen osszegekre rug.

2011. máj. 15. 15:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért kicsit pontosítanék. 1 milliót költöttek rájuk, és szereléksíneket szereltek rá belőle.

Az okokat pedig már előttem elmondtál.

2011. máj. 15. 17:55
 5/10 anonim ***** válasza:

Igazából nem csak egy festésből állt, gripod-ot, red-dot, granade launchert, ACEG-ot szereltek rá ( még ha nem is az összesre ) sőt én festésről nem is hallotam '-.- egyébként gondold át :

2011 évi költségvetés 275,2 milliárd ebből már sikeresen zároltak 24,7 milliárdot, - nos ebből kéne kifizetni a katonákat, modernizálin a kézi fegyvereket, a szárazföldi járműveket a légierőt , na meg persze a járművek üzemanyaga

1. jelenleg körübelül 37.000 katonánk van és /főre számoljunk minimum 100.000 FT tisztekkel együtt 37000000000 ez egy hónapra 1 évre pedig már hatalmas összeg jönne ki ( és akkor még ott van a rengeteg parancsnok miniszter na és persze a missziós katonák is.)

2. tudtommal egy új ak-63-as ára kb 1.500.000-2 milli forint, csak egy példa 100db Leopárd 2-es tank ( ami már lassan kell nekünk hogy megfeleljünk az unionak ) 650$ (kanadai dollár)

Egy tippem maradt, vagy azt csinálja a vezetés hogy 1 évben az évi költségvetés 100%-át a kézifegyverekbe öli

második évben csak a páncélos egyvségeket fejlesztei harmadikban pedig csak a légierőre "gyúr"

Egyébként a honvédség alapvetően nem egy támadó hadsereg alapvetően csak egy védekező, lehet csúnyán fog hangzani de inkább csak egy hátráltató hadsereg

Most hogy ezeket tudod így csórózzad le a honvédséget vagy csinálj te jobbat a rendlekezésre álló pénzből mert szerintem ebből az összegből elég jól gazdálkodnak mert én sem igen tudnák jobbat csinálni !

2011. máj. 16. 08:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Csak pl. a horvátoknak, örményeknek ekkora összegből 5ször jobb hadseregük van!
2011. máj. 16. 10:13
 7/10 anonim ***** válasza:

"szerintem ebből az összegből elég jól gazdálkodnak mert én sem igen tudnák jobbat csinálni !"

Azt elhiszem. :)

De nem is neked kene hanem egy hozzaerto vezetesnek kene koltseghatekonyan iranyitani egy ilyen szervezetet.

2011. máj. 16. 13:40
 8/10 anonim ***** válasza:
Ebben semmi új sinsc. En 1983-ban voltam katona és már akkor semtudtuk beinditani a Csepel teherautokat. Leginkább azért mert nem volt pénz üzemanyagra. Ha mégis volt akkor meg a fék nem müködöt. Magyarországnak mindig is gondjai voltak az erös felszerelt hadsereggel. szerintem a fekete sereg óta nem sikerült felszerelni rendesen egy hadsereget.
2011. máj. 23. 11:32
 9/10 A kérdező kommentje:

48-as forradalomban is jól fel volt a hadsereg szerelve. (két birodalom tudott csak legyőzni minket, és elnyomva volt előtte az ország)

Egyébként kb 135mrd Ft-ot költenek fizetések kiosztására, ez kb 65-70mrd Ft-ból megoldható! Hova a f@szomba megy a többi? Lopnak, lopnak, de ennyit?

2011. máj. 23. 16:14
 10/10 A kérdező kommentje:

11:32-es

Akkor mi lett volna a délszláv háború idején? A szerbek levertek volna, mint a sz@rt!

2011. máj. 23. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!