Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mit csinálnátok másképp a...

Mit csinálnátok másképp a magyar honvédséggel, mit kellene, hogy erős legyen?

Figyelt kérdés

Kezdjük ott, hogy töketlen és korrupt vezetés mellett minden lehetetlen.

Én alapból a minőség híve vagyok, szóval inkább kevés jól képzett katona, mint sok képzetlen. Nem igazán értek a honvédelemhez.

2011. máj. 14. 19:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Guderianra gondolsz?

Ő is beismerte, hogy gyalogság nélkül a páncélosok és a légierő sem mennek sokra.

A szemléltetés végett leírok neked egy Guderian által alkalmazott páncéloséket:

A páncélosok áttörik a vonalakat

Gépesített gyalogosok bevonulnak és megtisztítják a terepet

Talpas gyalogosok bevonulnak és felkészülnek egy esetleges ellentámadás visszaverésére.

Itt jegyezném meg, hogy a gépesített gyalogság is gyalogság. A tankok pedig önmagukban (tehát gyalogság nélkül) egy falut sem képesek bevenni.

Ha az úton gyalog vonuló gyalogosokra gondolsz, az tényleg elavult egy ötlet, viszont nem igényel túl sok technikát (mert ugye a teherautókat meg a nyuszibuszokat pótolni is kell). Egyébként olyan gyalogságot már régen nem alkalmaznak itt "nyugaton".

2011. máj. 17. 10:48
 12/14 anonim ***** válasza:
aha ebben a modern világban, ahol a technika olyan szintre fejlődött, hogy embereket távirányítású hadieszközzel likvidálnak, nyilván a gyalogos katonák játsszák majd a főszerepet egy esetleges háborúban (amitől igen távol áll Magyarország)
2011. jún. 6. 11:16
 13/14 anonim ***** válasza:
Hol vannak a távirányítású eszközök? Pár repülő van, amik talán még fegyvert is szállíthatnak, de gyalogosokat helyettesítő távirányítású eszközről éles bevetésben még nem hallottam. A gyalogság nélkülözhetetlen, lehet hogy lehet pótolni valamilyen méregdrága eszközzel, de nem ma, és nem nekünk...
2011. jún. 7. 10:29
 14/14 anonim ***** válasza:
nem írtam olyat, hogy a gyalogosokat helyettesíti. bin ladent is egy olyan eszközzel ölték meg amire utaltam (elvileg)
2011. jún. 21. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!