Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogyan juthatnék ki Irakba?

Hogyan juthatnék ki Irakba?

Figyelt kérdés

Semmi katonai előképzettségem nincs, abszolút civil vagyok. De valamiért nagyon hajt a vágy, hogy Irakban szolgálhassak. Vagy Afganisztánban. Nem a pénz, mert az nem érdekel.

Hogyan kéne nekikezdenem ennek a folyamatnak? Hol kezdjem a dolgot, milyen utat kell végigjárni? Van egyáltalán esély arra, hogy kikerülhessek oda?

Kérem csak olyanok írjanak, akik tényleg biztos információkat tudnak, szóval az ilyen barátom testvérének a férjétől hallottam dolgokat mellőzük, tényleg fontos lenne biztosan tudnom, hogy mit tegyek ez ügyben. Köszönöm előre is!

2011. ápr. 27. 00:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem a honvédelembe kell jelentkezni és ha felvesznek, akkor kérelmezni az áthelyezést.
2011. ápr. 27. 16:55
 12/20 A kérdező kommentje:
Igen, valószínű valahogy így van. Vagy esetleg az idegenlégión keresztül?
2011. ápr. 27. 17:42
 13/20 anonim ***** válasza:
90%
Nemtudom. Utánna kéne nézni, hogy az idegenlégiók tartanak-e egységet Irakban vagy Afganisztánban.
2011. ápr. 27. 18:31
 14/20 anonim ***** válasza:
89%

Honvédség keretein belül ki tudnál jutni, de két év a felvételtől számítva még egyáltalán kérheted az áthelyezésedet és Irakba csak a tapasztaltak kerülnek ki.

Adott a létszám, amiből, ha apad nem egy frissen végzettet fognak beválogatni.

Ha amerikai lennél viszonylag hamar kijutnál, de így elég nehéz.

Idegen légióba meg kell folyékony angol/francia nyelvtudás.

2011. ápr. 27. 19:00
 15/20 anonim ***** válasza:
89%

Most komolyan direkt szívatjátok a kérdezőt?Direkt ki írta,hogy marhák ne írogassanak de ti azért is.

Egyébként is is kiszeretnék jutni Afganisztánba pont az olyan képek miatt amit az egyik válaszoló belinkelt.ha belegondolok,hogy talán ő is olyan ember volt mint én.Ő is szeretett horgászni,könyvet olvasni,focizni stb... akkor egy világ omlik össze bennem és azt érzem,.hogy oda kell mennem és meg kell védenem őket,mert ők nem tudják magukat.Én nem Irakba szeretnék kijutni hanem Afganisztánba,mert ott vannak Magyar egységek is.De szerintem csak is Amerikán keresztül vezet oda az út.Talán ah zsoldos katona vagy akkor hamar ki jutsz.Amerika se bolond.Nem fogja Amerika a saját fiait a pokolba küldeni.Inkább fizeti a zsoldos hadsereget.Szóval a lényeg az,hogy valahogy ki lehet oda jutni,de Magyarországról nem sok esélyed van.De ha rá jöttél akkor léci azonnal írj egy priv.üzenetet és mond el,hogy hogyan lehet kijutni,mert én is mennék szívesen.

2011. máj. 1. 23:56
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem Irakban már nincsenek magyar katonák, Amerika is kezd kivonulni.
2011. máj. 3. 11:22
 17/20 anonim ***** válasza:

Meg akarsz halni,ember?! Ha sikeres is vagy ,ölsz ellenséget stb. de hidd el utána rémálmaid lehetnek az ott szembesült dolgokról,halottakról nem megijeszteni akarlak de egy ilyen után lehetnek lelki bajok,olyan dolgok amiket ott nem tudtál feldolgozni.pl: látod ahogy melletted 3 méterre szét loccsantja az AK-47-essel az arab terrorista a társad fejét,vagy gránát stb.nem könnyű ezeket megélni.

én mindig azt mondod a fiamnak: attól hogy Counter Strike-ban meg tudod ezekben a virtuális lövöldözős videó játékokban jó vagy az nem jelenti azt hogy az igazi csatatéren is így fogsz harcolni. 35/F

2011. máj. 4. 00:28
 18/20 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok ezekkel, nem sértésként írom; de nem tizen-x éves kamasz vagyok, aki counter strike miatt meg akarja váltani a világot :)
2011. máj. 4. 02:34
 19/20 anonim ***** válasza:
nyílván.azt gondoltam.csak példa volt :) csak sok tizenéves már most el akarja határozni hogy katona lesz mrt jól játszik a videójátékokon...
2011. máj. 4. 20:51
 20/20 anonim ***** válasza:

"akkor egy világ omlik össze bennem és azt érzem,.hogy oda kell mennem és meg kell védenem őket,mert ők nem tudják magukat"

És melyik oldalról lövöldöznél át melyik oldalra? Mindkét oldal kín és szenvedés, te innen el tudod dönteni ott ki öli a másikat jogosan?

Úgy gondolod hogy akik ott ellenszegülnek azok kivétel nélkül mind bolondok? Az a millió ellenszegülő mind bolond? Azoknak nincs családjuk, gyermekük akiket védenének?

Rejtő Jenő irta: sokkal könnyebb az afrikai éhezőkön sajnálkozni, mint megnézni a szomszédom hogy van.

Én azt javaslom inkább a szüleid, közvetlen környezeted támogasd, pl. ha idős anyukád vásárolni szeretne legyen kibe kapaszkodnia mig a boltba ér.

2011. máj. 4. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!