Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Közeledik a II. Világháború...

Közeledik a II. Világháború befejezésének emléknapja május 9. -e a "Győzelem Napja". A Szovjet Hadsereg felszabadítóként jött-e Magyarországra?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 22. 09:13
1 2 3
 21/24 Jóska Pista Sanyi ***** válasza:
100%

A szovjet hadsereg egyértelműen megszállóként jött az országba, és úgy is viselkedett. A háború vége teljesen igazolta hogy megszállás volt.

A 1939-es határon túl minden bizonnyal megszállóként viselkedtek. Sehol nem volt céljuk egy tőlük független országot hozzanak létre, nem is történt meg. Bábállamokat hoztak létre.

Az hogy elűzték a németeket az országból az még nem számít felszabadításnak, mert csak átvették a megszállók helyét, és létrehozták saját bábállamukat.

A szovjetek nem akartak elmenni és függetlenséget adni az országunknak.

2011. ápr. 29. 20:08
 22/24 anonim válasza:
77%
Az tény, hogy a szovjetek megszállóként jöttek, de miért is akarták volna, hogy az ő népüket koncentrációs táborba küldők függetlenek legyenek? Hogy megpróbálják még egyszer? És ha már itt voltak miért ne terjesszék a kommunismus igéjét... Talán nem csak a magyar szempontból kéne nézni a dolgokat.
2011. júl. 20. 12:50
 23/24 anonim ***** válasza:
81%

"Ha a németek győznek sokkal rosszabb világ lett volna nálunk, lehet hogy Te már egy krematórium kéményén keresztül távoztál volna az árnyékvilágból."

Ez igen, olyan vagy mint egy fizetett médium. Hadd gratuláljak. Áruld már el mi lesz a jövő heti lottósorsolás nyerőszáma?

Mivel a németek oldalán harcoltunk, mindenféleképp jobb világ köszöntött volna ránk. Nagy a náci ellenes propaganda a mai napig. Nem véletlenül.

A nagyhatalmak féltek egy új Európától, egy erősebb Európától, magyarul egy versenyképes új nagyhatalomtól ami erősebb a kommunizmusnál, a demokráciánál, ugyanis működőképes (volt).

Hitler viszont jó hülye volt hogy nekiment Sztálinnak, az biztos ha ezzel vár még győzhetett volna is.

Ez a mai világrend szerintem sokkal rosszabb, de nem akarlak megbántani, sajnos én sem vagyok médium. Még akr neked is igazad lehet. De ellent kell hogy mondjak mégis erre a krematóriumos hülyeségedre, sokan tévhitben és agymosásban élnek. Az oroszok megszálltak minket, és köztudott hogy gulágok működtek ahol több millió ember halt meg, akkor te és én és mi miért nem vagyunk ott?

2016. máj. 13. 23:45
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésed pedig eleve abszurd. Nem tudom mennyit olvastál a téma után, de ilyen kérdések után elég keveset.

Mivel a németek a szövetségeseink voltak mondhatjuk úgy hogy nem megszállóként viselkedtek, hanem szövetségesként. a lakossággal a katonák normálisan viselkedtek, kedvesen bántak. Aztán mikor jöttek az oroszok a lányokat, asszonyokat el kellett előlük rejteni, mert ismertek voltak arról hogy megerőszakolták a nőket. Gyakorlatilag végigerőszakolták fél Európát. Nyilvánvaló hogy minden országból történtek ilyen túlkapások, de az orosz emlékezetesebb volt.

Egyszóval egyáltalán nem volt felszabadító, csak megszálló.

2016. máj. 13. 23:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!