Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mióta megalakult az Egyesült...

Mióta megalakult az Egyesült Államok, volt olyan háború, amibe nem pofázott bele?

Figyelt kérdés
Engem baromira idegesít, hogy egyből ott teremnek, bedarálnak mindent, ezáltal az adott ország adósa lesz, amiért megkímélte a nagyobb pusztulástól (pedig ők is eleget okoznak neki), majd a világ szemében a bolygó csendőreként tisztelegnek. A Függetlenségi Háború óta nem volt fegyveres konfliktus az USA területén, epdig jó lenne, ha valaki szétbombázná egyszer őket is, hogy tudják mivel jár az országnak egy ilyen.
2011. márc. 20. 16:27
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Elhiszitek, hogy nem én tettem fel a mentsük meg "a líbiai felkelőket kérdéseket"?
2011. márc. 20. 20:59
 12/24 anonim ***** válasza:
86%
Volt. Például az 56'-os magyar forradalom. És ezzel el is mondtam mindent.
2011. márc. 20. 22:11
 13/24 anonim ***** válasza:
75%
56-ban jól jött volna, ha beleszólnak, mi? Senkit nem bombáznak szét ok nélkül.
2011. márc. 21. 10:56
 14/24 anonim ***** válasza:
66%
-'56-ot most mit hozod fel?Szerinted megért volna egy 3. világháborút ez a szaros kis ország?...Amúgy meg a Suezi válság úgymond feljogosította a SZU-t,hogy beavatkozzon.
2011. márc. 21. 11:34
 15/24 hollófernyiges ***** válasza:
80%
A britek elfoglalták Washingtont 1812-ben, volt ugye a polgárháború, meg az indián háborúk, mind az USA területén.
2011. márc. 21. 12:19
 16/24 anonim ***** válasza:
86%

Mindegyikőtök csak végletekben tud gondolkodni.

Nagyon is helyes, hogy Kadhafit és mocskos rendszerét igyekeznek megdönteni.

Azonban a legnaívabb ember, aki azt hiszi, hogy a nyugati hatalmak ezt nemes eszmékért, neadjisten az emberek boldogságáért tennék.

Egyik sem legitimálja a másikat. Ezen mit nem tudtok megérteni? Az, hogy Kadhafi egy mocskos gazember, még nem legitimálja azt, hogy az USA meg egy mocskos rabló hatalom!

Egyik zsidó, másik izraelita! Tessék választani! kacc-kacc

2011. márc. 22. 21:22
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha közvetve, de minden konfliktusban jelen vannak.

Pl.: Szovjetunió vs. Afganisztán.... szépen adagolták az afgánoknak a Stingereket és AT-4-ket:)

Most meg ők irtják őket. pfffej

2011. márc. 22. 21:24
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Az már csak hab a tortán, h Obama Nobel békedíjat kapott, mikor nem is tudom összesen hány fronton harcolnak most is amerikai katonák. Ja, h ők meg "békefenntartók", akkor így már érthető...

Egyébként meg szerintem is ráfért volna egy nagyobb háború az USA-ra, már az úgymond modern fegyverek korában, gondolok itt a világháborúk idejére, ugyanis az USA-nak az is csak gazdasági fellendülést jelentett, nekik nem kellett újra építeni mindent.

De ha megfigyelitek a második világháború is egy világválság után következett, úgyhogy most is esedékes egy komolyabb háború, háborúsorozat, ami most szerencsére nem Európára, hanem a Közel-Keletre fókuszálódik majd.

De még csak véletlenül se az USA területére, így megint csak jól fog kijönni a dolgokból, a "békefenntartó" szerepében tetszelegve.

2011. márc. 23. 00:27
 19/24 anonim ***** válasza:
69%

Miért jönne ki jól a dologból? Nemértem miért nem néznek utána jobban a dolgoknak eggyes emberek.

Amerika az Irak elleni hadjáratát Kina fizette. Mivel tőlük vettek fel x milliárd dolláros hitelt.

Rendszeres tüntetések vannak Amerika szerte a háború ellen.

Ezek a háborúk óriasi összegeket emésztenek fel amit nem hoz vissza nekik az olaj.

Ha most nem lennének ott a közel-keleten azon sirnátok, hogy miért irtják egymást a juhpásztorok és miért nem védi meg valaki az ártatlan civileket.

"A béke az amikor nagyobb fegyvered van mint az ellenségnek."

(Ironman)

2011. márc. 23. 12:06
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok volt. Kezdjem el sorolni?

Tehát 1776-tól:

Angol-Zulu háború

Krími háború

Görög szabadságharc

Napóleoni háborúk

1848-forradalmai

Francia forradalom

Orosz-Japán háború

Ópiumháború

Porosz–osztrák–dán háború

Szárd–francia–osztrák háború

Porosz–osztrák–olasz háború

Kínai-Japán háború

1956-Magyarország

És számos más Afrikai , helyi háború

Ezekben mind nem vett részt. Egyéb kérdés?

2011. márc. 23. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!