Mennyi ideig kell szolgálni ha bevonulok katonának?
Figyelt kérdés
Rendben van hogy már csak az megy aki akar, de gondolom alá iratnak egy szerződést hogy mondjuk 3 évig nem léphetsz ki. Mennyi a minimum időtartam? Jelenleg 17 éves vagyok, nem akarok katona lenni, de nyilván nem haszontalan ha ki vagyok képezve.2011. febr. 21. 13:40
1/2 anonim válasza:
14 hetes a kiképzés, de ha nem bírod kiképzés alatt is leszerelhetsz.Meg én úgy tudom hogy amúgy is bármikor leszerelhetsz.
2/2 vzs válasza:
a szerződést az adott alakulattal kötöd, annak lejártakor leszerelhetsz, vagy hosszabbíthatsz. ha menet közben meggondolod magad, kiléphetsz hamarabb is, ekkor viszont bukod a leszerelési segélyt.
szóval a minimum idő mindegy, ha amúgy sem tervezed életed végéig ezt csinálni. ezek a szabályok egyébként épp mostanság változnak, így nem merek írni biztosat, de eddig 2-3-5 év voltak a bevett számok. annyi biztos, hogy csak egész évre lehetett, ez biztosan változott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!