ZMNE-ről kikerülő tisztek mit csinálnak?
Csácsá!
A KMZ-hez többek közt úgy lehet bekerülni, hogy megcsinálod a Pitbull vizsgát. Ez egy gyakorlati vizsga, sok szopatással, azt hiszem 19 napos, kinnalvással, van nyáron is meg télen is, mindkettő elég nehéz. Persze csak katonáknak van. Igazából nem a fizikai követelmények az igazán megterhelők, legalábbis amennyire én tudom, hanem hogy nem igen hagynak enni, inni, aludni. Télen ugye a kinnalvás is elég gázos...
Az, hogy mivel foglalkoznak a frissen végzett ZMNE-s tisztek, az a szakiránytól függ. A katonai vezetők nyilván kicsit többet vannak terepen, míg más szakokon végzett más szakírányúak, így pl. a repülőműszakiak tök mást csinálnak, technikákkal foglalkoznak, ilyesmi. Ezeket persze értsük úgy, hogy minden annak függvénye, épp milyen anyagi helyzetben van a Honvédség. Gondolok itt arra, hogy pl. harckocsizó egyre kevesebb van, mert harckocsi sem igen van. Engem pl. érdekelne a repülőműszaki szakirány, de nem igen tudom elképzelni, hogy olyan sok munkát tudnának adni :)
Akinek már van valamilyen végzettsége és azt akarja katonai pályán hasznosítani, létezik a KVNR lehetősége, ez annyit tesz, hogy "Katonai Végzettséggel Nem Rendelkezők". Kapnak egy "kemény" egy-másfél hetes kiképzést és valamilyen beosztásban, valamilyen rendfokozatban alkalmazzák őket, erről olyan sok mindent nem tudok. Mindenesetre, KVNR-esként a KMZ-hez ne nagyon akarj bekerülni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!