Mit csinálnak a honvédok egy nap?
7:30 kor sorakozó, parancskihírdetés
8:30-kor sorakozó a szolgálatoknak
8:00-10:00 testnevelés
10:00-12:30 foglalkozások
12:30-13:00 ebéd
13:00-14:00 foglalkozások
14:00-15:00 parancsalaki foglalkozás
15:00-15:30 jelentések beadása
A munkaidő nem egységes, még Bp-en sem.
A marhaságok után mondok valós példákat:
honvéd gépkocsivezető: kocsit vezet
honvéd tűzszerész: hatástalanít
honvéd sebészorvos: műt
honvéd jogász: jogszabályok alkalmazásával, megalkotásával, véleményezésével törődik.
honvéd villamosmérnök: informatikai fejlesztést csinál
Én a kérdésre válaszoltam: egy legénységi állományú harcoló alegységnél szolgáló honvéd átlagos napja nagyjából ilyen.
Ha gyakorlatok vannak, ha misszióra készülnek, akkor természetesen teljesen más a napi rutin. A 24 órás szolgálat is más időbeosztással működik, ezekből is van jó pár fajta pl.: Őrszolgálat(kismillió fajta), különféle ügyeleti szolgálatok( Egys.Ü.(Üti),Aeg.Ü.(belszolgálat),Kapu Ügyelet, Konyha Ügyelet, Telephely Ügyelet, Lőtér, Fegyverszoba, Ügyeletes gépjármű stb.)
Persze tudom hogy túloztam, ennek 2 oka volt:
- a honvéd az gyűjtőszó, a katona tábornokok is beletartoznak
- Minden katonának van beosztása, valami konkrét dolga, ha nem tud róla, akkor biztos lövész :-) A többség nem üldögél a seggén várva a háborút, ezt a gondolatot szerettem volna elkerülni, kitörölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!