Számodra melyik a nagyobb rossz Hitler vagy Sztálin és miért?
"Magyarországot mindenképpen elfoglalta volna Sztálin és ha nagyobb hadereje lett volna, akkor mégtovább terjeszkedik. "
Ha Hitler nem támadja meg 1941-ben a Szovjetuniót, akkor Sztálin sem tette volna be a lábát Magyarországra.
Amúgy az igaz, hogy Finnországtól Romániáig mindenhol inkább kívánták Hitler uralmát, mintsem Sztálinét. De Hitler elbukott szovjet hadjárata volt az, ami a Vörös Hadsereget beszabadította Közép-Európába.
hitlert kívülről fújom de sztálin terén nem tudok sokat :)
viszont azt figyelmen kívül hagyva hogy hitler mit művelt és mi volt a célje, amit csinált azt jól csinálta, elismerem hogy remek vezető volt és nagyon tehetséges (nem vagyok náci vagy ilyesmi, tárgyilagosan nézve értem ezt)
Melyik a nagyobb rossz?
Ez egy olyan ókori játékra emlékeztet, mint amikor egy disznóvágásnál a valódi gyilkost keresték. Ilyenkor mindenki mentegetőzött, hogy hát nem ő volt, mert ő és ő ezt mondta. Erre megvádolták a kést, és mivel az nem mentegetőzött, ezért a kést büntették meg.
Szóval a kérdező nem fog megtudni semmit. Legfeljebb náci/komcsi emberek véleményét.
Anélkül, hogy elhivatott legyek egy csődtömeg és egy gyilkos grúz védelmezése mellett, megpróbálom értelmesen elmagyarázni a gondolatmenetemet.
Sajnos Szuvorov nagyon jó azoknak az embereknek, akik Hitlert védik, mert így lehet terelni: én nem támadtam volna, de tudtam, hogy ő bizony meg akar ölni. "Az egész verekedés úgy kezdődött, hogy ő visszaütött"...
Sztálin egy grúz emberke volt, aki eltávolította a saját embereit, akik nem voltak 100%-ig mellette, és a saját népét gyilkoltatta meg. Ilyet Hitler nem csinált. Sztálin vs. Hitler 1:0
Természetesen a hosszú kések éjszakáját ilyenkor senki nem veszi figyelembe, hiszen ez ugyanaz volt, mint amit Sztálin művelt: aki ellent mond neki, vagy más úton indul el, vagy nem nyalja a s€ggemet, azt KIVÉGZIK.
Szóval egyenlítettünk, Sztálin vs. Hitler 1:1
A zsidókat és a kulákokat én nem különböztetem meg, és nem kell külön ezekkel is foglalkozni. A mennyiséget nem nézem, mert tökmindegy, hogy 1 dl halálos mérget, vagy 5 dl halálos mérget iszol meg.
"viszont azt figyelmen kívül hagyva hogy hitler mit művelt és mi volt a célje, amit csinált azt jól csinálta, elismerem hogy remek vezető volt és nagyon tehetséges (nem vagyok náci vagy ilyesmi, tárgyilagosan nézve értem ezt)"
Erre a megnyilvánulásra van egy "vicc": Egy fazon kiugrik a 16. emeletről. Amikor a negyedik emelethez ér, felkiált, hogy: Jé, még élek!
Ettől függetlenül a végére már úgyis meghal, mert kiugrott... A náci Németország is kiugrott a 16-ról, és hiába lett nagyon erős a 4. emeletre, de a végén úgyis meghalt. Ilyen szempontból pedig Hitler NEM volt jó politikus. Ha 1939-ben meghal, akkor nagyon jó politikus.
A németeket pedig ma nagyon sokan kiközösítik, megbélyegzik, holott semmi közük sincs a második világháborúhoz (a ma élő német állampolgárok). Lásd: ENSZ Charta
Szóval: Sztálin vs. Hitler 1:2
Sztálin nem nagyon kezdett bele a háborúba, ezt bizonyítja az is, hogy a profi tábornokai helyét nem töltötték be tapasztalt katonák, így kezdőkkel senki nem menne hódítani, ezt bizonyította a téli háború csúfos vereségei. De persze a túlerő döntő volt ott is.
Hitler pedig megállapodott valamiben, és ezt csúnyán fel is rúgta. Na már most ez erkölcsileg elég nagy vereség, de ezt nem számolom, mert ennél jóval több probléma is van.
A kommunisták ugyanúgy elvesztek a 20. század végére, de ez nem Sztálin hibája, úgyhogy ezt nem rónám fel neki.
Amikor Románia hadat üzent a Szovjetuniónak (meg már előtte is, hiszen a románok olyan területeket birtokoltak, amelyek már régebben is az Orosz Birodalomé volt, ezért nekik érdekük volt, hogy segítsék a magyar revíziót, legalábbis amíg a románokról van szó. Így a szovjetek segítettek volna nekünk, de ott volt Hitler, aki szintén revíziót hirdetett, és ő többet is adott, mint Sztálin ígérete, így hát mellé álltunk. A szovjeteket megtámadtuk, és ezért ők bejöttek az országba, és elfoglaltak. Ezért aligha van visítozni valónk, hiszen mi támadtunk, és ez igazából egy embernek köszönhető, akit Adolf Hitlernek hívnak. Nem is az a legfőbb baj, hogy a szovjeteket megtámadtuk, hanem az, hogy azt gondolta Hitler, hogy legyőzheti a Szovjetuniót, és még ez sem lett volna baj, hiszen Makedónia is legyőzte Perzsiát, de Hitler beleszólt a hadügyekbe, ami elég nagy hiba, ha nem ért ehhez.
Sztálin vs. Hitler 1:3
Most hirtelen ennyit tudok mondani.
Nem azt akarom hirdetni, hogy Sztálin bármivel is jobb lett volna, mint Hitler, mert ez hazugság, csak ha már mindent számokban akarunk mérni, akkor én így mérem. Viszont van egy mennyiség, amin túl már nem nagyon lehet mit mondani. 1 dl vagy 5 dl méreg...
Most mondhatnám, hogy Hitler önbizalmat adott a németeknek, meg hogy megbosszulta Versailles-t, de ugyanakkor Sztálin is a szovjeteket segítette, és a románok is a románokat, és ilyen szempontból a hazafiasság egy fölösleges mérvadó. Egyedül a francia-német háborúk figyelembevételénél lehetne ezt számításba venni, mert a franciák... hát... nem igazán álltak ki magukért.
Szóval: Le a kommunizmussal, le a nácizmussal, vagy ha ez nem működik, akkor legalább mérsékeljük. Igazából Hitlert én jobban (khm...) "kedvelem", mint Sztálint, de egyiket sem tartom pozitív példának, és egyiket sem tudnám képviselni.
Egyetértek 17:18 véleményével.
Hitler és Sztálin különbségét szerintem még jól alátámasztja a következő történet.
Sztálin egy 1941 decemberi Anthony Eden brit külügyminiszterrel folytatott beszélgetés során Hitler dicséretébe kezdett. Ám - tette hozzá Sztálin - Hitlernek van egy végzetes hiányossága. Az, hogy nem tudja, mikor kell megállni. Sztálin biztosította róla Edent, hogy ő mindig tudni fogja, hogy hol kell megállnia. Ebben igaza is lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!