Mi kell ahhoz, hogy egészségügyi katona (felcser) lehessek?
"Ha jól tudom a felcserek nem orvosok, persze ez nem 100%"
Jól tudod. De sokan keverik a katonaorvossal.
"Eü-s végzettség kell.Pl. ápoló."
Én a gépész szakmámmal voltam Eüs. Ne vezessétek már meg ennyire szegény kérdezőt.
Jelentkezel és kiképeznek. Semmi különleges dolog nem kell hozzá.
"Ahhoz hogy eü katona legyél, az kell hogy bemészt a toborzó irodába és jelentkezel, az egészségügyi végzettség előny de volt olyan katonatársam aki varrónői végzettséggel volt eü katona. Ha találnak neked ilyen beosztást, és alkalmas vagy egészségügyileg és fizikailag (2 napos felvételi) akkor megkezded az alapkiképzést ami 3 hónap (legalább is még 3 éve annyi volt) ha azon is túl vagy, és már a csapathoz kerülsz utána lesz majd az eü kiképzés (eü végzettségűeknek is). Ez 2 hónap Budapesten egy hónap elmélet, egy hónap gyakorlat Honvéd Kórházban (szintén csak a 3 évvel ezelőtti dolgokat tudom de szerintem nem változott nagyon azóta sem)."
Végre valaki aki nem csak ökörségeket ír. Ez pontosan így van. Én meg húsz éve voltam akkor még csak két hetes volt az a ma két hónapos tanfolyam. De a többi dolog nem változott ma sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!