Mi kell ahhoz, hogy egészségügyi katona (felcser)
lehessek?
Minden bizonnyal orvosi diploma és az, hogy katona legyél. De lehet, hogy úgy van, mint a katonai ügyész esetében, ahol a jogi diploma mellett egy szakot el kell végezni a ZMNE-n.
2011. jan. 12. 14:02
2/13 A kérdező kommentje:
Ha jól tudom a felcserek nem orvosok, persze ez nem 100%
A felcserek nem orvosok.A katona orvosok tisztek magas beosztásban.A felcsernek egy egészségügyi tanfolyam kell.
2011. jan. 12. 14:19
4/13 A kérdező kommentje:
Tehát akkor mi kell ehhez? :) Ha felvesznek, ott is el tudom végezni a tanfolyamot?
Elméletileg igen.Ahhoz szerintem kifejezetten egészségügyi alakulathoz kell jelentkezni.De,ha elmész a hozzád legközelebb lévő toborzóirodába,ott mindent el fognak neked mondani pontosan.
2011. jan. 12. 14:34
Eü-s végzettség kell.Pl. ápoló.Olyan meg hogy egészségügyi alakulat nincs.Minden laktanyában van eü-s.
2011. jan. 12. 15:23
7/13 anonim válasza:
Ahhoz hogy eü katona legyél, az kell hogy bemészt a toborzó irodába és jelentkezel, az egészségügyi végzettség előny de volt olyan katonatársam aki varrónői végzettséggel volt eü katona. Ha találnak neked ilyen beosztást, és alkalmas vagy egészségügyileg és fizikailag (2 napos felvételi) akkor megkezded az alapkiképzést ami 3 hónap (legalább is még 3 éve annyi volt) ha azon is túl vagy, és már a csapathoz kerülsz utána lesz majd az eü kiképzés (eü végzettségűeknek is). Ez 2 hónap Budapesten egy hónap elmélet, egy hónap gyakorlat Honvéd Kórházban (szintén csak a 3 évvel ezelőtti dolgokat tudom de szerintem nem változott nagyon azóta sem).
2011. jan. 19. 07:18
Az egészségügyi katona nem azonos a felcserrel. Én egészségügyi katona voltam Vácott az egészségügyi zászlóaljban az Esze Tamás laktanyában. Az egészségügyi katona feladata, hogy biztosítsa tábori sőt háborús körülmények között a sürgősségi ellátás feltételeit. Mik ezek? A tábori műtők telepítése, védelme, a gyógyszerutánpólás biztosítása.
A zászlóalj békeidőben 30-40 főből áll. Gyakorlat és mozgósítás esetén ezt sokszorosára duzzasztják orvosok, ápolók, felcserek behívásával.
Szóval az egészségügyi katona segédmunkás az egészségügyi alakulatnál.
2012. júl. 2. 16:03
Nézd meg a MASH filmet, akiről ott nincs szó, az az egészségügyi katona. De a sátrakat, a használt eü berendezéseket az eü katona szerelte össze.
Kiképzés: megtanítják a műtősátrak állítását (villámgyorsan), sátor fűtés beszerelését, műtőágyak, -lámpák összeszerelését, beüzemelését (ezeket is villámgyorsan).
2012. júl. 2. 16:10
2012. nov. 22. 20:11
Kapcsolódó kérdések: