Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha 174 cm vagyok és 76 kiló,...

Ha 174 cm vagyok és 76 kiló, az még nem kizáró ok ugye?

Figyelt kérdés

És még azt is megkérdezném,hoyg szerintetek mi éri meg jobban,infós fősuli vagy elmenni hivatásos katonának??döntenem kéne gyorsan de mind2 érdekel :S

Mert nem tudom,hogy melyikkel lehet könnyebben elhelyezkedni,a kereset az nem "annyira" fontos

2011. jan. 3. 15:37
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

köszi szépen...hát megpróbálom mindenképp valamelyiket,semmit nem veszítek vele, max kapok egy nemleges választ!!A tanulmányomat addig szépítem!!

Még1x köszi

2011. jan. 3. 20:05
 12/18 anonim ***** válasza:

Üdv! olvastam a kérdésedet és a válaszokat! Lenne pár hozzá fűzni valóm:

- a döntésedet nagyon jól gondold meg, mert manapság nagyon sokan jelentkeznek a ZMNE-re és a KPTSZI-re is, de nem azért mert ténleg katona szeretne lenne,hanem mert sokat a játszott a számítógépen és nem tudja hogy itt vissza is lőnek!

- a hezitálásodból arra következtetek, hogy nem lennél vezető alkat, DE hozzá kell tennem lehet hogy még nem érett meg benned igazán ez a katonai dolog úgyhogy lehet egy kis idő múlva ha véglegesen és magadtól tudsz dönteni akkor ténleg jó vezető lennél! Ezt azért írom mert Te végülis annak jelentkeznél!

Ezt a pár sort azért írtam, mert lehet hogy meggondolnád magad és lenne valaki aki szívesen jelentkezne a helyedre csak a hezitálásod miatt nem veszik fel! Gondold át mégegyszer, gyűjts információkat, hogy ne csak hirtelen fellángolás legyen! Ha ismét arra jutsz hogy katona lennél, akkor Sok Sikert!!! (nem bántásból írtam ezeket, hanem hogy megerősítsd saját magad, biztos légy a dolgodban!!!)

2011. jan. 3. 21:00
 13/18 anonim ***** válasza:

"kedves 2., mikor végeztél, mióta keresel munkát?"

Még nem végeztem, msc-n vagyok most. Persze a munkanélküliség, bizonytalanság, meg a korrupció itt is jelen van sajnos, de én úgy érzem hogy azért lesz lehetőségem. Csináltam már néhány munkát, egy évig dolgozgattam, az a baj kicsit több szabadidő kéne hogy igazán bele tudjam magam ásni az érdeklődési területembe, és kiderüljön hogy mennyire tudok ezzel csinálni valamit. De ha fogok tudni, akkor több szabadidő, azt csinálok amit szeretek, nem vagyok annyira kitéve a politikának, nincs annyi kötelesség, stb.

Nem könnyű választás az tuti, én csak leírtam hogy én a programozást választottam végül.

2011. jan. 3. 21:13
 14/18 anonim ***** válasza:
Boccs az elírásokért, de szoliban vok és nem igazán engednék:)
2011. jan. 3. 21:14
 15/18 anonim ***** válasza:

A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:00

Tényleg van igazság a kiegészítésedben, de azért egy kicsit vitatkoznék veled.

A srác az informatikában gondolkodik ami manapság nagyon fontos a hadviselésben és a mindennapi életben is. A katonai informatikusoknál a szakmai tudás a mérvadó és nem az hogy milyen vezető. Általában nincs túl sok beosztottjuk (nem kell embereket vezetniük a harctéren) és akik vannak azok is szakmai munkát végeznek (híradó és informatikait). Nem lövész, vagy felderítő szakot ajánlottam, ahol tényleg a rátermettség és a fizikum a mérvadó. A vezetői alkat sem követelmény, mert igazából ezen a szakterületen (informatika) a rendfokozatoknál sokkal fontosabb a széleskörű szakmai tudás.

Ezek a katonák nem ellenséges területen, nyakig érő golyózáporban dolgoznak, hanem klimatizált szervertermekben, biztonságos hírközpontokban, amiket a rátermett katonák biztosítanak. Mindenki végzi a rábízott feladatát, amit korábban megtanult. A kettő között azért valljuk be van különbség.

A Call of Dutyban én nem találkoztam szerverekkel, switchekkel, routerekkel, HiPath központokkal.

Ja, amúgy hol szolgálsz? Harcoló alakulat?

Fontold meg mindkét tanácsot kedves kérdező és dönts belátásod szerint. Ahogy korábban írtad egy próbát megér, veszítenivalód igazából nincs.

2011. jan. 3. 22:03
 16/18 A kérdező kommentje:

Igaz,tényleg nem vagyok egy vezető egyéniség!De amit akarok azt el is érem,ha hosszú küzdéssel is de sikerül!

És persze nem sértődök meg,tudom,hogy nem rossz szándékból írtad!!

De azt hozzá teszem,hogy nem a sok Call Of Duty miatt jutott eszembe :D (igazából alig játszok,ha játszok akkor is NFS-ekkel de ez már OFF).

Igazából a katonaság azért jutott eszembe mert azzal mindneképp el tudok helyezkedni nem igazán mondják azt,hogy "Rendben,majd értesítjük" és végülis nem tartom magam egy gyenge emberkének,vezető embernek ugyan nem de másnak megfelelnék saját látásom szerint!

2011. jan. 4. 18:05
 17/18 anonim ***** válasza:

Tüzér majd aknavetős voltam! Sajnos már nem lehet az:( Tiszthelyettesként szolgáltam, főtörzsörm. voltam!

A kérdezőnek: Tényleg nem bántásból írtam a válaszomat csak azért hogy megerősítsd magadban a döntésd! És azt tényleg elnéztem hogy informatikus szeretnél lenni! Azokhoz már nem annyira értek sajnos nem az én világom! De látod most tanulhattam tőled is!!!

Sok sikert a katonai pályához!

Lelépniiiiiii! :)

2011. jan. 4. 20:47
 18/18 A kérdező kommentje:

Semmi gond,nem vettem sértésnek,sőőőt!! Másnak a pályáját nem akarom ezzel hátráltatni!! (ezzel is kicsit felnyitottad a szemem).

Úgy döntöttem,hogy még adok magamnak egy kis időt,úgy is még 4 hónap van az érettségiig,addigra eltudom dönteni,hoyg mit is akarok igazán!!!

Köszönöm szépen!!

2011. jan. 4. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!