A második világháborúban voltak szovjet ejtőernyősök?
Figyelt kérdés
Voltak például: német, brit, észak-amerikai, magyar, horvát ejtőrnyősök, de szovjetekről nem hallottam.2010. dec. 25. 09:44
2/6 anonim válasza:
A szovjetek voltak a csúcs az ejtőernyős hadviselésben. Csak a háborúban nem igazán vetették be az ejtőernyőseiket, csak frontkatonákként,
3/6 anonim válasza:
A szovjet hadseregben kaja se volt mindig, nem hogy repülőgép meg ejtőernyő :D :D
4/6 anonim válasza:
Voltak, de nagyon messze le voltak maradva mind taktikailag mind technikailag a Németektől a Szövetségesekről nem is beszélve.
5/6 anonim válasza:
71%, többé kevésbé igaz amit mondasz de csak a pontosság miatt had jegyezzem meg:
-A szovjet ejtőernyős harcászat zseniális volt. Csak a főelvtársak rontották el az egészet (mint mindig).
-a felszereléssel tényleg voltak gondok (pl. nem volt megfelelő ugrósisak), de a németek is ugyanúgy szenvedtek a hibás és elavult felszereléstől. Ebből a szempontból a brit és az amerikai volt az etalon.
6/6 anonim válasza:
Igen Walter én is pontosítanék mert az előbb nem teljesen érthetően írtam le. Tényleg jók voltak a szovjet ejtőernyősök, de hiába mindez ha Párt vezetői mindezt semmissé tették így én ez alapján mondtam jobbnak a Németeket, de a legjobbak egyértelműen a Szövetségesek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!