A németek a 2. világháborúban megszálóként, vagy szövetségesként kezeltek minket?
Hallottam olyanokról,hogy pl a Donkanyarnál hátunk mögött a németek előröl pedig az oroszok lőttek minket.
Vagy hogy amikor megszálltak több magyar nőt is megerőszakoltak.
Nem tudom mi igaz ezekből.
Gondolod, hogy van aki tudja?
A történelmet nemcsak most hamisítják.
Olyan szövetségesként, akiket meg kell szállni, hogy tényleg az legyen.
Egyébként tényleg lőttek. Ezt apámtól tudom, akire szintén lőttek. Ezt a parancsot német parancsnokok adták ki. Viszont mindezt azért tudta elmesélni, mert egy német tizedes mondta meg neki, hogy egy óra múlva robbantják a hidat, az egysége pedig a túloldalon volt.
A megerőszakolás nem német, hanem katonai tulajdonság. Mióta háborúk vannak, a megszállók között mindig akad, aki nőket erőszakol meg, lehetőleg sokat. Mások meg nem teszik.
Egy háborúban mindig minden előfordul, a konkrét embertől függ, mit tesz. Békében és háborúban is vannak gazemberek és tisztességesek. Esetleg az arányokban van eltérés.
1944-től egyértelműen megszállóként.
Előtte elvileg szövetségesként. A gyakorlatban ebbe belefért, hogy a németek nem fizettek a magyar exportcikkekért, illetve lázították az itteni svábokat.
" pl a Donkanyarnál hátunk mögött a németek előröl pedig az oroszok lőttek minket"
Ez valószínűleg legenda, bár az tény, hogy a németek ott "élő pajzsként" használták a "szövetségeseiket".
Eleinte lenézett szövetségesek voltunk nekik (dobálták a vonatból a csokit, és röhögtek rajta, hogy a magyarok kapkodnak érte), később, mikor szorult a hurok, már belső ellenségként kezeltek. Doni naplókban lehet olvasni, hogy elvették azt a kevés gépjárművet is a magyaroktól, ami volt nekik, fegyverrel kergették ki őket a kunyhókból. Az elkobzott teherautókkal dudálás nélkül hajtottak át a magyar gyalogoszlopokon, aki fel akart kapaszkodni, annak puskatussal verték le a kezét. (Ajánlom ezt, olvasmánynak: [link]
Nem véletlen, hogy 44-ben annyian jelentkeztek nyilasnak. Mert bármit megtettek már, csak ne a németekért küzdjenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!