Egy Panzerfaust, Panzerschreck vagy Bazooka mit érne egy mai harckocsi ellen?
Figyelt kérdés
Mondjuk egy amerikai Abrams, vagy egy "magyar" T-72 ellen, amik eszembe jutnak hirtelen.2010. dec. 9. 17:24
1/14 anonim válasza:
Ha "seggbelőnéd" vele a tankot, akkor szerintem lenne velük esélyed.
2/14 anonim válasza:
Az aktív páncélzattal szerelt tankok ellen szerintem gyakorlatilag semmit.
4/14 A kérdező kommentje:
Miért?
2010. dec. 9. 19:17
5/14 anonim válasza:
Lószart nem érne, max. az eggyel ezelőtti generációnál (pl. Leopard-1, AMX-30, T-72, Chieftain, M60) lehetne vele valamit elérni, hátulról, vagy oldalról, annál is csak azoknál amiket nem modernizáltak.
6/14 Royce válasza:
Semmit sem érne egy mai modern harckocsi ellen.
7/14 anonim válasza:
Semmit, mert régi a többihez képest. Ez olyan, mintha egy bronzkardal akarnál szétverni egy 10. századi lovagot. A kardod szépmenne, a páncél kibírná, te meg meghalnál.
Esetleg ha a tartályt eltalálná, akkor nyerne. Márha elfogy a benzin, és akkor már hatástalanította.
8/14 anonim válasza:
Hát magyarul: Semmit! Viszont ezekhez a páncélosokhoz kár hasonlítani őket mert nem ezek ellen lettek tervezve. Viszont a maguk idejében kétségkívül a legjobb fegyverek voltak ezen a téren és nagyon jó teljesítményt nyújtottak pl: T-34, IS-2, Pz-IV, Tigris..stb ellen. Bár a maiak ellen talán maximum azt tudnák elérni, hpgy a lánctalpukat elszakítani a detonáció, de semmi többet.
9/14 anonim válasza:
Bocsánat a rossz helyesírásomért: "Maximum azt, hogy a lánctalpjukat szakítaná el a detonáció, de semmi több!"
10/14 anonim válasza:
Azokat a fegyvereket 65 éve használták. Azóta rengeteget változtak a páncélzatok. Ma már nem sima acéllemezeket használnak, hanem többféle különböző fémet, ötvözetet, kerámiát. A reaktív elemekről nem is beszélve.
Én is csak azt tudom elképzelni, hogy ha ezeket a fegyvereket egy olyan ember kezeli, akinek már volt ötöse a lottón, egy szerencsés találattal kilövi a lánctalpat és mozgásképtelenné tudja tenni, de megsemmisíteni semmiképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!