Mi a véleményed Adolf Hitlerröl?
"Igen, az eladósodásban különösen. Ezért 1939-re lényegében két lehetőség maradt: államcsőd vagy háború. A háborút választották. "
Jó, amiket írsz a "német gazdasági csodáról", de ne túlozd el ennek szerepét a háború kirobbantása szempontjából. Hitlert a gazdaság nem érdekelte különösebben, az csak eszköz volt számára, nem cél. Ő hódító szeretett volna lenni, kezdettől fogva az ő "keleti életterének" megvalósítása lebegett a szeme előtt. Az eszközeit és a módszereit persze gyakran váltogatta, sőt 1940 őszén még azzal a gondolattal is eljátszott egy ideig, hogy mégiscsak fenntartja a Sztálinnal kötött egyezséget. De a kísérték túl nagy volt ekkor is számára, mindent feltett egy lapra és visszatért az eredeti tervéhez, a szovjetellenes hódító háborúhoz. Nem jött be neki, bebukta.
Kevés ilyen racionális emberrel találkoztam, mint veled.
Ehhez őszintén gratulálok.
De nézd, van olyan, hogy rövidtávon, van olyan, hogy hosszútávon.
A győzelmeket úgy halmozta, hogy a célját nem érte el.
Dehogynem.
Alapvetően a németek megerősítése volt a cél, a németek "egyesítése". Mond, hogy nem sikerült. Mondja ma bárki azt, hogy a németeket lenézi a háború után. Hitler leigázta a Francia Birodalmat (ezt nem lehet szépíteni, amerikaiak is egyszerűen besz@rinak gondolják a franciákat - németeket nem).
A birodalom vendégül látta a németeket, akkor te ezt így szeretnéd elmondani. Ez a megfogalmazás undorító, trehány, rossz, fúj. Szóval én ezt nem így mondanám, de te tudod.
Azt mondod, hogy Adolf Hitlernek nem sikerült a célja.
A maga korában nem. Viszont Európa legnagyobb országa lett ma. Valószínűleg ha ő nincs, akkor is így lenne, de mondj egy okot, hogy mi alapján gondolod azt, hogy nem egy V. Ferdinánd képességű ember jutott volna Hitler helyébe, akkor bármi megtörténhetett volna.
Németország MEGALÁZTA Európát, a britek sem mondhatják, hogy nem esett csorba a becsületükön, kiszolgáltatottaivá váltak Hitlernek. Ott és akkor egy kiváló miniszterelnökük volt. De mit érnek MA vele? Ellepik a kisebbségek, a birodalom nem terjed ki jelentősen más kontinensekre, Európa 3. gazdasága, lemaradva Németország mögött, igazából barát nélkül (persze ezt lehetne tagadni).
Franciaországot pedig egyszerűen lemosták, meggyalázták, erre nincs szó, hogy mit tettek egy olyan nemzettel, mint a francia. Az angolok sem, senki nem tudta őket megmenteni.
Amerikaiak pedig lényegtelenek, a japánok is gondot okoztak nekik, persze a végére kiegyenlítették a dolgokat (az emberiség legnagyobb merényletével, másrészt meg a japán haderő nem volt épp a leghatékonyabb).
Szóval Adolf Hitler a NÉMETek "értékét" megnövelte, visszaadta a becsületüket. Én ezt így látom, egy megalázott országnak visszaadta az önbizalmát. Tény, hogy ezért rengeteg ember halt meg, de azóta, hogy ez megtörtént, nem nagyon mer senki háborúzni.
Szóval nem egy pozitív, nem egy követendő példa, nem kel isteníteni. De kétségkívül nagy tetteket hajtott végre, sőt túl sokat (holokauszt, hadvezérkedés, amivel el is rontotta a háborút). Ráadásul a zsidókról volt ma is igaz véleménye. Csak sajnos a cionistát és a zsidót összekeverte. Ha a cionistákat irtotta volna, akkor ma már sokkal jobb szemmel nézne rá mindenki, mert bizony sokan vannak, akik átgázolnak mindenkin, de akiket ő megöletett, azok leginkább hétköznapi emberek voltak.
Szóval azt mondom, hogy a XX. századi Európa (akár a világ) legjobb politikusa.
Ezen nem lehet mit mondani, tőlem mondhatod, hogy így meg úgy végezte... Nem érdekel. A háború elvesztésének bőven más okai is voltak, én azt nézem, hogy egyenlő körülmények között mit tett.
Másrészt nem volt egészen százas az öreg, illetve elég szépen befolyásolva volt.
De ami a lényeg, és ez az, ami miatt én őt német szemmel nézve pozitívnak tartom: megmutatta a franciáknak, hogy kicsit vegyenek vissza, mert nem körülöttük forog a világ - amit Németországgal tettek, azért enyhén sok volt, a tervük az volt, hogy ne tudjanak újabb háborút indítani, ráadásul a gyarmataikat is elzabálták (igaz azt inkább a britek).
Mondhatod, hogy végül a franciák nyertek, de ez olyan, mintha azt mondanád, hogy az első világháború győztese Szerbia lett volna.
Kőze nem volt a háborúhoz, leigázták őket, nem tudtak semmi hasznosat csinálni, be lettek olvasztva.
Szóval enyhén röhejes, hogy te így képzeled el a győzelmet.
Mindenesetre örülök, hogy vannak ilyenek is, mint te, akik profik (elnézést, ha hülyeségeket is írtam, de fáradt vagyok, és a Showder Klub miatt siettem).
A liberális h*lyét akkor visszavonom, elnézést.
22:52
"Alapvetően a németek megerősítése volt a cél, a németek "egyesítése"."
Az ő célja az volt, hogy (1) a német birodalmon belül egyesítse az összes németet, (2) Németo. számára megfelelő életteret (nyersanyagbázist) szerezzen, (3) kiseprűzze az általa károsnak vélt kulturális és etnikai hatásokat és elemeket (pl. zsidók).
Csúfondáros módon sikerült neki (1), hiszen a háború után valóban Németországba került az összes megmaradt német, hiszen elűzték őket a többi országból. (2) is megvalósult, az EU keretében, de ez megint csak nem Hitler érdeme, és nem abban a formában valósult meg, ahogy Hitler elképzelte. (3) se sikerült neki. Tehát a deklarált céljait nem érte el, a programja nem teljesült. Tehát a politikája megbukott. És akkor nem vettük számításba, hogy a németek évszázadok óta nem szenvedtek annyit, nem haltak meg annyian és nem szegényedtek el annyira, mint 1939 után.
"Viszont Európa legnagyobb országa lett ma."
Németország területe 1925-ben 469, ma 357 ezer km2.
"Németország MEGALÁZTA Európát"
Németország 1940 és 1942 között alázta Európa egy részét, utána 1943-tól a szövetségesek alázták Németországot. Egyébként ha szerinted a "megalázás" valami pozitív vívmány, akkor gratulálok az értékrendedhez.
A megalázásról még az jut az eszembe, hogy Németország jogilag 1990-ben nyerte vissza a szuverenitását (gyakorlatilag 1955-ben és 1957-ben), de 100%-ig máig sem. Németország nem egyenrangú ma sem mondjuk Franciaországgal. Ennyit arról, hogy ki "aláz" kit Hitlernek köszönhetően. Hitler elintézte, hogy a németekben soha többé ne bízzon a világ.
Amit írsz, az egyszerű fantáziálás. Úgy teszel, mintha valamikor 1942-ben snitt, véget ért volna a történelem. Mintha nem következett volna 1945, Németország nem vált volna megszállt és a győztesek között felosztott országgá, mintha nem csatoltak volna el nagy területeket Németországtól, mintha nem űzték volna el a német kisebbségeket stb. Egyszerűen nem akarsz tudni a történelemről. Ez rosszabb, mintha egyszerűen tudatlan lennél: ez beteges.
"Én ezt így látom, egy megalázott országnak visszaadta az önbizalmát."
Ezt egy németnek is mondd el egyszer, de még idejében hajolj el az ökle elől. El sem tudod képzelni, mennyit kell állandóan, még ma is, szégyenkezniük Hitler miatt, mennyire komplexusos, öngyűlölő, szégyenkező szerencsétlenek máig is. Hitlernek köszönhetően.
Én jó politikusnak azt tartom, aki jobb állapotban adja át az országát, mint ahogy átvette. Hitler egy romhalmazt, és egy éhező, megalázott népet hagyott maga után, a rossz politikus iskolapéldája.
Nem, a megalázás természetesen NEM pozitív vívmány, de ha szerinted a Versailles-i béke pozitív volt, és annak úgy kellett lennie, akkor én is tudok gratulálni.
Ezek alapján te egyetértesz a délszláv háborúkkal is.
Ennek szintén gratulálok.
Továbbá a csehek uralkodását is megtapsolod. Tőlem.
Az, hogy nagy, azt nem úgy értettem, hogy területileg.
Úgy értettem, hogy jelenleg az EU-t nem Anglia, nem is Franciaország tartja össze, hanem Németország. EU pedig akár tetszik akár nem, a világ egyik vezető hatalma (akkor is, ha nem egy állam).
Tény, hogy Franciaország területileg nagyobb, de engem az nem érdekel, hogy egy bretagne-i falucska melyik ország keze alatt van.
Tény, hogy jött 1944 és 1945 is. Jó. Vesztettek.
Akkor azért, mert a britek elvesztették a gyarmataikat, és ezáltal a befolyásukat, ezért ők most egy sz@r ország lennének?
Nem, bár tény, hogy a Nemzetközösség egy szánalmas próbálkozás.
Azt én is tudom, hogy a németeknek mai napig sz@r, hogy Hitler volt. De szerintem ez mára már inkább a németeknek elsődleges probléma, mint az összes többi országnak (tekintve, hogy megnyugodhatnak, mert Franciaország, Nagy-Britannia, Portugália, Spanyolország, Finnország, Románia, Görögország, Svédország ugyanolyan kis fasiszta ország volt, mint ők (jó, Angliában nem kaptak olyan sok szavazatot), Belgium meg a legdurvább mind közül.
Szóval most Európa összes emberének szégyellnie kellene magát?
Nem.
Nekünk, Magyaroknak szégyellnünk kell magunkat azért, amiért Hitler utolsó SZÓVETSÉGESEI voltunk?
Nem.
Mi ezt a tényt el is felejtettük (meg örömmel mondjuk azt, hogy a németek megszálltak minket - ja, csak a megszállás 1944-ben volt, és 1941-ben üzentünk hadat), és nem is teljesen magunktól tettünk így, de akkor én azt mondom, hogy inkább, mintsem román módra átálljunk (én már várom, hogy Románia Afganisztánban nekimenjen Amerikának, csak mert most az afgánok álnak nyerésre).
Tény, hogy Németországot szétverték, de ha minden irányból támadnak, akkor nem könnyű védekezni. Franciaországnak egy irányból nem sikerült, aztán most mégis ők a szuperhatalom.
Ha pedig megnézzük, Amerikában a franciákat nem nagyon kedvelik. Megy úgy a világon sem. Németekről én még nem láttam semmilyen negatív hozzászólást (persze Hitlerről igen, de annak is vannak meglehetősen nyomós okai).
Szóval a franciákat utálja mindenki, angolok, spanyolok, németek, olaszok, magyarok, amerikaiak, görögök, románok, MINDENKI a világon. Tény, hogy maga a francia kultúra jó, de a sztereotípia megvan. Mint a cigányoknál is (jó, a franciák esetében a sztereotípia csak a csigaevésben nyilvánul meg, ráadásul a franciák szomszédai cseppet jobban "nem kedvelik" a szomszédjukat).
Én magam szeretem a francia kultúrát, beszélek is franciául, de ha választhatnék, akkor én inkább a germán kultúrát választanám.
Szóval két különböző gondolat, soha nem fogjuk meggyőzni a másikat.
13:56
"ha szerinted a Versailles-i béke pozitív volt"
Nem "pozitív" volt, de hogy jön ide? Versailles felülvizsgálatához semmi köze nem volt Lengyelország megtámadásának. A SZU megtámadásának meg pláne nem. Az, hogy Versailles-jal igazolni lehet Hitler tevékenységét, egyszerűen a legócskább náci propaganda. Azért talán legyünk már annyira felnőttek, hogy nem nyeljük be egy az egyben a korabeli propagandát.
"Ezek alapján te egyetértesz a délszláv háborúkkal is.
Ennek szintén gratulálok.
Továbbá a csehek uralkodását is megtapsolod."
Ez hogyan következik? Miféle logika szerint?
"jelenleg az EU-t nem Anglia, nem is Franciaország tartja össze, hanem Németország."
Az EU-t szerződések tartják össze, amelyek minden tagállamra kötelezőek. Nem ez vagy az az ország tartja össze az EU-t. Egyébként ha ismernéd az EU történetét, akkor tudnád, hogy azzal kezdődött, hogy a franciák rákényszerítettek Németországra egy egyezményt, amelynek keretében a német szén- és acéltermelés európai igazgatás alá került.
"Azt én is tudom, hogy a németeknek mai napig sz@r, hogy Hitler volt."
Érdekes, egészen eddig azt bizonygattad, hogy JÓ volt nekik, hogy volt Hitler.
"Szóval most Európa összes emberének szégyellnie kellene magát?"
Bocs, de ez követhetetlen. Miért kellene pl. a belgáknak Hitler miatt szégyenkeznie? Egyébként a németeknek sem KELL, mert egy ma élő németnek semmi köze hozzá, egyszerűen TÉNY az, hogy szégyenkeznek miatta. Nem azt mondtam, hogy KELL, hanem hogy tény. Teljesen összezavarsz mindent.
"Tény, hogy Németországot szétverték, de ha minden irányból támadnak, akkor nem könnyű védekezni."
A háború úgy kezdődött, hogy Németország támadott. Csak szólok.
"Szóval a franciákat utálja mindenki"
ÉS?
A franciák vagy a németek ülnek a Biztonsági Tanácsban? A franciák vagy a németek aranykészletei vannak az USA-ban, a saját kormányuk általi szabad hozzáférés nélkül? Franciaország vagy Németország területén vannak máig megszálló csapatok? Franciaország vagy Németország esik-e az ENSZ chartájának ellenséges állam fogalma alá?
Ezek a lényeges kérdések, nem az, hogy mit mesélt a pistabácsi arról, hogy mit mesélt neki a józsibácsi arról, hogy hogy vélekednek az amerikai taxisofőrök a németekről.
"Szóval két különböző gondolat, soha nem fogjuk meggyőzni a másikat."
Nem, szerintem te vagy részegen írtad a bejegyzésedet, vagy nagyon fáradtan, mindenesetre igen szétesőre és logikátlanra sikeredett.
"de ha szerinted a Versailles-i béke pozitív volt,..."
Ezt itt senki sem állította. Hitler azért volt - többek között - olyan népszerű, mivel 1939-ig látszólag a Versailles-i béke igazságtalanságait hozta helyre, méghozzá BÉKÉSEN. Ezért írtam az első hozzászólásomban, hogy ha Hitler 1939 nyarán meghal, ünnepelt történelmi hős marad. Hitler számára a lényeg a keleti élettér megteremtése volt, na de ennek mi köze Versailles-hoz?
"de akkor én azt mondom, hogy inkább, mintsem román módra átálljunk"
Ha időben átállunk, vagy ami a legnormálisabb lett volna, be sem lépünk Hitler orosz kalandjába, akkor ma a románok útlevéllel járnának Kolozsvárra turistaként. Nekem jobban tetszene. De hát te tudod...
"(én már várom, hogy Románia Afganisztánban nekimenjen Amerikának, csak mert most az afgánok álnak nyerésre). "
Ez ugyan OFF, de Románia Amerika egyik leghűbb szövetségese jelenleg, nem véletlen, hogy az oroszok most is inkább velünk akarnak boltolni. Afganisztánban pedig éppen hogy nem áll vesztésre Amerika.
"Tény, hogy Németországot szétverték, de ha minden irányból támadnak, akkor nem könnyű védekezni. "
Ezt a "mindent vagy semmit" játékot Hitler kezdte el. Bebukta.
"Franciaországnak egy irányból nem sikerült, aztán most mégis ők a szuperhatalom. "
Franciaország miért lenne szuperhatalom? Ugyan már!
Most volt osztálykarácsonyunk, a szuperhatalmat úgy értettem, hogy győztes ország.
Tény, hogy Hitler kezdett el két oldalra támadni. Nem mondtam egy szóval sem, hogy jó stratéga, vagy hadvezér lett volna. Pont ez az, amiben ő nagyon gyenge volt, és mégis beleszólt, tény, hogy egyáltalán nem kellett volna.
Kolozsvár magyar terület lett volna, ha nem támadjuk meg az oroszokat.
Mondtam én, hogy nem Adolf Hitler támadtatta meg Horthyval a Szovjetuniót?
Magyarország támadott, mert nem akartak Franciaország sorsára jutni. Tény, ha akkor Magyarországon lett volna egy jó vezető, akkor most mi lennénk azok, akiket a német hadsereg elvert volna, és jöttek volna a szovjetek felszabadítani.
Végső soron ugyanott tartanánk, mint a mai Románia. Területileg nagyobbak lennénk, és kapnánk egy rakás románt. A cigányokkal sem tudunk mit kezdeni, nemhogy egy kis agresszív miniállam magyar lakosaival.
Nem mondom, hogy nem lenne jobb, ha a magyarok Magyarországon lennének, de nekem most mint magyar, sokkal jobb, hogy nincsenek az anyaországban. Ha megerősödnénk, akkor jöhetnének azonnal. De jelenleg mi is süllyedünk a sz@rban, nem kell benne még fürdeni is.
Másrészt OFF - ha szerinted az a győzelem, hogy az amerikai hadsereg nem képes visszaütni szeptember 11-ért, akkor OK. Egyébként meg most szerintem igencsak patthelyzet van, Amerika meg addig nem megy el, amíg neki ez megéri. De mivel hamarosan nem fogja megérni (hacsak nem győznek az elkövetkezendő 1-2 évben).
– Európai Unió 16 414 697
1 Amerikai Egyesült Államok 14 119 050
2 Japán 5 068 894
3 Kína 4 984 731
4 Németország 3 338 675
5 Franciaország 2 656 378
6 Egyesült Királyság 2 178 856
7 Olaszország 2 118 264
Kénytelen vagyok erre verni a mellemet.
Az EU jelenleg Németország nélkül már második.
Németország jelenleg Európa gazdaságilag legerősebb állama.
Aztán ha az EU bajba kerülne, akkor Angliára ne nagyon számíts, minusz 5 millió.
Akkor meg majd a franciák fognak segíteni a kelet-európai országokon. Olaszország meg megint csak nem mondható egy tökéletes vezetőnek.
Így gondoltam, hogy Németország az EU fő motorja. Amikor az EU elődjét elindították, akkor ők egy nyugat-európai elit-klubbon gondolkoztak, nem pont abban, ami most van.
Igazából meg az EU még most sem a világ valódi vezetője.
Bár ez most teljesen OFF volt.
Ezt csak azért írtam, hogy lehet, hogy meg vannak szállva, lehet, hogy ellenséges terület, lehet, hogy nem lehet atomfegyvere, lehet, hogy ők a világ gyilkosai, de ettől függetlenül most is jobban állnak, mint a nagy Franciaország, akik óriási kedveltségnek örvendenek.
Ráadásul számít az, hogy mit gondol a közember. Azért a víz az úr.
Nekem pedig azért is növekszik a szememben Hitler, mert tény, hogy a zsidók eléggé ott vannak a húsosfazéknál, és a holokauszt-mániájuk már undorító. Nem is emlékszem, mikor volt olyan az iskolában, amikor a szabadságharc végét bejelentették volna. Az volt a lényeg, nem az, hogy elkezdődött valami, aminek később lett folytalása. Holokauszt-emlék meg mindig van... Ráadásul amit MÁV-val csinálnak az is egy szép dolog.
Szóval a zsidókat sem kell félteni. Mondjuk akiket Hitler megöletett, azok pont hogy ártatlanok voltak, de ha egy két zsidó vezetőt gyilkolt volna meg, akkor szerintem szebb lenne a képe. Szerintem bármelyik embert megkérdezed, akkor egyetértenek abban, hogy a zsidók cseppet elosztották maguk között a dolgokat. Mondjuk egy átlag zsidó származású ember semmiről nem tehet, ezt én sem tartom semmiképp sem pozitív tettnek. De ami Hitlert bosszantotta, abban volt igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!