Milyenek voltak a magyar katonák az I. és II. vh-ban?
A II.v-hban a fegyverzet nulla volt, de szerintem erkölcsileg és harci szellemben jóval átlag felett voltak katonáink. Az I.vh-ról nem igazán tudok mit mondani. A negatívumokat tudom, még olyat is ami el van ferdítve.
Szerintem a II.vh alatt a főváros tartása igazán hősi tett volt, hogy védelmezték Budapestet a vörös rém ellen.
Nekem nagyapám, aki harcolt a II. vh-ban mesélt dolgokról, amik elég durvák voltak, legalábbis, ahogy beleéltem magam.
Mondta, h az egyik ismerősét ott lőtték agyon előtte, egyszerűen nem bírta felfogni, h van ilyen ,h otthon éli az ember, a "nyugodt" életét,kapálgat meg eljár a bányába, aztán egyszer csak azt veszi észre, h viszik az ismerőseivel együtt,kapja a fegyvert h harcoljanak, h gyilkoljanak stb..
Nekünk ez felfoghatatlan szerintem, h mennyire is rémes lehetett:S
Nemcsak kurucinfós sztorikat kéne olvasni, hanem esetleg orosz irodalmat is. Abban benne van, hogy hogy d.gtunk végig meg raboltunk szét falvakat a don kanyarhoz vonulás közben. És érdekes hogy ezek az infók M.o-n valahogy homályban vannak... Akkoriban az oroszoknak mi voltunk a "rém"... Aztán mikor nem sikerült őket bedarálni, akkor meg panaszkodunk mikor visszavágnak...
Nincsenek nemzetiségekre osztva a katonák. A katonák azok katonák. Mindegy melyik ország állítja ki őket. Azt teszik, amit a parancsnok mond. És a harctéren minden katona állattá válik.
88-as. (hú te fasiszta)
1. A kuruc.info a leglátogatottabb hírportálok egyike.
2. Pont az orosz irodalom ferdít.
3. A tengelyhatalmak soha nem éltek vissza a helyzettel, ellenben a szovjet katonákkal, akik 8-an erőszakoltak meg egy 12éves lányt. Tudtad, hogy 1945. áprilisa és májusa között csak Berlin környékén 100.000ember lett öngyilkos a szovjet katonák kegyetlenkedései miatt?
Először tájékozódj!
A kérdező egy igazi beszűkült netnáci. Nem esik neki jól hallani, hogy a németeknek (és szövetségeseiknek) semmi keresnivalójuk nem volt ott, ahol voltak. Ők támadtak, és akiket megtámadtak, védekeztek. Az oroszok saját hazájukat, nemzetüket védték. Jogosan.
Teljesen mindegy, hogy a németek hogyan voltak felszerelve, és az oroszok hogyan nem. Akármennyit ért az SS, az oroszok erősebbek voltak. És tudod, az ő oldalukon több igazság volt.
A doni katasztrófára alapozva.
A Magyar katonát kiküldték egy olyan ország katonái ellen harcolni akikkel soha semmi problémája nem volt. Fegyver nulla, felszerelés és ellátás nulla, a tisztikar zéró.
Elfelejtve, kiszolgáltatva mindennek, minusz 40 fokban halálra fagyva reménykedett abban, hogy egyszer talán hazajut. Ha erről beszélt, fejbelőtték, ha előre ment, akkor is.
207.000 fő. Aki hazajött, az sem nagyon mer beszélni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!