Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyenek voltak a magyar...

Milyenek voltak a magyar katonák az I. és II. vh-ban?

Figyelt kérdés

A II.v-hban a fegyverzet nulla volt, de szerintem erkölcsileg és harci szellemben jóval átlag felett voltak katonáink. Az I.vh-ról nem igazán tudok mit mondani. A negatívumokat tudom, még olyat is ami el van ferdítve.

Szerintem a II.vh alatt a főváros tartása igazán hősi tett volt, hogy védelmezték Budapestet a vörös rém ellen.

2010. nov. 16. 19:38
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyapám, aki harcolt a II. vh-ban mesélt dolgokról, amik elég durvák voltak, legalábbis, ahogy beleéltem magam.

Mondta, h az egyik ismerősét ott lőtték agyon előtte, egyszerűen nem bírta felfogni, h van ilyen ,h otthon éli az ember, a "nyugodt" életét,kapálgat meg eljár a bányába, aztán egyszer csak azt veszi észre, h viszik az ismerőseivel együtt,kapja a fegyvert h harcoljanak, h gyilkoljanak stb..

Nekünk ez felfoghatatlan szerintem, h mennyire is rémes lehetett:S

2010. nov. 16. 20:41
 12/30 anonim ***** válasza:
31%

Nemcsak kurucinfós sztorikat kéne olvasni, hanem esetleg orosz irodalmat is. Abban benne van, hogy hogy d.gtunk végig meg raboltunk szét falvakat a don kanyarhoz vonulás közben. És érdekes hogy ezek az infók M.o-n valahogy homályban vannak... Akkoriban az oroszoknak mi voltunk a "rém"... Aztán mikor nem sikerült őket bedarálni, akkor meg panaszkodunk mikor visszavágnak...

Nincsenek nemzetiségekre osztva a katonák. A katonák azok katonák. Mindegy melyik ország állítja ki őket. Azt teszik, amit a parancsnok mond. És a harctéren minden katona állattá válik.

2010. nov. 16. 22:17
 13/30 A kérdező kommentje:

88-as. (hú te fasiszta)

1. A kuruc.info a leglátogatottabb hírportálok egyike.

2. Pont az orosz irodalom ferdít.

3. A tengelyhatalmak soha nem éltek vissza a helyzettel, ellenben a szovjet katonákkal, akik 8-an erőszakoltak meg egy 12éves lányt. Tudtad, hogy 1945. áprilisa és májusa között csak Berlin környékén 100.000ember lett öngyilkos a szovjet katonák kegyetlenkedései miatt?

Először tájékozódj!

2010. nov. 16. 22:20
 14/30 A kérdező kommentje:
Mondjuk a szovjet-finn háború alatt egy szovjet meg egy finn katonát össze lehet hasonlítani. Vagy például egy SS katonát egy szovjettel. 50szovjet nem ért egy SS-t!!!!!!!!
2010. nov. 16. 22:22
 15/30 anonim ***** válasza:
3%

A kérdező egy igazi beszűkült netnáci. Nem esik neki jól hallani, hogy a németeknek (és szövetségeseiknek) semmi keresnivalójuk nem volt ott, ahol voltak. Ők támadtak, és akiket megtámadtak, védekeztek. Az oroszok saját hazájukat, nemzetüket védték. Jogosan.

Teljesen mindegy, hogy a németek hogyan voltak felszerelve, és az oroszok hogyan nem. Akármennyit ért az SS, az oroszok erősebbek voltak. És tudod, az ő oldalukon több igazság volt.

2010. nov. 16. 22:29
 16/30 anonim ***** válasza:
77%
én nem foglalnék állást se náci se szovjet részről, viszont azt kijelenthetem hogy a ********* nácik kib@szott hitlerrel az élen kérdés elé állította az akkori magyar vezetőséget: vagy támadunk az ő oldalukon vagy meghalunk a miénken. és mivel az akkori nácinémetország nagyhatalom volt a magyar górék bepállottak (ami érthető) és megtámadták a szovjeteket tudva hogy esélyük sincs egy másik nagyhatalom ellen mert ugye a drága náciN.O. hadi támogatást nem adott. szovejetek meg azért ge*ik, mert tudván a leírtakat mégis itt "nyaraltak" b@sztatva a magyarokat évekig teljesen feleslegesen. úgyhogy k*rva anyját mindnek, bocs a vulgáris kifejezésekért csak felbasz, megyek inkább rágyújtok!
2010. nov. 17. 00:40
 17/30 A kérdező kommentje:
Az utolsó kettő nagyon idióta, semmi történelmi rálátása nincs! Egyébként én is katona vagyok, nem tudom miért lennék netnáci! Megnézném tisztelt utolsó előttit, hogy ő mennyire bírná a kiképzést! De nem baj! Én már jó pár könyvet kiolvastam a magyar hadtörténelemmel kapcsolatban, 2nyomorék kommentelőre meg nem hallgatok!
2010. nov. 17. 08:22
 18/30 anonim ***** válasza:
70%

A doni katasztrófára alapozva.

A Magyar katonát kiküldték egy olyan ország katonái ellen harcolni akikkel soha semmi problémája nem volt. Fegyver nulla, felszerelés és ellátás nulla, a tisztikar zéró.

Elfelejtve, kiszolgáltatva mindennek, minusz 40 fokban halálra fagyva reménykedett abban, hogy egyszer talán hazajut. Ha erről beszélt, fejbelőtték, ha előre ment, akkor is.

207.000 fő. Aki hazajött, az sem nagyon mer beszélni róla.

2010. nov. 17. 15:02
 19/30 A kérdező kommentje:
Akiket a Donra küldtek ki főként tartalékosok voltak! (tisztelet nekik is) Horthy a képzettebb katonákat az ország védelmére tartogatta, illetve a háború utánra.
2010. nov. 17. 15:41
 20/30 anonim ***** válasza:
53%
Sajnos a sok beszűkült látókörű barom nem veszi észre, hogy hősiesség csak a parancsnokok számára létezett, aki "hős" akart lenni, és kidugta a fejét a rókalyukból, annak ott helyben lerepült a feje. Mellesleg azt kéne megnézni, hogy mit csináltak a németek. Van egy 2.vh-s könyvem, abban vannak képek, ott az egyik korabeli képen jól látható, hogy felakasztottak egy nőt meztelenül, miután megerőszakolták.
2010. nov. 17. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!