Milyenek voltak a magyar katonák az I. és II. vh-ban?
A II.v-hban a fegyverzet nulla volt, de szerintem erkölcsileg és harci szellemben jóval átlag felett voltak katonáink. Az I.vh-ról nem igazán tudok mit mondani. A negatívumokat tudom, még olyat is ami el van ferdítve.
Szerintem a II.vh alatt a főváros tartása igazán hősi tett volt, hogy védelmezték Budapestet a vörös rém ellen.
Szerencsétlenek voltak. Az I. világháborúban kiküldték őket megtámadni Szerbiát, a II. világháborúban a Don-kanyar mellé, hogy megtámadják a Szovjetúniót. Nem a hazájukat védték, hanem agresszorok játékszerei voltak.
Egyetlen dolog szól mellettük, amiért sajnálom őket: sorkatonák voltak. Ha nem mennek, akkor agyonlövik őket.
Hősies,igazi magyarok voltak!Az életüket adták a hazáért,nem egy kis pénzt!És aki nem vonult be(bujkált)őt sem ítélem el!Sokan ezt tennék!
Ha újra bevezetnék a sorkatonaságot,én se ro.adnék itt!Elmennék külhonba,és élném az életem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!