Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért harcol ilyen kevés...

Miért harcol ilyen kevés ember az ukrán orosz háborúban?

Figyelt kérdés

Én az első 2 világháború alapján úgy képzeltem el egy ilyet, hogy sok ezer ember meg több száz jármű van egy helyen és összecsapnak. Erre mit látunk most az ukránoknál? Ha már 10 ember támad, akkor az soknak számít.

Értem én, hogy hosszú a front, na de 100-200 embert össze lehetne szedni egy célzott támadáshoz, akkor talán sikerülne is áttörni a védelmet és nem lenne állóháború.

ma 19:34
 1/7 A kérdező kommentje:
Vicces látni, hogy 5 motoros támad a mezőn, aztán egy drón megjelenik, bombát dob rájuk és szétszéled a csapat. Mintha valami kocsmatöltelékek lennének, szenvednek ott a motorokkal, fel se tudják állítani őket. Aztán jön a többi drón és ennyi is volt a támadás.
ma 19:37
 2/7 kutyafule4 ***** válasza:
76%
Érdekes a humorérzéked, ha a bombázás neked vicces.
ma 19:42
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem az a vicces, hogy meghalnak. Hanem 5 crossmotorral támadnak csak. Csak pazarolják az emberéletet így.
ma 19:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem vagy képben kérdező. 40-50 km mélységben folyamatos a drónos felderítés, ha már tíz embernél több összegyűlik egy helyen, 3-5 percen belül megy a precíziós tüzérségi csapás, 40-50 emberre szintén perceken belül ott egy iszkander, a kisebb DRG-re meg egyfolytában FPV drónok tucatjai vadásznak. A háború elején mindkét fél próbált nagyobb összevonásokat csinálni, aztán nagyon gyorsan leszoktak róla, az iszonyatos veszteségek miatt. Az egyedüli hatásos módszer a támadásra, akár napokig tartó tüzérségi, drónos előkészítés, majd kisebb pár fős rohamcsapatok gyors rajtaütései. Menenk kvadokkal, motorokkal e-bike-vel, de láttam már e-rollereseket is. Különben most ha csak a frontvonalon lévőket nézzük, kb 1 millió ember van fegyverben egymással szemben én ezt ne nevezném kevésnek, és az 1300 km-es fronton nincs olyan szakasz ahol ne lennének folyamatosan harcok.
ma 20:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

van erre az angolnak egy szép kifejezése, selection bias.

azért ezt látod, mert ezt mutatják neked az ukránok.

arról nem látsz videót, amikor egy 5-10 emberből álló csoport salakmotorokon, quadokon baromi gyorsan átszeli a nyílt terepet és hiába rajzanak körülöttük a FPV drónok, a gyors irányváltások miatt nem tudnak rájuk állni, majd eltűnnek a fák között, ahova már a drón nem tud utánuk menni. legközelebb meg akkor látják őket, amikor az ukrán őrszem feje szétnyílik a becsapódó 7,62-estől és berepül három kézigránát a fedezékbe...

ez egy baromi hatékony harcmodor.

ma 20:22
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, csak ukrán forrásokból származó videókat látok. Ezeken a helyeken az orosz sikerek egyáltalán nincsenek szerepeltetve.
ma 20:44
 7/7 anonim ***** válasza:
A #4-es tökéletesen leírta mi a helyzet - megváltozott a hadviselés. Nem lehet a műholdak, drónok világában több ezer fős csapat összevonásokat csinálni mert nem marad rejtve, bemérik és azonnal elkezdi szórni a tüzérség. A II. Vh. idején 45-50 perc telt a célazonosítás és a tűzkiváltás között, most 3-5 perc sem. Ezért tért át mindkét oldal az összehangolt rohamcsoport-taktikára.
ma 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!