Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Akik visszahoznák a sorkatonas...

Akik visszahoznák a sorkatonaságot azt hogyan akarnák?

Figyelt kérdés

ma 14:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Az is való igaz, hogy azt nem lehetne szerintem eljátszani, hogy szívjunk 1-2 évig, mint sorkatona, amíg tart a kiképzés és ez idő alatt fizetést és teljes ellátást kapjunk. Ez kb ingyenélőség lenne. Felmosni, fegyverrel bohóckodni, edzeni stb, kb nettó semmi hasznot nem termelni, de ezzel elláttatni magunkat és még ezért költőpénzt is kapni, mert azt se lehetne szerintem elvárni, hogy mivel kiesel a munkából a család támogasson addig anyagilag.

Pár hónap bőven elég lenne, fél év is iszonyatos túlzás lenne egy olyan világban ahol lehetőség szerint frissen az iskolából kikerülve, 18évesen is legyen 2 év szakmai tapasztalatod.

Klapka György mondott egy olyat, hogy "aki nem élte meg a háborút, az nem tudja, hogy mi a béke". Szeretem ezért is lenne jó legalább 1-2 hónap. Hogy lássák (lássuk) a fiatalok, hogy min mentek keresztül korábban. Hogy legyen egy kis viszonyítási alap, hogy tényleg tudjuk becsülni a jólétet, hogy ne kezdjünk bele értelmetlen hülyeségekbe.

Ott az ukrán példa is, sok idióta üzengetett putyinnak, meg a civil lakosság is, hogy erővel is megvédik, meg úgy se mer lépni putyin mert gyáva és még sorolhatnám. Ha tudná az ember, legalább csak halványan megközelítőleg is, hogy milyen egy háborús helyzet. Milyen az, mikor hajnalban felverik az embert, hogy most futás van, vagy lőgyakorlat vagy bármi, akkor jobban igyekezne konfliktusokat is elkerülni.

Nem arról van szó, hogy tanuljon meg fegyvert használni, mert az bármikor jól jöhet ha baj van, hanem arról, hogy miért ne akarjon senki fegyvert ragadni ha csak 1 mód van rá. Ha másnem akkor vezetőt cserélni, hogy szűnjön meg a konfliktus helyzet. Ukrajnában sem hiszen, hogy annyi élet árán még a lakosság mindíg harcolni szeretne, pláne azok akik eljöttek onnan azóta. Vagy akiket a határon fogdosnak összefele. De ugye háború nélkül ők se tudták, hogy mennyire nem kell nekik ez a konfliktus helyzet.

ma 15:23
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

Kicsi 7-es vagyok és voltam még katona.

18 és 25 között soroztatnék.

Nem volt rossz egy kis rendtanulás végett és honvédelmi (önvédelmi) ismeretek se rosszak.Gyorsan kialakult egy csapatszellem,az egó egy kicsit háttérbe szorult.

Voltak hozzád hasonlók és náluk gyakran "csúszott a mosdó".A hivatásos állomány szivesen elnézte az ilyenek "véletlenek" lila foltjait és nem firtatták,sőt némelyik még buzdítottak is hogy magunk közt rendezzük az ügyeket.

A kollektív büntetésnek olvass utána.Előbb-utóbb mindenki tudta mi a rend.

Az hogy téged nem érdekelnek az ilyen dolgok az senkit se érdekel.Talán te se váltál volna szoknyás kislánnyá feltételezhetően hímivarú egyedként.Kiadnának egy körözést,majd egy nemzetközit idővel,ha nem kerülsz elő és a hadbírósági ítélet letöltése után kezdenéd meg a sorkatonai szolgálatodat.

ma 15:34
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
#5 Imádom az ilyen oldgen dücskő parasztokat akik fémszilánkot esznek estére, és pálinkával kísérik, és azt gondolják csak a TSZ a munka meg a szalag mellett állni, esetleg tető felhúzni. Röhejesek vagytok imádom ezt a kamu katonáskodást meg vergődést hálistennek kihalóba vagytok.
ma 15:50
 14/18 anonim ***** válasza:
59%
Tizenkettes heteske, ha engem frocliznál indokolatlanul, azt hiszem te is elesnél zuhanyzás közben. Igen, hímivarú vagyok, távol a szoknyás kislányságtól amit szerinted katonaság nélkül nem lehet elérni, bár látom téged sem hoztak ott nagyon helyre, meg az egódat sem törték le, ha már annyira ezen rugózol. Ha te arra vagy büszke hogy szívathattál másokat, tedd azt, bár ez nem igazán az okos emberek ismérve. Egyebekben meg nyilván irigykedsz azokra, akik nem élték át ezt a "fantasztikus élményt" és szabadon élik mindennapjaikat a munkahelyükön, vagy iskolában vagy bárhol a világban. És tudják a rendet - katonaság nélkül is. Akárcsak azok, akikkel te együtt szolgáltál, ők sem jobbak, sem rosszabbak, mint akik nem vették magukra az angyalbőrt.
ma 15:59
 15/18 anonim ***** válasza:
Azt szeretnék, hogy rajtuk és a gyerekük, rokonaikon kívül mindenki más is menjen szívni. Ha a gyereküket akarnák az egyetemről / munkahelyről bevinni 3-6-x hónapra akkor máris elpárologna a lelkesedése, rögtön azért papolnának hogy oldja meg az állam a költségvetésből.
ma 17:57
 16/18 Sanyi2025 ***** válasza:
Nem vagyok ugyan a támogatója, de ha lenne, akkor legyen úgy, hogy a teljes lakosságnak részt kell benne vennie, hogy mindenki tudja, hova kell mennie és mi a dolga egy vészhelyzet esetén.
ma 18:21
 17/18 anonim ***** válasza:
Amúgy elmesélné valaki értelmesen, mi a probléma az önkéntes tartalékos rendszerrel, ami nálunk és a világ legtöbb országában sikeresen működik, és az egyetlen normális módja a honvédelemnek?
ma 18:39
 18/18 anonim ***** válasza:
#17 Az hogy annyira szétzüllesztették az embereket a fiatalokat elkergetik így a kutya sem akarja már a hazát védeni, és évről évre kevesebb a patriotista ezért. Pár éve még ha megkérdezett volna valaki simán tűzbe mentem voltam a hazámért most hogy megtapasztaltam mennyit érek a hazámnak inkább emigrálnék Svájcba nem hogy még tartalékos legyek :D menjenek tartalékosnak akik az én adómon dőzsölnek menjenek előre golyófogónak a férgek.
ma 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!