Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A sorkatonaságnál az öregek...

A sorkatonaságnál az öregek és a kopaszok sokszor miért voltak rosszban egymással?

Figyelt kérdés
Nem mindenhol, de sok ilyet lehetett hallani. Sokszor szívatták őket. E mögött valami hatalmi harc vagy csak erőfitogtatás volt?
jan. 12. 15:41
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
Mert a katonaság a buta embereknek volt kitalálva. Ha velem ... akkor, akkor én most ... velük.
jan. 12. 15:46
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen csak arról volt szó, hogy nekem se jó, de ha másnak rosszabb akkor jobban érzem magam, mert nem én szívok.
jan. 12. 16:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanazt adták tovább, amit annak idején ők kaptak.
jan. 12. 16:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg Philip Zimbardo kisérletét: szinte ugyanaz, csak mértékletesebben.
jan. 12. 17:49
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Amiért az egyetemen is szokták néha szívatni a felsőbbévesek a gólyákat, ld. amint a #4-es írt. Voltak szívatások - főleg a gyenge jellemű emberek részéről - de általában nem volt vita. Nem szívatás volt, csak a kopaszok kapták a sz.pósabb feladatokat egy ideig, utána amikor gumisok lettek akkor ők passzolták tovább az újonnan beérkező kopaszokra és így tovább. Általában nem az öregkatona fókázta a folyosót, takarította a retyót, vagy adott konyhaszolgálatot.
jan. 12. 23:49
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert sajnos az emberek jelentős részében benne van az a mentalitás (és ez munkahelyeken is jellemző), hogy "Ha nekem szívnom és alázkodnom kellett kezdőként, amikor idekerültem, akkor szívjanak a mostani kezdők is, kiadom rájuk a feszkót, így kompenzálván a korai sérelmeimet."
jan. 14. 09:42
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
#6: Így van. Én pont fordítva voltam. Tudtam, hogy nekem milyen xar volt, ezért nem akartam, hogy nekik is ilyen legyen.
jan. 14. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!