Régen a királyoknak, ha háború volt tényleg a csapataikat kellett vezetni a csatatéren? (magyarul nem a biztonságos várban "üldögélt")
Figyelt kérdés
Sziasztok ide tán elfér a kérdésem. Réges rég mintha ezt olvastam volna a neten, vagy tv-be hallottam, hogy bizony ha hadiállapot volt, a királynak kellett a csapatok élén menni.(és harcolni gondolom) Ez tényleg igy volt? (aztán úgy tudom ez a gyakorlat megszünt és a király már nem ment harcolni) köszönöm a válaszokat mindenkinek.tegnap 18:47
2/4 anonim válasza:
Nem volt kötelező, de célszerű volt. Általában nem is csak egyetlen hadsereg háborúzott, hanem akár egy tucat, és rengeteg kisebb ütközet is volt amik nem bírtak akkora jelentőséggel mint a nagyobb ütközetek. Nyilván a király nem volt mindig ott mindenhol. De ha motiválni akarta a csapatait, vagy ha személyesen akarta felügyelni a hadjáratot, esetleg ha maga is kiváló hadvezér volt, akkor a csatába tarthatott ő is. Sok királyt vagy uralkodót öltek meg a csatatéren.
3/4 anonim válasza:
Nem kellett, de amelyik nem ment ki személyesen is a "tűzvonalba" időnként és nem felügyelte személyesen a dolgokat ott hamar azt gondolták a király gyengekezű. Márpedig a középkorban ha valakit gyengének gondoltak az nem sokáig maradt életben. Ha tekintélyt akart parancsolni akkor biz' célszerű volt a terepre mennie és személyesen irányítani, sőt akár részt is venni a csetepatékban. Erőt kellett sugároznia.
4/4 A kérdező kommentje:
Értem,. érdekes válaszok, köszönöm szépen. Én azt hittem az előrébbvaló hogy az ország irányitója biztonságba legyen a várban, pont azért mert ő a király az ország irányitója.
ma 09:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!