Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha valaki annak idején nem...

Ha valaki annak idején nem vonult be katonának, miért adtak ki rá haladéktalanul körözést? Ez egy ennyire nagyon fontos kötelezettség volt, hogy ilyen intézkedést vont maga után?

Figyelt kérdés
Ezek szerint egy kategóriába estél a tényleges bűncselekményt elkövetőkkel, akikre szintén országos körözés volt érvényben. Ezt a mulasztást is tényleg ennyire szigorúan vették?
jan. 2. 15:26
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
77%

>> "De ha nem vonultál be katonának AZONNAL mentek érted, ugyanúgy mint azt is így kötözték aki nem vonult be a börtönbe. Az azonnaliságon van itt a hangsúly. Ez tényleg ilyen sürgősséget igényelt?"

Senki nem ment érted azonnal. A bevonulásnak időpontja volt, amin ha nem jelentél meg, akkor értelemszerűen érted mentek, hogy bevigyenek. Ha ezt megtagadtad, akkor egyértelmű helyed volt a zárkában. Pont mint a börtönbe való bevonulás a napjainkban, már aki nem fogvatartásból kerül be.

Az meg, hogy miért volt annyira fontos a sorkatonaság. A szovjeteknek kellettek feláldozható katonák. Nyilván nem a sajátjukat akarták kiküldeni harcolni a frontra, ha valakivel összebalhéztak volna. Napjainkban is ez megy most az Ukrán fronton. Ne hidd, hogy az értékes orosz katonákat küldik oda.

jan. 3. 00:26
 22/23 anonim ***** válasza:

#20 nem emberismeret kellett hanem kapcsolatok. Valami örökletes gyengeség lehetett a vezetők között mert a pártfunkcionális, TSZ elnök, vállalatvezető elvtársak rokonai igen sűrűn voltak alkalmatlanok.

Nem azonnal adtak körözést, van némi türelmi idő a későn odaérőknek, 5 perc késésért nem adtak ki azonnal körözést.

Ettől ez még a világ MINDEN országában így működik ahol sorozott állományból áll a hadsereg. Ha nem teljesíti valaki a hadkötelességét akkor komoly szankcióra számíthat (többnyire börtönbüntetés). S aki a bevonulást el akarja bliccelni, az nyilvánvalóan a börtönhöz sem menne oda magától - elő kell előtte állítani.

jan. 3. 13:06
 23/23 anonim ***** válasza:
85%
Csak úgy érdekesség: édesapám parlamenti képviselő volt 10 évig, igaz, hogy a bevonulásomkor már nem, de megkérdezte, hogy szóljon-e egy-két szót, mert ugye rengeteg ismeretsége volt. Én kértem, hogy ne, megyek, letudom és kész. Igaz, néha átkoztam magam, hogy bár kihagytam volna... De már így utólag nem bánom.
jan. 3. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!