Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha valaki annak idején nem...

Ha valaki annak idején nem vonult be katonának, miért adtak ki rá haladéktalanul körözést? Ez egy ennyire nagyon fontos kötelezettség volt, hogy ilyen intézkedést vont maga után?

Figyelt kérdés
Ezek szerint egy kategóriába estél a tényleges bűncselekményt elkövetőkkel, akikre szintén országos körözés volt érvényben. Ezt a mulasztást is tényleg ennyire szigorúan vették?
jan. 2. 15:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Én azt tudom, hogy egyenruhában templomba volt tilos bemenni. A sorkatonának meg elvileg mindig hordania kellett az egyenruhát, habár ezt kevesen tartották be.
jan. 2. 16:33
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
#11: Gyakorlatilag senki. Azért jártak a rendőrök párosan a VÁP-osokkal, hogy egy igazoltatáskor akármilyen igazolvány kerül elő tudjanak intézkedni.
jan. 2. 16:57
 13/23 anonim ***** válasza:
#7 @ 8 Voltak olyan vendéglátóhelyek, amelyekbe katonák, tisztek civilben sem, mehettek be.
jan. 2. 19:50
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
#13: Az igaz, kaptunk egy kis listát róluk, beletették a katonakönyvbe. A tiszteket mondjuk nem tudom, hogy bemehettek-e. Azt nem mondták meg, hogy mi a baj ezekkel a helyekkel, na de voltak más helyek, szóval nem is igazán érdekelt. Egy helyre konkrétan emlékszem: Ifjúság presszó, valahol a Moszkva térnél volt.
jan. 2. 20:30
 15/23 anonim ***** válasza:
#14 "nem mondták meg, hogy mi a baj ezekkel a helyekkel" Kell a tilalom a rend és főleg a tekintély fenttartásához.
jan. 2. 20:43
 16/23 anonim ***** válasza:
Én kocsmàt írtam, nem presszót. Oda mehettek.
jan. 2. 20:54
 17/23 anonim ***** válasza:
#16: Szinonimák gyakorlatilag.
jan. 2. 21:07
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

A hatóság nem mérlegel hogy előállítja-e az illetőt vagy sem. Ha megkapja a körözésre a végzést akkor elindul, hogy begyűjtse a delikvenst. Nyilvánvalóan ha feltételezett gyilkosról volt szó akkor nagyobb erővel kezdték meg a felderítést mintha csak egy bírósági tárgyaláson tanúként meg nem jelent illetőről volt szó, vagy fegyvertelen katonaszökevényről. Ettől még a felderítést, adatgyűjtést, lakcímre történő kiszállást a rendelkezésre álló kapacitások függvényében ugyanúgy végrehajtja.

Ez utóbbin van a hangsúly - nem mérlegel, hanem végrehajt! Legfeljebb a prioritási sorrend más és más, de ha van kapacitás akkor mennek szépen sorban.

jan. 2. 22:06
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Aki nem vonult be, azt bebörtönözték. Gyakorlatilag a kiképzés helyett egy cellát kellett végigülnie. Lehet rajta vitatkozni, hogy melyik volt rosszabb és melyiknek volt több értelme...
jan. 3. 00:17
 20/23 anonim ***** válasza:
82%
Akinek volt egy kis esze, az alkalmatlannak minősítette magát és élte tovább az életét. Persze ehhez kellett némi csúszópénz és emberismeret is.
jan. 3. 00:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!