Miért vette egyből telitorokból védelmébe a magyar társadalom az azeri utasszállító lelövését?
Egyből csak ilyen kommentek vannak, büdös zsidók, büdös ukranok, mocskos háborúpárti brüsszel.
Szegény oroszoknak meg kellett támadni védekezésből Ukrajnát. Ez is amerika provákciója, békepárti Oroszország védezik a Nato ellen Stb.
Más írja, ha az oroszok is voltak, akkor is mindenki tévedhet, tévedni emberi jog, Biden a legnagyobb hibás. Tévedni emberi jog, meg a csecsenek békepártiak, háborúpárti nyugat.
Kérdezem, mikor lett ennyire oroszpárti a magyar társadalom?
Csak a fideszesek azok. A magyarok többségének fogalma sincs róla mi az az ukrajnai háború, egy jelentős része meg magyar péter fan, ís ellenzéki buborákban él.
95% totál hülye az országban.
Amúgy meg muzulmán emberek ültek.csak a gépen. Kávét valaki?
Nézd, szabad országban azt gondolsz, amit akarsz, de elég nyilvánvaló, hogy ugyanolyan rossz vagy, mint azok az emberek, akikről beszélsz. Te is a nagy büdös semmi alapján, pusztán a politikai hovatartozásod alapján alkotsz véleményt. Egy olyan dologról, amiről fingod sincsen.
Ráadásul olyan kategóriában, amihez a legkevésbé sincs köze a témának.
Az ilyen demagóg, provokatív kérdéseket - pártállástól függetlenül - azonnal törölni kéne, a kiírót pedig véglegesen kitiltani.
(Igen, kérdező, rólad beszélek. A kérdésed egy hazug, valótlan, hamis állítást állít be tényként. A magyar társadalom ugyanis senkit és semmit nem vett védelmébe. A magyar társadalom egy elenyészően kis része az, aki ezt tette, de te mégis úgy állítod be, mintha a társadalom teljese egészéről lenne szó. Ergo hazudsz, provokálsz, hangulatot gerjesztesz.)
"Ráadásul olyan kategóriában, amihez a legkevésbé sincs köze a témának"
Sajnos van köze a témához. Ha végigpörgeted a nemzetközi és magyar hírek kommentszekcióját az események első híradásai után, amikor még semmi nem volt biztos, csak hogy a gép lezuhant akkor találni fogsz egy rakás olyan "trollválaszt" amik erősen oroszpártiak és szándékosan a közeg hergelésére játszottak. Némeg cikkek alatt konkrétan olyan olvastam, hogy " ez is biztosan Putyin és az AFD miatt történt".
Aztán ha megnézed a következő hullámot amikor megjöttek a képek és videót a repesz szaggatta gépről, akkor mindenki átváltozott és próbálták hitelteleníteni a forrásokat, próbálták kényszeresne kimagyarázni...
Hogyna függ ez össze a kérdező állításaival? Menj fel az airportal.hu facebook oldalára és olvass kommenteket. Nem arc nélküli online trollok hányják oda a baromságot, hanem normális profillal és ismerősökkel rendelkező magyar emberek...
Mivel nálunk a kormány erősen orosz-függésben szenved, ezért az állami és kormány által finanszírozott médiában az ukrán háború kirobbanása óta az oroszokat tolják és attételesen azokhoz is eljutnak és be is rögzülnek az azala félmondatok akik amúgy nem követik ezeket a médiumokat. Vannak nem kormánypárti ismerőseim, akik ugyanúgy felmondják az orosz propagandát pedig nem is fogyasztanak ilyen tartalmakat, egyszeráűn annyi ideje, akkora tömegben hat rájuk is ez a hadás, hogy apránként beépül a tudatukba.
Azért aki beszélget személyesen az ismerőseivel és követi valamennyire a közösségi médiát az látja, hogy amit a kérdező állít az valós jelenség, mégha nem is a társadalom egészét hanem annak csak egy hangos kisebbségét/tübbségét mintázza is.
"Sajnos van köze a témához."
Amikor az a válasz született, a kérdés még a Közlekedésbiztonság kategóriában volt.
#4 Mint azt már előttem írták, a relevancia nem erről szólt. Az pedig, hogy nem ért hozzá és hülyeséget beszélt, nem kimondottan erről az egy esetről szólt, hanem mindennel, ami Oroszországgal kapcsolatos.
Tudom, hogy nehéz lesz ezt elhinni, de amiket most mondok, azt baloldaliként mondom és a legkevésbé sem vagyok oroszpárti.
Azért mondom azt, hogy hülyeséget beszél, mert aki olyanokat ír, hogy Oroszország robbantotta ki a háborút 2022-ben, az egyszerűen nem tudja mit beszél. Kérdező azt sérelmezte, hogy az oroszokat védő emberek hogy viselkednek, mert elvitte az eszüket a fidesz propaganda. És ebben igaza van amúgy. De mi van akkor, ha azt mondom, hogy Ukrajna ártatlansága meg baloldali propaganda?
2015-ben megszületett a második Minszki Egyezmény, ami tartalmazta, hogy Doneck és Luhanszk függetlenségéről szavazást tartanak a régióban. A választásokat többször elhalasztották, ami olykor jogos volt, például az első időpont nem volt megfelelő, mert a kihirdetés és szavazás között nem volt meg a megfelelő 3 hónap. Azonban ami végül a választásokat árokba borította, az az volt, hogy Ukrajna nem volt hajlandó elfogadni a két régióban lezajló előválasztást, így megakadályozta a szavazást. Ez Ukrajna volt! Úgy, hogy az OSCE, mint felügyelő szerv szerint, minden legális volt. Míg Putyin ült a seggén, elfogadta hogy ukrán törvények szerint történjen a választás, elfogadta az ukrán törvények miatti halasztást, elfogadta hogy az OSCE felügyelje a választásokat, addig Ukrajnának kvázi minden feltétel kedvezett, mégis ők voltak azok, akik megakadályozták a választásokat.
Doneck és Luhanszk eközben megtartotta a választásokat Ukrajna "áldás" nélkül és megszavazták a függetlenséget. Ukrajna ezt elutasította!
Ezután eltelt több, mint 5 év. 5 éve volt Ukrajnának összeszednie magát és eleget tenni a tűzszüneti megállapodásnak. Én személyes véleményem szerint ha valaki 5 éven keresztül nem hajlandó teljesíteni egy megállapodást, akkor az a megállapodás JOGOSAN tekinthető semmisnek. És pont ez történt, Putyin kinyilvánította, hogy Ukrajna felbontotta a megállapodást.
Na most akkor kérem. Innentől változik egy kicsit a forgatókönyv. Mert azt, hogy Putyin válasza a katonai beavatkozás és a háború folytatása (NEM KIROBBANTÁSA, hanem FOLYTATÁSA) volt, azt elítélem. És ez tisztán Putyin lelkén szárad.
De aki azt meri mondani, hogy Ukrajna ártatlan volt és a csúnya gonosz Putyin a nagy büdös semmiért bombázta szét őket, az egy ugyanolyan tanulatlan birka, mint az, aki azt mondja, hogy Putyin nem csinált semmi rosszat.
Nem számít, hogy jobb vagy baloldali valaki. Aki azt állítja, hogy BÁRMELYIK oldal egyedül a hibás, a másik pedig nem az, az egy ostoba birka.
Ügyes troll vagy, nem valamilyen oldali..
"2015-ben megszületett a második Minszki Egyezmény, ami tartalmazta, hogy Doneck és Luhanszk függetlenségéről szavazást tartanak a régióban."
És itt kifelejted, hogy ezekre miért is volt szükség? Ja hogy Oroszország gyakorlatilag lerohanta Ukrajnát? :D
Nagyon szépen felfűzted a többi bullshitet erre az egy állításra, ami szimplán a levegőben lóg.
" Aki azt állítja, hogy BÁRMELYIK oldal egyedül a hibás, a másik pedig nem az, az egy ostoba birka."
Melyik ország rohanta le a szomszédját és annektálta annak területeit?
#9 Na na álljunk meg.
"És itt kifelejted, hogy ezekre miért is volt szükség? Ja hogy Oroszország gyakorlatilag lerohanta Ukrajnát?"
Én ezt egyáltalán nem tagadom. A végén is írtam, hogy a 2022-es támadás is Oroszország sara és elítélem. Akkor miért gondolod azt, hogy az előzményeknél problémát okoz nekem Oroszországra húzni a felelősséget?
Azért nem említettem, mert irreleváns. És nagyon egyszerű ok van rá, hogy miért irreleváns. Azért, mert egy tűzszüneti megállapodás LEZÁRJA a konfliktusokat. Ha két fél aláír egy tűzszüneti konfliktust, akkor az a múlt lezárását jelenti. Onnantól kizárólag a jövő a fontos. És a jövőt nem a háború előtti időszak alakítja, hanem a megállapodás.
Ezt példával tudom alátámasztani és nem is kell messzire menni. Ugye, második Minszki Egyezmény. Akkor volt első is, nem? Volt hát! Szinte teljesen megegyezett a másodikkal, azt is aláírta mindkét fél, de MINDKÉT FÉL szinte rögtön megszegte és minden ment tovább. Ez történik akkor, ha egy tűzszüneti egyezmény után a múltra koncentrálunk. Még több háború.
Tehát mondhatod azt, hogy Ukrajnának joga volt "dühösnek" (vagy nem tudom mi a jó szó erre) lenni és emiatt semmibe venni az egyezményt, de ha így teszünk, akkor Ukrajnának nem csökken, hanem NÖVEKSZIK a felelőssége. Mert most beszéltük meg: aki az egyezmény után is a múlttal foglalkozik, az csak szítja a tüzet. Az első egyezmény után mindketten szították, nincs kit hibáztatni (vagy mindkettőjüket). A második után viszont Putyin állta a szavát és ez tényszerű. Ukrajna szegett ígéretet, Ukrajna szította a feszültséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!