Hogy az ördögbe lehet a csöppenty Izaelnek ennyire hatékony hadserege?
14 hónappal azután, hogy Gázából a Hamasz, ami egy irán-támogatta kommandós hadosztály, vérengzést rendezett Izraelben:
Hamasz – nem létezik katonai fenyegetésként.
A Hezbollah – Izrael stratégiai fenyegetéséből csupán kellemetlenséggé vált.
Szíria – elesett.
Irán - légvédelmi és rakétagyárai nem léteznek többé.
kürasszír 19
Tisztelem, hogy tényekkel indokolsz, vagy tényekkel cáfolsz állitásokat.
De kissé jobban odafigyelhetnél, hogy mit mond a másik:
"Abban egyet értek, hogy ez segitség, de vegyük figyelembe, hogy ez a támogatás sokkal kevesebbe kerül az USA-nak, mint az, hogy saját katonai bázist kell fenntartania pld Katarban, vagy Jordániában vagy bármely más közel keleti országban."
Vagyis PONTOSAN azt mondtam, hogy Katarban és Jordániában VAN USA támaszpont!!!!
A másik probléma a válaszoddal, hogy te csak az ESZKÖZÖK tartásának árát veszed figyelembe, de a 4o ooo EMBER értékét már nem. Pedig pont ez a lényeges különbség.
# 21
Elismerem, figyelmetlenül olvastam. Elnézést kérek!
Az állításom lényege, hogy az USA annak ellenére, hogy Izrael a szövetségese, mégis 40 000 fős haderőt tart állandó jelleggel a Közel-Keleten.
Tehát Izrael nem váltja ki, nem tudja kiváltani a masszív amerikai katonai jelenlétet a térségben.
"Tehát Izrael nem váltja ki, nem tudja kiváltani a masszív amerikai katonai jelenlétet a térségben."
Ebben teljesen igazad van. De szerintem Izraelnek önmaga megvédése a célja a sorozatos külső támadásokkal szemben, és nem az USA nagyhatalmának a biztositása.
# 22
Ebben egyetértek.
Az USA szemszögéből értettem, hogy Izrael nem váltja ki, nem tudja kiváltani a masszív amerikai katonai jelenlétet a térségben.
Szíria és társai azok az I. violágháború európai győztes hatalmak által kreált mesterséges, és életképtelen gyarmati államok, amik az egykori oszmán ellenőrzésű terület határát jelölték, nem értem, hogy akarod visszavezetni az egészet a VII. századig.
" Azt mondod, hogy az arabok II. világháborús cuccokat használtak. Ez igaz, plusz a Szovjetnióból érkező, az akkoriban fejletteknek számitó fegyvereket, több száz tankot, repülőgépeket. Ezzel szemben a zsidóknak valóban csak lepusztult régi feyvereik voltak, egyetlen repülőjük volt, tankjuk pedig egy sem. "
1948-ban a következők voltak:
Arab oldalon:
Matildák, R-39-esek, FT-17-esek, R35-ösök, Fiat M13/40-esek, Pz IV-esek, és M4-esek (közismert nevén a Sherman)
Repülőknek Spitfire-ek, és Hawker Hurricane-ek
Izraeli oldalon:
Cromwell harckocsik, és M4-esek (közismert nevén a Sherman)
Spitfire-ek, P-51-es Mustang-ok, és Bf 109G-k
Nekem ez egyenrangúnak tűnik, nem pedig egyoldalúnak.
# Kürasszír
Utána néztem, és valóban, vannak tévedéseim, de nem úgy, ahogy előadod.
The Syrian mechanised brigades in this area did not continue the offensive but began to entrench themselves in strong defensive positions. They had been forbidden by Al-Assad to approach the River Jordan, for fear of triggering an Israeli nuclear response.[326]
Richard B. Parker (ed.), 2001, The October War – A Retrospective Gainesville: University of Florida Press, pp. 102–103, 119
On the afternoon of 6 October 1973, Egypt and Syria attacked Israel in a coordinated surprise attack, beginning the Yom Kippur War. Caught with only regular forces on duty, augmented by reservists with a low readiness level, Israeli front lines crumbled. By early afternoon on 7 October, no effective forces were in the southern Golan Heights and Syrian forces had reached the edge of the plateau, overlooking the Jordan River. This crisis brought Israel to its second nuclear alert.
Defense Minister Moshe Dayan, obviously not at his best at a press briefing, was, according to Time magazine, rattled enough to later tell the prime minister that “this is the end of the third temple,” referring to an impending collapse of the state of Israel. “Temple” was also the code word for nuclear weapons. Prime Minister Golda Meir and her “kitchen cabinet” made the decision on the night of 8 October. The Israelis assembled 13 twenty-kiloton atomic bombs. The number and in fact the entire story was later leaked by the Israelis as a great psychological warfare tool. Although most probably plutonium devices, one source reports they were enriched uranium bombs. The Jericho missiles at Hirbat Zachariah and the nuclear strike F-4s at Tel Nof were armed and prepared for action against Syrian and Egyptian targets. They also targeted Damascus with nuclear capable long-range artillery although it is not certain they had nuclear artillery shells.[62]
62. Hersh, op. cit., 217, 222-226, and Weissman and Krosney, op. cit., 107.
Szíria elestéhez Izraelnek semmi köze nincsen.
Itt az a helyzet, hogy Szíriában 100 + egymást utáló nép, nemzetiség, vallási csoport, és törzs él, Aszad nélkül is ugyanúgy ölnék egymást a "szírek".
Addig Izrael az a környező arab országokkal ellentétben etnikailag homogén, és csak akkor lehet államot működtetni.
" A 1oo millós lakosú, több ezer éves Egyiptom mitől lenne államkezdemény. "
Szerintem a Hufu / Kheopsz vezette Egyiptom, és a Nasszer vezette Egyiptom között nincsen jogfolytonosság. Vagy igen ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!